Barbarian paluu – professori Timo Vihavainen

Verkkouutisissa on hyvä referaatti professori Timo Vihavaisen kirjasta, suosittelen lukemaan ainakin sen referaatin.


Vihavainen on tiedemies, tutkija, joka on kirjoittanut paljon ihan asiallisia tutkimuksia, kirjoja. Hän ei ole kuka hyvänsä huulien heiluttaja. Kannattaisi miettiä hänen teesejään.
 
EUn alueella syntyvyys on liian alhainen etnisten eurooppalaisten keskuudessa. Siitä pitää olla huolissaan ja tehdä toimenpiteitä, jotka korjaavat asian.
 
Sen sijaan EUn alueelle annetaan tunkeutua kansainvaelluksena porukkaa mm. Afrikasta – sen porukan lisääntyvyys on suorastaan räjähdysmäistä. Haluammeko tosiaan, että vuosisatojen kuluessa rakennettu eurooppalaisten valtioiden korkeatasoinen kulttuuri häviää ja sen tilalle tulee mustat islamistit soittamaan viidakkorumpuja juhliessaan valkoisen rodun tuhoa?

5 vastausta artikkeliin “Barbarian paluu – professori Timo Vihavainen”

 1. Vihavaisen teos on mielenkiintoisimpia kotimaisia avauksia aikoihin. Se on nyt minulla toisella lukukierroksella.

  Vihavainen päästelee estoitta, intoutuu välillä jopa melkoisen hervottomaan kieli poskessa kettuiluun, voisi sanoa.

  Teoksen sanoma on kuitenkin tärkeä – siinäkin mielessä, että on meillä Suomessa sentään joku ns. sivistyneistön edustaja, joka uskaltaa ajatella omilla aivoillaan ja vieläpä kertoa ajatuksensa julki.

  Erittäin vahva lukusuositus.

 2. Vielä sen verran tuosta Barbarian paluusta, että sisällöltään se on melko selkeää jatketta sille, mitä Vihavainen kirjoitti jo lähes vuosikymmen sitten teoksessaan ”Länsimaiden tuho”. Edellisesssä teoksessa oli runsaasti nojauksia Oswald Spenglerin lähes sadan vuoden takaiseen teokseen ”Länsimaiden perikato”, mutta on niitä säästynyt tähän uuteenkin teokseen.

 3. ”…siinäkin mielessä, että on meillä Suomessa sentään joku ns. sivistyneistön edustaja, joka uskaltaa ajatella omilla aivoillaan ja vieläpä kertoa ajatuksensa julki.”

  Tämä on niin totta !

 4. Vihavainen kirjoittaa täyttä asiaa. Hyvä että joku uskaltaa tuoda julkisuuteen nykymenon älyttömyyden.

 5. Juha, kyseessä on ns. huutavan ääni korvessa. Alkaa jo ottamaan päähän meidän ihan itse vapailla vaaleilla valitut päättäjämme.

Kommentoi