Tomaatti ja raaka sipuli ovat yhdessä hyvää

Nimenomaan yhdessä ne ovat paljon parempaa kuin kumpikaan erikseen.

Tomaatti-sipulisalaatti on aivan herkullista. Kotimaisen tomaatin (mieluiten suuri) pitää tietysti olla kypsä ja mehukas, paloitellaan kannelliseen astiaan. Suuri kotimainen sipuli paloitellaan kaveriksi. Sekoitellaan ja jääkaappiin joksikin aikaa, käydään välillä sekoittelemassa tai ravistelemassa. Hyvää ihan sellaisenaan.

Toki sekaan voi myös lorauttaa hieman punaviinietikkaa, tulos on vieläkin parempi. Jos haluaa hifistellä, niin toki sen punaviinietikan kaveriksi voisi olla hieman öljyä, sokeria, suolaa ja pikkuisen rouhittua mustapippuria. Ne kastikeaineet ensin kunnolla sekaisin ja sitten tomaattien ja sipulien sekaan.

Tomaatti-sipulivoileipä – voi veljet, kokeilkaapa. Reissumiehelle voita ja hieman alle sentin siivu suuresta kotimaisesta sipulista. Sipulisiivu voisi olla noin 8 cm halkaisijaltaan. Se päälle hieman yli sentin siivu suuresta kypsästä kotimaisesta tomaatista. Hyvää. Jos haluaa voileivän pitävän myös nälkää kauempana, niin suosittelen lisukkeeksi leivälle metvurstia ja kermajuustoa.


Joku varmaankin sanoo ainakin ajatuksissaan, ettei voi sietää raakaa sipulia – mutta kokeilkaapa.

Esimerkiksi Georgiassa minä tilaan ravintolassa lähes poikkeuksetta salaatiksi nimenomaan tomaatti-sipulisalaatin (Pamidori-khakhvi salata). Sitä ei ole ruokalistoilla, vaan yleensä mukana on myös kurkkua (kitri) – jonka minä erikseen kiellän. Siinä salaatissa ei saa olla kurkkua.

7 vastausta artikkeliin “Tomaatti ja raaka sipuli ovat yhdessä hyvää”

 1. Kotimainen tomaatti ja tuore uusi ”pikkusipuli” ovat yhdessä kuin rantaveden rakastelu laiturin kanssa, kaksikerroksisen sammakon hymyillessä, ainutlaatuista!

 2. Enpä ole kokeillut, mutta voit hyvinkin olla oikeassa.

  Minulla on tapana hyödyntää etupäässä suuria kotimaisia sipuleita. Toki olen itse kasvattanut sipulia omassa pienessä puutarhassani sitä aikaa varten kun sitä suurta hyvää kotimaista sipulia ei ole saatavana. Silloinkin oikeastaan sipulien vihreät varret ovat olleet tärkeämpiä kuin olemattoman pienet sipulit.

 3. Iso raaka sipuli rengas kerrallaan on jo herkkua sellaisena, voihan sitä salaattiinkin sotkea. Myöskin paistettujen ruokien mukana hyviä.

 4. Sipula on kieltämättä toimiva tuote ja tuota yhdistelmääkään en paheksu.

  Mutta viime aikoina on tupannut menemään sipula sellaisenaan. Vähän leikkelee, pistää kulhoon ja napostelee leffan äärellä. Voittaa sipsut.

 5. Sipuli on hyvin terveellinen syötävä – nimenomaan raakana. Joidenkin mielestä kuitenkin sipuli on raakana liian voimakkaan makuista, siksi tämä blogikirjoitukseni.

  Tomaatti leikkaa sen sipulin voimakkaan maun.

 6. Myönnän kyllä, että tomaatti/sipulisalaatti on hyvää, mutta ei mielestäni sellaisenaan. Kookas tomaatti on pääsääntöisesti kovin mauton mutta jos siihen lisätään kevätsipulia, hieman valkopippuria, mustapippuria ja basilikaa ja kaikki sekoitetaan suola, oliiviöljy, ripaus sokeria; pitäisi kelvata kenelle tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *