Ulla Appelsinilta taas järkevää tekstiä

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005341514.html

”On ollut hämmentävää seurata sitä vimmaa, jolla on haluttu tyrmätä keskustelu terrorismista. Tunnettu mediavaikuttaja Jussi Lähde esimerkiksi julisti Facebookissa ”oikeusvaltioperiaatteen” takia haluavansa eroon kaikista sellaisista FB-kavereistaan, jotka puhuvat tapahtumasta terroritekona (tämä siis sen jälkeen, kun oli uutisoitu poliisin tutkivan tapahtumia nimenomaan terroritekona).”

Kaiken  kaikkiaan hyvä kirjoitus.

Luin moneen kertaan löytääkseni jotain vihapuhetta, mutta en onnistunut.

Luultavasti eräs blogisti kuitenkin kykenee siitä löytämään sekä persut että vihapuheen…

9 vastausta artikkeliin “Ulla Appelsinilta taas järkevää tekstiä”

 1. Kaikelle voi suuttua. Appelsin on joskus aika reunoilla, mutta kuitenkin noudattaa journalistin ohjeita.

  Puolet minusta ymmärtää että nyt on hyvä prosessoida tragediaa.

  Puolet minusta toivoo ettei enää heitettäisi lisää löylyä. Ei vaikka löylyn heittäjä olisi vastuullinen ihminen, kuten Ulla Appelsin.

 2. Kunkahan monta kertaa täälläkin on tuon Ulla Appelsinin toimittajakyvyt kyseenalaistettu.

  On vaan sattunut silmiini, että ei ainakaan yksi kerta riitä.

 3. Kyllä tässä tapuksessa löylynheittäjinä toimivat erityisesti nuo Appelsinin mainitsemat Jussi Lähde, Erkka Railo, Vappu Kaarenoja ja Kaarina Hazard sekä heidän hengenheimolaisensa.

 4. Luin kyseisen Ulla Appelsinin kirjoituksen. Oikein hyvä asiaan ytimeen porautuva kirjoitus.
  Itse puhun Turun tragediasta terrori-iskuna, ja jos kirjoitan tai kirjoittaisin (en ole tähän mennessä kirjoittanut mitään) Turun terrori-iskusta, en hevin käyttäisi ilmaisuja ”sarjapuukottaja” enkä muitakaan kiertoilmaisuja. Joskus on paikallaan olla puheissaan/kirjoituksissaan diplomaattinen, joskus taas ei. Ei muuta.

 5. Tämän päivän Lapin Kansassa on Jouko Kantolan kolumni ”Syötto terroristien lapaan”. Lehden etusivulla on pieni mainosisku kolumnista seuraavilla sanoilla ”Terrorismi tulisikin pääsääntöisesti vaieta kuoliaaksi ja antaa sille erityisesti terrori-iskujen yhteydessä sama huomioarvio kuin viikonluopun väkivaltaisuuksille tai likkenneonnettomuuksille. Yksi palsta, nurkassa.”
  Tämä pieni, etusivulle laitettu lainaus kertookin kaiken tarpeellisen siitä minkälainen kirjoitus on kyseessä.
  Minkä enemmän luen näitä poliittisen korrektiuden säätämää suvakkiäänellä kirjoitettua tuubaa Turun terrori-iskuun liittyen, sitä enemmän arvostan Ulla Appesinin rohkeutta ja ryhdikkyyttä sanoa asiat siten kuin ne ovat.
  Jk. Kantola näkyy Lapin Kansan mukaan asustelevan Italiassa ja on dokumenttielokuvien jakeluyhtiön myyntijohtaja. (Nettitietojen mukaan näyttää olevan myös armoitettu kolumnisti. Ihan hyvin mies kynäänsä käyttelee, en mie sillä.)

 6. Kantola tuntuu olevan hiukan vain älystään vajaa, mutta eihän tyhmyyttä ole kriminalisoitu.

  Kundille ei ole siunaantunut vehkeitä, joilla voisi honata, ettei viikonlopun väkivaltaisuudet tai tavanomaiset liikenneonnettomuudet ole poliittisia rikoksia, eli niiden tarkoitus ole vaikuttaa poliittisesti.

  Lähetetään nyt Kantolalle säälinvalittelut sinne Italiaan kovasta kohtalostaan, sillä typeryksetkin pitää huomioida siinä missä normaalitkin kansalaiset.

 7. Polittinen koerktius vahvistaa radikaalia islamia.
  ”Polittinen korrektius on vahvistanut radikaalia islamia, kirjoittaa muslimisyntyinen ja Lähi-idässä kasvaut AZ Mohamed Gatesstone-instituutin artikkelissaan.
  Clarion-projektin heinäkuussa 2017 paljastamassa laaja-alaisessa esittelyssä havainnollistetaan, mitä tarkoittaa käytännössä ”kertoa tahallisia valheitta, kun he aidosti ja todella uskovat heihin tarkoituksena unohtaa mikä tahansa tosiasia, joka on tullut epämukavaksi” – tai kuten George Orwell kutsui sitä romaanissaan 1984 ”Doublespeak”.
  Doublespeak on kieli, joka tahallaan vääristää tai jopa kääntää sanojen merkityksen.
  Esimerkiksi kun radikaalia islamia kritisoivat paljastavat tämän terrorismiksi, heidän arvostelijansa kutsuvat heitä ”islamofobeiksi”. Ja ne, jotka kutsuvat itseään ”yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden sotureiksi” kampanjoivat suvaitsevaisuuden puolesta osoittaen kuitenkin juuri päinvastaista käyttäytymistä eli suvaitsemattomuutta. He sulkevat kaiken keskustelun, jonka kanssa he eivät ole samaa mieltä. – –
  Islamistit ovat radikaalin vasemmiston luonnollisia liittolaisia. AZ Mohamedin mielestä tämä liitto on vahvistunut.
  ”Sekä Yhdysvallat että muu länsi harjoittavat romantikkaa sellaisten voimien kanssa, jotka ovat kaunistelematta vihamielisiä vapauden ja ihmisoikeuksien arvoille”, hän muistuttaa. – –
  Lähi-Idässä kasvanut Mohamed kiinnittää huomiota siihen, että nyt lännessä kuitenkin yritetään asettaa tiukkoja sääntöjä siitä, mitä on sallittua ajatella ja ilmaista yliopistoissa ja tiedotusvälineissä. Se on menossa siihen pisteseen, että jokainen, joka kieltäytyy tottelemasta saatetaan huonoon valoon, mustamaalataan, osoitetaan vääräksi, hiljennetään ja on vaarassa menettää elinkeinonsa ja toimeentulonsa. Se on hänen mukaansa myrkyllistä ja muistuttaa Orwellin näkemystä sairaasta yhteiskunnasta.
  Nämä säännöt eivät ole ainoastaan kirjoittamattomia ja ääneen lausumattomia.
  Fox Newsin haastattelussa amerikkalainen kolumnisti Rachel Alexander huomauttaa, että Assioated Pressin julkaisema uusi tyylikirja on tarkoitettu yleisiksi ohjeiksi toimittajille ja sitä käytetään tärkeimpänä lähteenä useimmissa englanninkielisissä sanomalehdissä kieliopin, välimerkkien ja oikeinkirjoituksen yhdenmukaistamiseksi.
  Sillä pyritään nyt ohjaamaan kaikkia kirjoittajia välttämään tiettyjä sanoja ja termejä, joiden nykyään uskotaan olevan ei-hyväksyttäviä oletetuille liberaaleille. Pyrkimyksenä on siis edistää kieltä, jota liberaalit suosivat.” – –
  Lainaukseni on pitkähköstä artikkelista lähteessä : Oikea Media 27.8. 2017. Artikkelin otsikko on sama kuin tässä, kirjoittaja Tytti Salenius.
  —————————————
  War is Peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Stenght.

 8. ”Islamistit ovat radikaalin vasemmiston luonnollisia liittolaisia. AZ Mohamedin mielestä tämä liitto on vahvistunut.”

  Kalifaatin soturit ovat äärioikeistolaisia eli äärinationalisteja. Radikaali vasemmisto taasen on äärijärjetöntä. Äärimmäiset kohtaavat.

  1. Ovatkohan äärioikeistolaisia kuitenkaan ja äärinationalismikin on kyseenalaista, koska kalifaatin sakki haistattaa todellisuudessa pitkät kansoille ja huutaa vain islamismin nimiin?
   Ääriuskovaisia kalifaatin nimissä toki ja hyvin kelpaavat äärivasureille kaveriksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *