Suomessa pitää järjestää suuria sotaharjoituksia

Puolustusministeri ja puolustusvaliokunnan pj. ovat esittäneet että Suomessa pitää järjestää suuria sotaharjoituksia. Erkki the Red tietysti vastustaa suurien sotaharjoitusten järjestämistä.

Minun mielestäni on päivänselvä asia että Suomessa täytyy välttämättä järjestää suuria sotaharjoituksia, joissa esimerkiksi täysivahvuinen sodanajan prikaati harjoittelee viivytystä, puolustusta ja hyökkäystä. Se tietysti tarvitsee harjoitusvastustajaksi vaikkapa toisen sodanajan prikaatin.

Pitää harjoitella niin, että kaikki aselajit ja puolustushaarat harjoittelevat yhteistoimintaa samassa harjoituksessa. Eipä haittaisi, jos ystävämaiden joukkojakin osallistuisi harjoituksiin.

13 vastausta artikkeliin “Suomessa pitää järjestää suuria sotaharjoituksia”

 1. Niin, jos joku ei ymmärtänyt kuka on se Erkki the Red niin suomennetaan että kyseessä on Halosen taistelijapari Tuomioja.

  Toivottavasti kummankaan niistä möläytyksistä ei välitetä.

 2. Sota harjoituksien määristä ja suuruudesta olen kyllä samaa mieltä mutta vain suomessa ja sen pitää olla suomea puolustavia .
  Mutta vain Suomen maaperällä . terv tepivaari

 3. Suomen maaperällä pitää tietysti harjoitella Suomen puolustamista niin pienillä kuin suurillakin joukoilla.

  Sen lisäksi on hyvä osallistua kansainvälisiin harjoituksiin pienillä joukoilla. Kansainvälisissä harjoituksissa oppii aina uutta – ainakin, ettei juuri noin kannata tehdä.

 4. Sota harjoitus alueissa kannattas ottaa huomioon millä alueella ne sitten ovat kansainvälisillä alueilla .
  Jotkut alueet voi joku ottaa provokaationa vaikka kansainvälistä aluetta ovatkin .
  Varusmiehiä ei pidä myöskään pakottaa valmiusjoukkoihin kuten nyt yhden varusmiehen kohdalla on jo tapahtunut . terv tepivaari

 5. Kovasti on niitä harjoituksia eri puolilla ja se on merkki suuremmasta vaarasta jota ei voida välttää poistamalla maamiinat jne.
  Suomi on pieni kansa ja kaikki myös naiset pitää saada valmiuteen puolustusharjoituksiin.

 6. Aamulla oli radion Ykkösaamussa Päivi Neitiniemen toimittama ohjelma sotaharjoituksista. Hyvät haastateltavat.

  Suosittelen kuuntelemaan Areenasta.

 7. ”Suomen pitää ehdottomasti irtisanoutua nopeasti jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.”

  Eiköhän tuo ala olla jo myöhäistä, suurin osa on jo tuhottu. Parempi kehittää omia ja toimivia vastaavia tuhoaseta, osaamista löytyy kyllä.

  Sotaharjoituksista olen Juhanin kanssa samaa mieltä. Harjoitella pitää kaikkien kanssa, joiden mukana ollaan nyt jo yhteistyössä. Onhan niitä koulutustilaisuuksia nyt jo amerikkalaisten sotilaiden kanssa Suomen Lapissa. Miksi ei sitten isompiakin harjoituksia.

 8. Pentti: ”Eiköhän tuo ala olla jo myöhäistä, suurin osa on jo tuhottu. Parempi kehittää omia ja toimivia vastaavia tuhoaseta, osaamista löytyy kyllä.”

  Entiset on tuhottu, mutta sopimus estää tekemästä uusia tai vastaaviakaan.

 9. Tänään oli uutisissa että varusmiehille koulutetaan ”taisteluharjoitusta” tietokonepeleillä.
  Mitenhän lienee. Onhan lentäjilläkin simulaattorit, mutta eikö mielummin pitäisi mennä märkään syysmetsään taisteluharjoitusta oppimaan.

  1. Niin oli uutisissa.

   Kouluttajille on varmaankin mukavampaa kun ei tarvitse mennä sinne märkään metsään. 🙂

   Tietokoneen kanssa ei myöskään ole sellaista onnettomuuden uhkaa kuin metsässä – no, hiirikäsi voi toki rasittua tietokonepeliä pelatessa.

   No, kaitpa siellä metsässäkin kuitenkin käydään jos tietokonepeleiltä ennätetään.

   Lasersimulaattorivarustus on kuitenkin hyvä koulutusapuväline maastossa ja asutuskeskustaistelua harjoiteltaessa. Tiedetään kuka sai osuman ja kehen – siten oppii edes vähän suojautumaan.

 10. Enpä ihmettele ollenkaan että Pohjola levittelee lännenvastaista ja venäjämielistä propagandaa tälläkin foorumilla.

  Pitää järjestää nimenomaan suuria sotaharjoituksia – vähintään täydellinen sodanajan prikaati kaikkine aselajijoukkoineen, jotta yhteistoimintaa tulee harjoiteltua kunnolla. Sille tietysti erikseen vastaosasto, eikä sekään voi olla pieni. Yleensä pitää muista puolustushaaroista ottaa mukaan vähintään ilmavoimat.

  Ilmavoimien pitäisi toimia molempien harjoitusjoukkojen puolella, jotta saadaan mahdollisimman realistinen harjoitus.

  Suomessa harjoitukset ovat myös aivan liian lyhyitä. Joukkojen perustamiseen, keskittämiseen ja purkamiseen kuluu melkoisesti aikaa. Lisäksi harjoituksessa pitää ennättää harjoitella kunnolla perustaistelulajeja viivytystä, puolustusta ja hyökkäystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *