Väärät viholliset

Toisessa Maailmansodassa useilla valtioilla oli ihan väärä vihollinen – joillakin myös ihan väärä liittolainen.

Edetäänpä kronologisesti:

 1. Venäjän aloitteesta Saksa ja Venäjä liittoutuivat keskenään ja hyökkäsivät yhdessä Puolan kimppuun jakaen Puolan keskenään ja pitäen yhteiset voitonparaatin ja voitonjuhlan Puolan kukistumisen kunniaksi. No, Venäjä sai petettyä liittolaisensa Saksan, joten Englanti ja Ranska julistivat sodan vain Saksalle, eikä Venäjälle.
 2. Hitlerin Saksa olisi halunnut liittoutua Englannin kanssa, eikä suinkaan joutua sotaan Englantia vastaan. Siten homma meni ihan päin /Cttä.
 3. Venäjä aikoi hyökätä maailmanhistorian suurimmin voimin länteen heinäkuussa 1941, valloittaakseen koko Euroopan – aluksi. Siksi Saksa joutui tekemään viimehetkellä ennakoivan iskun itään 22.6.1941 – se oli puolustuksellinen hyökkäys ainakin koko Euroopan hyväksi. Nyt Saksalla oli viimeinkin oikea vihollinen.
 4. Suomella sen sijaan oli täsmälleen oikea vihollinen jo 30.11.1939, kun Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun aloittaen Suomen ja Venäjän välillä käydyn Talvisodan. Epäonnistuttuaan yrityksessään valloittaa koko Suomi, Venäjä hyökkäsi uudelleen Suomen kimppuun alkaen 22.6.1941 kello 6.05, aloittaen Suomen ja Venäjän välisen Jatkosodan, joka oli erillissota.
 5. Englannin pääministeri Winston Churchill esitti kirjeessään marsalkka Mannerheimille pahoittelunsa, että hän joutuu kohta julistamaan Suomelle sodan. Se oli täysin turha ja vahingollinen sota – mutta onneksi vain paperisota ilman tappioita. Churchillin Englanti oli silloin todella kusessa ja joutui myöntymään Stalinin vaatimaan sodanjulistukseen vastoin tahtoaan.
 6. Sitten kuluikin vain yksi päivä kun Saksan liittolainen Japani hyökkäsi täysin väärin USAn kimppuun, kun olisi pitänyt hyökätä imperialistisen Venäjän kimppuun.
 7. Saksa ei olisi suurin surminkaan halunnut maailman vahvinta taloutta jenkkilää vihollisekseen, mutta kun jenkkilä oli sairaan idiootin Rooseveltin vuoksi jo käytännössä sodassa Saksaa vastaan ja Japanin liittolainen oli jo sodassa jenkkilää vastaan, niin Saksa joutui julistamaan sodan jenkkilälle.

Nyt olikin sitten maailmankirjat sekaisin ihan perusteellisesti.

Saksan, Englannin ja USAn olisi pitänyt taistella yhdessä imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan – toki mielellään Japanin avulla.


Nyt sentään näyttäisi että Saksa, Englanti, USA, Japani, jne. ovat samalla puolella imperialistista roistovaltiota Venäjää vastassa.

5 vastausta artikkeliin “Väärät viholliset”

 1. Vihollisesta liittolaiseksi on politiikassa aika lyhyt matka, kuten huomasimme vaikkapa Turkin ja Venäjän suhteita seuratessa.

  Pelleilystä vastuulliseen valtion johtamiseen sen sijaan onkin yksi jos toinenkin askelmaa.

  1. Winston Churchill oli vannoutunut kommunismin vastustaja, kuitenkin hän ajautui kommunistisen rikollisen Venäjän liittolaiseksi.

   Saksan antauduttua Toisessa Maailmansodassa Churchill kuitenkin totesi että: ”taisimme teurastaa väärän sian”. Sillä Churchill tarkoitti, että Englannin ja USAn olisi pitänyt sotia Venäjää vastaan eikä Saksaa vastaan.

 2. Edes kalpean aavistuksen siitä mitä minä tarkoitan saa elokuvasta Yksi Silta Liikaa. Suosittelen katsomaan.

  Ensiluokkaisia sotilaita USAsta, Englannista ja Saksasta taistelee toisiaan vastaan ja sivullisina kärsivät mm. hollantilaiset siviilit.

  Oikea vihollinen kaikille näille olisi ollut ryssälä jo silloin – kuten on nyt.

 3. Hitler käsitti että Saksa ei pysty käymään sotaa Englantia ja Venäläisiä vastaan yhtäaikaa. Hän halusi solmia rauhan Englannin kanssa mutta nämä eivät sitä halunneet.

  Saksan oli pakko tehdä ennakoiva isku viime hetkillä Venäläisten ryhmitys alueille kesällä -41 kun oli paljastunut minkä valtavan hyökkäysarmeijan Stalin oli kehittänyt vallatakseen Euroopan. Saksan ainoa mahdollisuus oli yrittää tehdä sodasta mahdollimman lyhyt ja Hitler sen tiesi oikein hyvin.

 4. Juha, Toisen Maailmansodan alkua on tutkittu aivan liian vähän. Voittajat ovat kirjoittaneet historian ja sitä voittajien historiaa on sitten päntätty ihmisille päähän ihan perusteellisesti. On vaikeaa myöntää valtion tehneen suunnattomia virheitä.

  Hitler ei olisi halunnut joutua ollenkaan sotaan, tai ei ainakaan ennen vuotta 1945. Saksa oli aivan liian heikko joutumaan sotaan vuonna 1939.

  Englantia vastaan Saksa ei olisi halunnut joutua sotaan ollenkaan – päinvastoin Hitlerin mielestä Englannin ja Saksan olisi pitänyt liittoutua keskenään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *