Moskovan 2017 Top 7 -feikkiuutiset…

Useimmissa se feikkipuoli on aivan sivuseikka, ja varsinainen pihvi pitää:

https://www.verkkouutiset.fi/nama-olivat-2017-moskovan-top-7-feikkiuutiset/

1. Salajuoni Venäjän kaatamiseksi

.
Elokuussa brittilehti Guardiania matkiva valesivusto julkaisi artikkelin, jossa brittitiedustelun entinen päällikkö John Scarlett kertoi länsimai- den juonineen Venäjän valtion romauttamiseksi. Scarlett ei ollut todelli- suudessa antanut haastattelua tai tehnyt kyseisiä lausuntoja. Keksitys- sä haastattelussa Scarlett toteaa huonolla englannilla Yhdysvaltojen ja Britannian aiheuttaneen Ukrainan ja Georgian kriisit. Venäjän kansallinen REN-TV-kanava teki ”haastattelusta” uutisen ja juontaja Vladimir Solovyov viittasi siihen poliittisessa keskusteluohjelmassaan.

 RK:  Tässä ei sanota, oliko se feikkisivu Venäjällä vai ei,  ja jos oliisi ollut, oliko yhteyksiä hallitukseen. Lähes varmasti pelleilysivusto ei ollut Venäjällä.

Muutama satatuhatta juonii päätyökseen lännessä huippupalkoilla Venäjän kaatamiseksi, Suomessakin tuhansia, mm. UPI, YLE, Hesari, Usari, Alkkari, Hallitus, Presidentti ja Kyberhöperturvallisuuskeskua.
.
2. Putin-hampurilainen

.

Venäjän valtiollisen RT-kanavan omistama Ruptly-uutistoimisto teki Putinin 65-vuotispäivän kunniaksi reportaasin lokakuun 7. päivänä. Sen mukaan newyorkilainen ravintola oli ottanut listoilleen Putinin kunniaksi erikoishampurilaisen. … Juttu ei kuitenkaan kestänyt lähempää tarkastelua, sillä ravintola kiisti luoneensa kyseisen hampurilaisen.

RJK: sopisi hyvin erilaisten Berlusconi-pzzojen, Urho-viinaksien, Helmut-makkaroiden, Fidel- ja Churchill-sikarien ja muiden jatkoksi… Tai ehkä Putin-pelmeeniejä karhunlihasta…

 .

3. Nobel-voittajan kuolema

.

Toukokuussa Ranskan kulttuuriministeri Francoise Nysseniä esittävä Twitter-tili kertoi valkovenäläisen Nobel-voittaja Svetlana Alexievichin kuolleen. Asiasta uutisoivat muun muassa valtiolliset mediat Rossijskaja gazeta ja RIA Novosti.

– Joku on ilmeisesti hieman malttamaton, Etelä-Koreasta tavoitettu Alexievich kommentoi.

RK: Ei taaskaan vähäisintäkään taetta, että alkuperäinen feikki tai vahinko oli Venäjältä.

.

4. MH17-lennon pudottaminen

.

Lokakuussa Venäjän puolustusministeriön TV-kanava julkaisi haastat- telun mieheltä, jota väitettiin ukrainalaiseksi loikkariksi. Miehen mukaan Ukraina oli itse ampunut alas MH17-matkustajakoneen venäläisellä Buk-ilmatorjuntaohjuksella.

Kansainvälisen tutkimuksen mukaan ohjus ammuttiin Venäjän tukemien separatistien alueelta. Ilmatorjuntajärjestelmä tuotiin alun perin Venäjältä, minne se myös pikaisesti palasi tapauksen jälkeen.

RK: 4. ”Kansainvälinen tutkimus” malesialaiskoneen ampumisesta pe- rustuu pelkille satelliittikuville ja on puhdasta paskaa. Surrten rikosten ”tunnustajia” yleensä ilmaantuu jonoittain: oikella tunnustajalla ei kuitenkaan yleensä ole mitään vaikeuksia myös todistaa itseään syylliseksi detaljeilla, joita muut eivät tiedä. Paikanpäällä tehdyt ja muut vastaavat mm. Suomessa tehty tutkimus sivuutettiin. ”Menetelmä” oli samaa kuin millä olisi todistettu ISIS-saattue.

.

5. ISIS-saattue Syyriassa

.

Venäjän puolustusministeriö syytti marraskuussa Yhdysvaltojen teke- vän yhteistyötä jihadistisen ISIS-järjestön kanssa Syyriassa. Puolustusministeriö julkaisi väitteen tueksi kuvia, joiden väitettiin esittävän Syyrian ja Irakin rajalle etenevää ISIS-saattuetta. Kuvat oli kuitenkin poimittu AC-130 Gunship Simulator -nimisen pelin esittelyvideosta. Puolustusministeriö poisti kuvat kohun jälkeen.

RK: Viittan edelliseen. Vain toisin päin.

.

6. Osama bin Laden Valkoisessa talossa

.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova väitti keskustelu-ohjelmassa Yhdysvaltojen kutsuneen terroristijohtaja Osama bin Ladenin aikoinaan vierailulle Valkoiseen taloon.

– Muistelkaa näitä hämmästyttäviä kuvia bin Ladenista Yhdysvaltain presidentin vieraana, Zakharova totesi.

Amerikkalaisten erikoisjoukkojen vuonna 2011 surmaama Al-Qaedan johtaja ei todellisuudessa vieraillut koskaan Valkoisessa talossa.

RK.  Kävi Valkoisessa talossa tai ei, Osama bin Laden oli maailmanhis- torian parhaiten maksettu ulkomainen agentti: häenen käsiensä kautta laskettiin (Egypti) kulkeneen ennen terrosristiksi julistamista 28 miljardia (US billion) jenkkien ja saudien rahaa, joista puolet meni itsemurhajoukkoihin Afganistanissa ja toinen puoli liiviin al-Qaidan ylösajamiseksi. Osamalla oli erinomaiset mahdollisuudet selvittää, että WTC-tornit olivat surmanloukku, häneltä oli ehkä kysytty jopa turvallisuusneuvoja. Hän oli englantilaiselta koulutukseltaan sekä monumenttirakentaja että valuuttadiileri, moskeijanrakentajasuvusta.
.
 .
7. Rottia ruokalistalla

.

Venäjän valtiollisen RIA-uutistoimiston kolumnisti Vladimir Kornilov kauhisteli Venäjän vastaisia valeuutisia, joita hänen mukaansa tehtailtiin ja levitettiin länsimaissa.

Kornilovin mukaan eräässä hollantilaisessa artikkelissa väitettiin venäläisten nääntyvän kovien talouspakotteiden vuoksi, minkä vuoksi he olisivat epätoivoissaan alkaneet syödä myös rottia.

Kornilov vääristeli räikeästi alkuperäistä artikkelia, joka käsitteli trendikästä Krasnodar Bistro -ravintolaa Moskovassa.

RK: No comments.

 

Lopuksi vähän vanhempi oikea uutinen: 14000 kasakkaupseeria marssii vuonna 2014 ilmoittautumaan DOnbassin armeijaan:

2 vastausta artikkeliin “Moskovan 2017 Top 7 -feikkiuutiset…”

 1. Aika huono yritys kompata romahtavaa järjestelyä jota myös Venäjksi nimitetään.
  Venäjä on jo hävinnyt pelin, ei satsattu koulutukseen, infraan tai terveydenhuoltoon, ei kotimaisen teollisuuden kehittämiseen.
  Öljyn hinta ei enää koskaan nouse tasolle jolle Putinin diktatuuri perustuu.
  Venjän tie on Venezuelan tie.

 2. MH17 tutkinta…”perustuu pelkille satelliittikuville ja on puhdasta paskaa”
  Täyttä höpöä. Mitään satelliittikuvaa laukaisusta ei ole olemassa.
  Ei kannata uskoa Venäjän mediaa.

  Tutkinta vastaa täysin tapauksesta julkisesti tiedettäviä faktoja, joihin se pohjautuu (lisätodisteidensa kera).
  Mutta syylliset (mm. Venäjä) ei ole siihen tietenkään tyyvyväisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *