10 vastausta artikkeliin “IS vaalikone”

  1. Olen myös muutamalla eri vaalikoneella haetuttanut itselleni sopivaa ehdokasta ja aina on Laura ollut podiumilla. En ymmärrä miten tämä on mahdollista sillä en voisi kuvitella että hän olisi maallemme hyvä presidentti vaikka onkin ilahduttavan värikäs etten sanoisi sympaattinen persoona puolueensa ryppyotsaisessa joukossa.

    1. Kantsii Lauraa äänestää. Riskit ovat pienet. Sanotaanhan, että presidentti on valtaoikeuksiltaan lähinnä seremoniamestari. Laura lienee Saulia etevämpi seremoniamestari!

  2. Noin meni kun piruuttani tuota vaalipropkandaa katselin, no kyllä mulla on ehdokas ollut n 6 vuotta tiedossa jotenka ei innosta vaihtaa että sillä lailla se vaalikone terv tepivaari

  3. Viime vaaleissa äänestin Patea kaksikin kertaa, vaikka ei ollut toisella kierroksella mukanakaan. Näin olen kuullut , joidenkin muidenkin PS -jäsenien tehneen. Arvoisa puheenjohtajamme Soini änkesi turhaan mukaan. Olisi pannut sijalleen akan, vaalikoneissani loistavasti pärjänneen Ruohonen-Lernerin (PS), (Soini ei ole koskaan vaalikonekokeissani pärjännyt.), niin lisääntyneiden naisäänien voimalla Soini olisi nyt pääministerimme, ja näkisimme nyt, onko hänessä miehen mittaa. Soinin korskeaan tyhmyyteen se mahdollisuus meni.

    Väyrystä äänestäisin nytkin, ellei Laura olisi mukana.

  4. Minulla jyräsi Sauli ja Nils.

    Tyhjänpäiväinen vaalikone, koska se ei kysy ja millään tavoin pressan selviytymistä tehtävistään. Niistä voisi olla Saulin ja Nilsin lisäksi Vanhanen, Haavisto ja Paavo.

    Laura ei mahdu edes listoille tässä kysymyksessäni.

  5. Musiikkimaku onkin aivan oleellinen asia presidenttiä valittaessa 😉

    Itse valitsin Hurriganesin ja Laura Huhtasaari oli ykkösenä.

  6. Jotain huijausta niissä vaalikoneissa on. Minä kokeilin parikin kertaa YLE;n vastaavaa, ensin tuli Huhtasaari. Kokeilin toisen kerran ja vastasin melkein päinvastoin, kuin ekalla kerralla. Ja yllätys yllätys, tällä kertaa tulikin Huhtasaari, taas.

  7. Analyysin tapaista:

    Syötin is-vaalikoneen jokaiseen kysymykseen vastauksen: en osaa sanoa.

    tulokset:

    1. Haatainen 68%
    2. Huhtasaari 65%
    3. Niinistö 64%
    4. Haavisto 63%
    5. Vanhanen 60%
    6. Torvalds 59%
    7. Väyrynen 59%
    8. Kyllönen 56%

    Haatainen voitti, vaikka oli vastannut vain yhteen kysymykseen ”en osaa sanoa”, Huhtasaari osasi ottaa kantaa jokaiseen kysymykseen ja sijoittui toiseksi.

    Yleisesti ottaen olivat Haatainen, Huhtasaari ja Niinistö varovaisimmat, vaikka saattoivat ottaa joissakin keskeisissä kysymyksissä voimakkaastikin kantaa.

    ”Määrätietoisimpia” olivat Kyllönen, Väyrynen ja Torvalds.

    Vaikka Huhtasaari oli mieto ja Väyrynen väkevä, niin kannat olivat saman suuntaisia keskenään.

    Joku näppärä voisi tehdä tietokoneohjelman, joka vertaisi eri ehdokkaiden sukulaisuutta keskenään. Itseäni saattaa laiskottaa, etten siihen nyt rupea, vaikka olen vaikeampiakin ohjelmia väsäillyt.
    Intuitioni matemaattisesta tuloksesta on, että Torvalds olisi aatteineen kaikkein yksinäisin.

    Luultavasti sponsoreidensa mieliksi Nilssistä on tullut tiukka pakkoruotsittaja, vaikka toimiessaan puolueessa oli valmis pakkoruotsista luopumaan. Tai voihan olla, että Nilssille on herännyt Brysselissä paniikki ruotsin puolesta, kun sen asema EU:ssa ei ole vahva. Täytyisi ainakin siis suomalaiset koulia ruotsia puhuviksi, ettei käy niin kuin latinalle tai etruskien kielelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *