Tuuli- ja aurinkojumaliin uskovien ”sielussa” kirvelee

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/olkiluoto-kolmonen-kaynnistetaan-viimein-katso-kuvista-miten-tyot-ovat-edenneet-200334561/

”Olkiluodossa reaktorin käyttöönottoa aloitetaan ensi kesänä, oletettavasti kesä-heinäkuussa. Uraani saapuu tänä syksynä ja ladataan paikoilleen ensi keväänä.

–Sähkömarkkinoille on ilmoitettu, että tuotamme 2-4 terawattituntia sähköä ensi vuoden heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana, Poikola sanoo.

Jo pelkkä koekäyttö kattaa noin kymmenyksen Suomen sähköntarpeesta. Täydellä teholla reaktorin pitäisi toimia ensi vuoden lopussa.”

Olkiluoto 3 tulee tuottamaan päästöttömästi sähköä ilman meluhaittoja ja myllynsiipien väpätystä 24/7 säästä ja auringon asemasta riippumatta.

6 vastausta artikkeliin “Tuuli- ja aurinkojumaliin uskovien ”sielussa” kirvelee”

 1. No, ne tappiot selviävät aikanaan riitaistuntojen tuloksena, mutta sähköä onneksi tullaan saamaan, mikä vähentää ostosähkön tarvetta ja riippuvuusriskiä.

 2. Niin, mikäli vuosien päästä riita ratkaistaan ja mikäli kolmonen käynnistyy, sitä sopii epäillä. Arevahan on pilputtu niin moniin osiin, että osaako kukaan sanoa kenen vastuulla atomivoimalatuotanto on. Ranskan valtio on suurin omistaja ja sillähän on tunnetusti iso taipumus huijata ”kanssamatkustajia”.

  Eikös TVO ole sulkemassa vanhempia voimaloita, tai vähintäänkin asettamassa huoltokatkokselle. Siis se sähkön lisätuotanto on kovinkin kyseenalaista. Eikä niistä aurinko- ja tuulivoimaloista paljonkaan ole apua ainakaan pitkässä juoksussa. Kummankin rakentaminen kuluttaa enemmän sähköä, mitä koskaan pystyvät tuottamaan sitä.

  Aika heikoilla jäillä ja oston varassa ollaan edelleenkin ja vielä enemmän, jos sähköautokauppa alkaa merkittävästi suurentumaan.

 3. OL3 tulee käynnistyttyään todennäköisesti tuottamaan sähköä hyvällä toimitusvarmuudella noin 60 vuotta. Sitäpaitsi puhtaasti, edullisesti ja ilman tukiaisia.

  Tuulivoimahuijareita se varmaankin ottaa päähän.

  Olisi jo korkea aika alkaa valmistella Loviisa 3:n rakentamista.

 4. Toivottavasti STUK on löytänyt kaikki paikat, joissa Areva yritti luistaa turvallisuudesta tehdäkseen homman halvemmalla. Liekö koko höskä rakennettu pariin kertaan kun niin kauan kesti.

  1. Areva myi voimalan, jota ei oltu vielä edes suunniteltu.

   STUK joutui ensin hylkäämään lopulta valmistuneita suunnitelmiakin, lisäksi hylkäämään rakenteita joita ei oltu tehty suunnitelmien mukaan.

   Aikaa kului, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä lopputulos on hyvä.

Kommentoi