Venäjän Suomensuurlähettiläs pitäisi potkia maasta

Se Kuznetsov on varsinainen huumorimies, esittää vakavia asioita totena:

  1. Baltian maissa ei saisi järjestää sotaharjoituksia – mutta Venäjä tietysti saisi edelleen harjoitella Baltian maiden valloittamista.
  2. Uhkailee Suomea vastatoimilla jos Suomi liittyy NATOn jäseneksi – eihän Suomi saa hankkia liittolaisia turvakseen Venäjän hyökkäystä vastaan.
  3. ”Monissa valtioissa kontrolloimattomasta venäjäfobiasta on kasvanut valtiollinen politiikka” – mistähän se oikein johtuu, ettei vaan imperialistisen roistovaltion Venäjän teoista naapureitaan vastaan?

13 vastausta artikkeliin “Venäjän Suomensuurlähettiläs pitäisi potkia maasta”

  1. Diplomaatin karkottaminen maasta ei toivottuna henkilönä ei suinkaan tarkoita diplomaattisten suhteiden katkaisemista.

    Karkotetun tilalle saa lähettää diplomaattisemman diplomaatin.

    1. Kyllä minun käsityskykyni mukaan diplomaatin karkottaminen automaattisesti aiheuttaa vastatoimen diplomaatin kotimaan taholta. Näin olen asian ymmärtänyt. Syntyy ns diplomaattiselkkaus; kaksipuolinen.

      1. Riippuu siitä miten asia hoidetaan.

        Jos esimerkiksi venäläinen diplomaatti syyllistyy vakoiluun USAssa ja USA nostaa suuren julkisen metelin vakoilusta potkien vakoilijan maasta, niin Venäjä vastaavasti karkottaa jenkkidiplomaatin.

        Jos sen sijaan asiaa ei viedä julkisuuteen ja kerrotaan diplomaattitietä, että teidän diplomaatti on ei toivottu henkilö meillä, niin diplomaatti voidaan vaihtaa ilman mitään vastatoimenpiteitä.

  2. Eikös se venäläisten diplomaattien ajattelu ole täysin Moskovasta johdettua. Minkäs sille mahtaa, jos näkevät omassa päässään ufoja, sekä pieniä vihreitä miehiä joka paikassa.

  3. Onneksemme arvellaan niinkin että Venäjän sotilaalliset pullistelut ovat vain osa heidän sisäpolitiikkaansa.
    Niin kummallista kun se onkin Venäjän vuosisatoja alistettua ja kurmootettu kansa ihastelee johtajaa joka uhoaa suureen ääneen samalla sapelia heilutellen.

  4. No, miten Sinä taas osuit asian ytimeen. ”Sapelinkalistelu”, muuten harrastavat suomalaisetkin, ei tarkoita suoranaista sotatoimien eskaloitumista; onhan vain retoriikkaa, sitähän riittää meillä suomalaisillakin.

  5. Ja yhteistä rajaa yli 1300km. Ei kannata uhoilla joskaan ei mielistelläkkään kuten joskus aikanaan oli suorastaan pakko.
    Kyllä, uskoisin, molempien maiden hallinnot perusperiaatteessa ymmärtävät yhteisen edun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *