Vihervasurien ja ”suvaitsevaisten” ”demokratiaa” eli väkivaltaa ja ilkivaltaa eri mieltä olevia vastaan

https://www.aamulehti.fi/uutiset/vandaali-rikkoi-laura-huhtasaaren-ikkunat-porissa-kuukausi-sitten-seinaan-oli-tohritty-homohuora-200636120/?sent=true#comments

Vihervasurien ja ”suvaitsevaisten” ”demokratiaa” eli väkivaltaa ja ilkivaltaa eri mieltä olevia vastaan.
Milloin alkavat vihervasurien ja ”suvaitsevaisten” käynnistämät noitavainot ja lynkkaamiset?

Mahdollisille mielensä pahoittajille huomautan, ettei tällä kommentilla ole mitään tekemistä Huhtasaaren mielipiteiden tai poliittisen kannan kanssa tai niiden tukemista.

Olen huolissani siitä, että demokratiaa suuresti huutavat yhä enemmän käyttävät väkivaltaa ja ilkivaltaa sellaisia kohtaa, jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä.

Milloin tämä voi johtaa siihen, että emme enää voi puhua demokratiasta Suomessa?

 

21 vastausta artikkeliin “Vihervasurien ja ”suvaitsevaisten” ”demokratiaa” eli väkivaltaa ja ilkivaltaa eri mieltä olevia vastaan”

 1. Kävin välipäivinä veljen kanssa piitkän keskustelun aihepiiristä. Hän on huomattavan oppinut kaveri ja helpottaa jutustella kun on asiapohjaa.

  Kyllähän tämä ongelma allekirjoitetaan ehdottomasti myös akateemisella puolella, mutta lopulta voin sanoa tämän omalla kokemuksella sekä kyvyllä lukea monenlaista mediaa: vasemmistolaisuus tai oikeistolaisuus ei tee ihmisestä idioottia. Se että on idiootti tekee ihmisestä idiootin. Seinähulluja on vasemmalla ja oikealla, ylhäällä ja alhaalla ja olisi eduksi että niin myös media sen ymmärtäisi. Poliisi näyttäisi ymmärtävän.

  Jos yhtä syytä pitää hakea ilmapiirin ikävyydelle, se on sosiaalinen media. Se on todistettu jo liian monta kertaa.

 2. Mikäli AL-blogit olisi edelleen elossa, niin tällekin iskulle löytyisi puolustajansa, aivan kuin PS:n puoluetoimiston kohtaamille iskuille ja puolustajat ovat omissa mielissään niitä tolkun ihmisiä, kultaisen keskitien kulkijoita.

 3. Ruotsin Malmöstakin kuuluu taas:
  Poliisiauto räjäytettiin poliisiaseman läheisyydessä.

  IS

 4. Ei ole pitkä matka Ruotsista Suomeen jo esille tulleet levottomuudet,joihin saamme varautua mitä mm.naapurimaassamme tapahtuu.

  Ovatko oman maan kansalaisia vaiko muualta tulleita jotka eivät ole ns.yhteen sopeutuneet paikallisten väestön kanssa ?

  Some – joihin tietyn omaavat henkilöt purkavat omia patoutumiaan negatiivisesti ” kuin toistaan syöttäen ” ja yleensä massavoima tuottaa pahaa jälkeä,kuten erilaisuudet eri muodoissaan näkyvät katukuvassa/- yhteiskunnassa.

  ” Someen ei saisi sortua ” — eikä välttämättä syyttää vaan aina yksilöön…yksilöihin mitä on niiden takana,eri tapahtumiinkin.

 5. Kuin lisänä edelliseen kommenttiini ja tarkoituksella viittaan Laura Huhtasaaren tapaukseen ; raukkamainen teko tekijältä/-tekijöiltä !

  Aiheuttaako esim.poliittinen erimielisyys tai oikeuttaako tälläisiin tekoihin : Ei,vaan osoittaa tekijänsä …no,tietyn piirteen luonteesta tai sen puutteesta – ilmaista itseään korrektisemmin !

  Muistaako kukaan menneinä vuosikymmeninä sitten hupiohjelmaa : Älyvapaa palokunta ?

 6. Kun ajatellaan miten Huhtasaari on itse itsensä profiloinut esille, ei avauksen mainitsema tapaus yllätä.
  Karkeat sanat tulevat takaisin samalla mitalla…

 7. ”Karkeat sanat tulevat takaisin samalla mitalla”

  Onko Laura Huhtasaari kivittänyt kenenkään ikkunoita, tai yllyttänyt ketään väkivaltaan ja ilkivaltaan ?

 8. Ilmeisesti jonkun mielestä erilaisen mielipiteen ilmaiseminen on sama asia kuin ikkunoiden kivittäminen.
  Tätä näköjään hyväksyvät ns. tavalliset ihmiset, jos kohteena on eri mieltä oleva.
  Demokratia ei oikeuta väkivaltaan eikä ilkivaltaan.

 9. ”Jokos sulla on tiedossa tekijät?”
  Eemelin mielestä ilmeisesti tekijät ovat tuota äärioikeistoa…

 10. Lennart, ei sanoilla voi kivittää vaikka ne ovatkin paljon vaarallisempia kuin fyysiset kivet. Tässä mielessä Huhtasaari on jo ”kivittänyt” paljon ikkunoita.
  Huhtasaari on hyvin konservatiivinen ja tiedevastainen ja hankkii itse itselleen ongelmia.
  Tuokaan ei silti oikeuta ketään heittelemään kiviä.

  1. Tuskin Laura tiedettä vastustaa. Paremminkin hän vastustaa ihmisen rajoittumista konkretiaan filosofiassa eli totuuden etsimisessä.

   Ihmiset ja eläimet ovat eläneet ilman tiedettä iät ja ajat. Elämä on suurempi kuin tieteellisesti hyväksytyt havainnot. Sellainen ihminen on idiootti, joka luulee, ettei ole ilmiötä ja elämää tieteen ulottumattomissa.

   1. Ihminen ei ole apinasta, vaikka olisi siinnyt apinan kohdussa. Pöljä ja puolivillainen ”tiedemies” voisi nähdä apinan synnyttävän ihmisen ja kuvittelisi, että tuo olisi apinasta. Olisihan tuo lapsi paljon apinan kaltainen ja dna:nsa 99 prosenttisesti sama, mutta olisi väärin sanoa, että ihmislapsi olisi apinasta, sillä se osa mikä ei ole apinan kaltainen ei ole apinasta, vaan jostakin muusta.

 11. Laura Huhtasaari on piristävä poikkeus poliittisessa kentässä. Opportunisteja kivitetään harvoin.
  ”Evoluutioteoria on typeryyden riemuvoitto järjestä.” – Thomas Nagel, yhdysvaltalainen filososofi ja ateisti.

 12. On aivan ilmiselvää että Laura on suututtanut ihmisiä. Hän on pari kertaa lipsauttanut pihalle semmoisia sanoja joita ei voi pitää hyvän käytöksen mukaisina. Hän on mielestäni koittanut parantaa, mutta on seassa ollut muutama hyvin ilkeä heitto.

  Se ei tietenkään oikeuta tällaiseen rikollisuuteen, ei varauksinkaan. Se kuitenkin tarjoaa tien etsiä motiivia. Se auttaa ymmärtämään rikoksen taustoja.

  1. Olen suoraan sanoen hieman yllättynyt, kerrohan Kyuu ihan esimerkkejä Huhtasaaren sanomisista, jotka auttavat ymmärtämään ilkivallan?

 13. Toinen suututtaa ainoastaan sanoilla/mielipiteillä ja toiset sitten kivittävät kuin fyysisessä mielessä sanojan omaisuutta.

  Varmasti jakaa mielipiteitä jopa hyvinkin jyrkästi ” jotta toiset katsovat kuin oikeudekseen ” – käydä omaisuuden kimppuun.

  Onko motiivi sallittua väkivallan tekoihin : Ei … olkoot ”motiivit sitten mitä tahansa ” jos tietyt mielipiteet loukkaavat- vastapuolta !

  Räväkkyys kuin tietty suoruus ”muista välittämättä” kuten mediastakaan,ei tuota sitä parasta lopputulosta.

  Toisaalta taas ymmärrys lienee vaikea eiku – haasteellinen taitolaji – puolin kuin toisinkin !

 14. Olen kallistunut sille kannalle, että kyse on ollut kakrujen tempauksesta. Vanhemmat voisivat käydä sopimassa asiasta, jotta kohu hälvenisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *