Suomeen uusi verkkojulkaisu – mukana ex-päätoimittaja ja Paska Suomi -pamfletin kirjoittaja

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710082200445963_u0.shtml

Liekö tuo Pursiainen saanut mitään asiallista aikaan pelkän rakkikoiramaisen haukkumisen sijaan?
Tokihan sillä kuuluisuutta saa, mutta muuten ei taida tulla tulosta…

 

18 vastausta artikkeliin “Suomeen uusi verkkojulkaisu – mukana ex-päätoimittaja ja Paska Suomi -pamfletin kirjoittaja”

 1. Joukko nimekkäitä tutkijoita ja toimittajia verkkomediaa rustaamassa. Yhdeksän naamaa kuvassa Hesarin jutussakin.
  – Kyllä verkkoon pölinää mahtuu, mutta jos maksulliseksi niin riittää siinä puuhaa. Saattavat kalastella mainostajia?
  Iltalehdessä samaa. No kokeneet kirjoittajat osannevat käyttää sanaa joutumatta tuomituksi.

 2. Saiskohan Kyuu noi lähdeosoitteet ohjelmoitua valmiiksi maalattuna niin että klikkaamalla aukeaisi. Taitavat osalta jäädä jopa huomaamatta. Niin ja ehkä pieni tieto siitä mitä voi poimia tänne lähdetiedoiksi -itse olen epävarma, kun osa lehdistä esim ovat maksullisia sisällöstään?

 3. Mikähän julkaisu tuokin lienee. Ko. oleva Pursiainen näkyy olevan Terho Pursiaisen poika. Terho Pursiainenhan oli kommunistihenkinen teologi eli punapappi, ja ainoa muistikuva miehestä on se, että hän vastusti positiivista ajattelua, kun kyseinen trendi rantautui joskus 1990-luvulla lännestä Suomeen. Pursiainen sanoi : ”Positiivinen ajattelu vie metsään.”
  Niinhän se tietysti viekin. Tosin positiivisen ajattelun sisäistäneet sanovat, että se on työkalu ja se pitää suhteuttaa. Ja sanovat myös, ettei ihmisellä ole hälytysjärjestelmää hyvien asioiden suhteen, ne otetaan itssestäänselvyytenä, kun taas vähänkin kielteiset asiat (itsesuojelun vaikutuksesta) ihmisen mieli rekistöröi varsin herkästi.
  Joten täytynee uskoa, että positiivinen ajattelu on peräisin itse vanhasta kehnosta. Esim. psykiatri Antti Liikkanen kirjoitteli Lapin Kansasta kovasti tätä positiivisuutta vastaan ja Pöntsöön (Kittilässä) perustettiin negatiivisen ajattelun keskus. Perustajia oli muistaakseni kolme: Liikkanen, joku taiteilija Sodankylästä, en muista enää nimeä, ja taidemaalari Reijo Raekallio. Ei se lafka saanut muistaakseni enemmän osanottajia. Reijon tunnen entuudestaan ja hän on soppelisti opportunisti ja hänellä on majoituspalveluita ja hänen luonaan ramppaa turisteja ja jonkin verran myös kaiken sortin taitelijoita. (Ennen muinoin tuli Reijon kanssa kallistettua kuppia ja parannettua maailmaa, mutta kun miehestä tuli raivoraitis, hänestä tuli saarnamies. Tästä ehkä myöhemmin lisää.) – Tämä negatiivisen ajattelun foorumi jotenkin lässähti, eikä siitä sen enempää kuulunut. Ei sen puoleen myöskään positiivisesta ajattelusta. Tuli vain mieleen. Ja tuli myös mieleen se, että onko poika ehkä yhtä tiukkapipoinen vasemmistoajattelija kuin isänsä. Vai löytyykö hänellä pelivaraa huumorintajussa , joka on aina, tai yleensä, merkki suhteellisuuden tajusta. Jk. Antti Liikkanen on sosiaalidemokraatti, ja demareillahan ei huumorintajua ole ollut sitten Väinö Tannerin!

 4. Taitaa tuo pelivara huumorissa olla isänsä tasoa eli ei ole olemassa…

 5. Eikös se vanhempi Pursiainen ollut olevinaan jonkinlainen nyrkkeilevä pastori. Piti jonkinlaista laitapuolen kulkijoiden yömajaa ja oli pientä sutinaa silloisen Anita Hirvosen, iskelmälaulajan kanssa. Oli muistaakseni Helsingin Autotalossa, vai oliko se sittenkin Tennispalatsissa. Muisti tahtoo pettää jo, siitä on hiukan aikaa.

 6. No, vasemmistolainen pappihan se Terho Pursiainen oli, sotilaspassinpolttaja muutaman muun kanssa, muistaakseni siellä oli Tuomiojakin. Ne, nyt olivat niitä aikoja, vuosikymmenet siitä menneet. Ei merkitystä nykypäivään.

 7. No, vasemmistolainen pappihan se Terho Pursiainen oli, sotilaspassinpolttaja muutaman muun kanssa, muistaakseni siellä oli Tuomiojakin. Ne, nyt olivat niitä aikoja, vuosikymmenet siitä menneet. Ei merkitystä nykypäivään.

 8. Kalle, taaskin tuplana, tosin mahtuuhan niitä tänne. Minä olen muutaman kerran samaa seurannut, kun tuota lähetä nappulaa painaa, tuntuu joskus siltä kun mitään ei tapahtuisi. Välillä saa pidemmänkin aikaa odottaa sen lähtöä, jos kuitenkin painaa sitä lähetä näppulaa uudestaan se helposti tulee tuplana.

  En tiedä enkä väitä, että vika olisi siinä, mutta kannattaa kokeilla, vaikka odottavan aika onkin pitkää.

 9. Aika harvoin perusteilla oleva verkkojulkaisu saa etukäteen näin paljon ilmaista mainosta kuin mitä tämä ”päättäjille ilmainen, muille maksullinen” vaikuttaa saavan.

 10. Se muuten tuon kommentin toisto ei ole se, etten jaksaisi odottaa; se vain joskus tulee samoin kuin tämän sivuston selaaminen; joskus heittelee minne sattuu. Vika saattaa olla koneessani, kuitenkin se ei ole kovinkaan esiintynyt muilla sivustoilla.
  Sitten se oman tuplatekstin poistaminen; ratkaisua en ole löytänyt.

  1. Sattuuhan sitä, aivan kuten painovirhepaholaisia aina silloin tällöin.

 11. Nyrkkeilijä oli Pertti Purhonen ja täysin eri mies kuin punapappi-Pursiainen.

 12. Tästä voi tulla ihan kivaakin. Pursiainen on pari kertaa onnistunut sanomaan muutaman ihan fiksun pointin, vähän omalla tyylillään mutta ei vailla taustatutkimusta suinkaan. Wessmanilta voi myös odottaa fiksua ulosantia.

  Katsotaan! Olenkin jo pohtinut että onko Aamulehti enää 400 euron arvoinen per vuosi.

 13. ”Olenkin jo pohtinut että onko Aamulehti enää 400 euron arvoinen per vuosi.”
  Ei ole.

 14. Kalle, yritäppä kännykällä muutaman kerran, näkee tekeekö samaa. Nyt ainakin näyttäisi kertaantuvan joka kommenttisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *