Vihreys taitaa mädättää aivoja…

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/581147-sankarihautojen-kunniavartiostosta-poru-vihrea-poliitikko-kyseenalaistaa-tuleeko traumoja nuorille?

Olen tähän asti ja tulen jatkossakin pitämään kunniavartioita kunnianosoituksena sotiemme uhreille.

Ei ole vahingossakaan edes vilahtanut mielessä, että nykyisenä aikana turvallisissa oloissa siitä jollekin tulisi trauma varsinkaan, kun jokainen vartiossa seisova on siellä itse vapaaehtoiseksi ilmoittautuneena.

Ilmeisesti vihreässä maailmassa ne vainajat aiheuttavat vammauttavan henkisen ”kentän”, minkä kautta vainajien kokemat kauhut välittyvät vartiossa seisovien mieleen aiheuttaen traumoja.

 

8 vastausta artikkeliin “Vihreys taitaa mädättää aivoja…”

  1. On tuolla kalevankankaalla tullut seisotuksi monet kerrat nyt en enää viitsi mennä tuo ikä alkaa oleen sen verran este .
    Että ei onnistu seisominen kahta tuntia menee jäsenet jumiin sellasesta .
    Itsenäisyys päivänä käyn siellä sekä sankarhaudoilla että myös punaisten haudoilla
    No eipä ole tullut minkään asteen traumaa enkä usko että nyky sotilailaille sellaisia tulisi terv tepivaari

  2. Olen itse seissyt kunniavartiossa sankarihaudoilla lukemattomia kertoja, kuin myös ollut laskemassa seppelettä sankarihaudoille pikkusta vaille monta kertaa (asepuvussa).

    Kaikki ovat olleet miellyttäviä reissuja – ei ole tullut traumoja.

    Eiköhän traumoja tule ihan muista asioista kuin kunniavartiosta sankarihaudoilla.

    Aiemmin kunniavartiossa seisottiin Varkaudessa paljastetun miekan kassa. Aloitteestani siirryttiin vuosia sitten käytäntöön, että kunniavartiossa seistään reserviläiskiväärin (rynkyn näköinen) kanssa.

  3. Luin tänä vuonna lääkintöneuvos Mikko Paunion kirjan ”Vihreä valhe – Valheen sysimustat juuret ja sen salakavalat lonkerot.” (julkaistu 2015). Ei tullut lukemisesta traumaa, tai ehkä sen verran että miksen ollut lukenut kirjaa jo aikaisemmin. No, ihmeen hiljaa media on tästä kirjasta sekä Paunion vuonna 1990 julkaisemasta kirjasta, jonka nimi on myös ”Vihreä valhe” ollut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *