Akilleen kantapää – Jussi Niinistön puhe

Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö on tänään puheessaan todennut puolustusvalmiuden olevan Suomen puolustuksen Akilleen kantapää. Puheesta on referaatti mm. Kokoomuksen Verkkouutisissa.

Niinistö on täysin oikeassa. Suomi on lähes täydellisen puolustuskyvytön Venäjän yllätyshyökkäykselle – ja se Venäjän hyökkäys tulee yllätyksenä kun ei uskota näkyviä merkkejä.

Akilleen kantapäähän ollaan toki laittamassa laastarilappua, mutta ei se poista varsinaista ongelmaa.

Helpoin ja halvin ratkaisu ongelmaan on perustaa Suomeen uudelleen Suojeluskunnat Puolustusvoimain komentajan alaiseksi puolustushaaraksi. Tietysti suojeluskuntalaisille henkilökohtaiset aseet ja patruunat koteihinsa hyviin asekaappeihin, sekä raskaat aseet läheisten suojeluskuntatalojen asevarastoihin.

Nyt ei ole Maavoimissa käytännössä ketään pistämässä hanttiin kun Venäjä tekee yllätyshyökkäyksen viikonloppuisin, juhlapyhinä tai ikäluokan vaihtuessa. Suojeluskuntalaiset ovat aina valmiina kuin partiopojat.

2 vastausta artikkeliin “Akilleen kantapää – Jussi Niinistön puhe”

  1. Minusta Putin pitäisi määrätä sisääntulokieltoon kaikkiin demokraattisiin maihin – vaikka eipä se mitään auttaisi. Venäjä on ollut imperialistinen valtio noin 500 vuotta, on sitä nyt ja on myös tulevaisuudessa – ihan sama kuka tai mikä siellä on milloinkin johdossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *