Virossa valmiusharjoitus yhdelle pataljoonalle

Viron hallitus päätti juuri Viron puolustusvoimain komentajan esityksestä kutsua 1. Mekanisoidun Jalkaväkiprikaatin 13. pataljoonan valmiusharjoitukseen välittömästi. Kutsuttujen pitää olla paikalla huomiseen 7.12.2017 kello 9 mennessä paikalla Jõhvissa joukko-osaston perustamispaikalla. Siis alle vuorokauden kuluessa kutsusta. Kutsu lähti 669 miehelle.

Harjoitus kestää 10.12. saakka.

Sellaisia pikaharjoituksia pitää ehdottomasti saada myös Suomeen.

27 vastausta artikkeliin “Virossa valmiusharjoitus yhdelle pataljoonalle”

  1. Eipä tuolla Eestissä juurikaan isompaa harjoitusta kuin pataljoonan harjoitus saada kokoon vaikka nuo viikonloppusotilaatkin laskettaisiin mukaan. Varsin selvä syy; ei ole rahaa.
    Koko puolustushan nojautuu NATO:n mekanisoituun pataljoonaan. Ei ole ilmavoimia, ei meripuolustusta, asevelvollisuuttakaan ei täysimääräisenä saada kokoon koska lähes koko puolustusbudjetti hupenee kasarmien remontointiin. Kaiken lisäksi eestiläisillä on vanha Neuvosto-Eestin aikainen asevelvollisuuden karttelu.

  2. Onneksi ja onneksi…ehkä. Balttia on vähintäänkin ongelmallinen alue, huolimatta NATO-jäsenyydestään. Näiden maiden ilmavalvonta perustuu kokonaan NATO:n koneisiin. Ei liene ihan ongelmatonta Suomenkaan kannalta. Muutama NATO:n kone balttiassa, ei se ole mikään turva.
    Suomi haluttaisiin USA:n taholta ehdottomasti NATO:n jäseneksi jotta Suomi ottaisi mm ilmavalvonnan koko alueelta haltuunsa; suomalaisten veronmaksajien piikkiin.

  3. Virossa oli suurempi sotaharjoitus Siil vuonna 2015, kuin on suomalaiset sotaharjoitukset. Osallistujia oli yli 13 000.

    Sellainen tulee taas ensikeväänä.

    Tässä harjoituksessa ”pihvi” on siinä, että se kutsuttiin alle vuorokauden hälytysajalla. Viron hallituksen e-kokouksesta alle vuorokaudessa pitää olla pataljoonan henkilökunnan ilmoittautuneena pataljoonan perustamispaikassa. Sellaisia harjoituksia ei ole Suomessa tehty lainkaan – mutta pitäisi tehdä.

    1. Tuosta valehtelemisesta; tätähän aina mainitset vihaavasi mutta kuitenkin, vaikka miten monia seikkoja pystyisin esittämään väitteitäsi vastaan, ei kuulune tähän blogiin; laitahan eri blogaus valehtelusta, sitten rupean yksilöimään Sinun kohdaltasi. Löytyykö uskallusta?

  4. Viime sotaharjoituksessa harjoittelin keuhkoputken tulehdusta ja lääkärit harjoittelivat diagnoosia ja hoitotarpeen arviointia. Toinen lääkäri palautti minut metsään. Kesken matkan tuli viesti: äkkiä takaisin. Taitava Riga-ambulanssin kuljettaja teki U-käänöksen ja palasi rallityylillään takaisin. Hienosti kulki Riga Volga-moottorillaan.
    Keikuin keuhkokuumeen partahilla. Olisivat saaneet jättää harjoituksen jälkeen pariksi päiväksi petiin.

    Harjoitus meni omalta osaltani loistavasti. En ole saanut sen jälkeen keuhkoputken tulehdusta kuin kerran. Seurannut keuhkokuume nosti lämmön yli 41:n. Sen kestin yksin kotona kuin mies turvautumatta vieraaseen apuun.

  5. Pikakokoontuminen onnistui kohtuullisen hyvin. Yli 500 tuli ajoissa paikalle ja yli 50 ilmoitti myöhästyvänsä.

    Epäilen ettei Suomessa onnistuisi niinkään hyvin.

  6. Harjoitus on täydessä käynnissä – mukaan luettuna taisteluammunnat Sirgala karjääris (kohtuullisen lähellä Venäjän rajaa), myös raskailla aseilla.

    Erinomaista Viro! Yritäppä panna paremmaksi Suomi.

    1. Todella tyhmä kommentti Putkiselta. Tällaiset vakavat asiat ei tosiaankaan ole mikään kilpailujuttu olkoon naapurimaa mikä tahansa ja meille se on Venäjä. Tämä pitäis ”aikuisten oikeesti” Putkisenkin tietää.

  7. On aivan erinomainen asia, että veljeskansamme Viro ottaa maanpuolustuksen ja turvallisuuspolitiikan vakavasti.

    Viro investoi maanpuolustukseen reilusti yli 2% bruttokansantuotteesta – Suomi valitettavasti vain noin 1,3%.

    Viro järjestää nopeasti kutsuttavia valmiusharjoituksia – Suomi valitettavasti ei.

    Viro liittyi demokraattisten maiden puolustusjärjestön NATO jäseneksi heti kuin se oli suinkin mahdollista – Suomi valitettavasti ei.

    Siperia opetti Viroa – Suomi joutuu näköjään taas maksamaan suuret tappiot tyhmyydestään, kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen.

    —–

    Niin, minä olen osa Viron maanpuolustusjärjestelmää, joten ihan aikuisten oikeasti myös tiedän mistä on kysymys.

    1. Kerropas Putkinen ”aikuista oikeesti” milloin se Venäjä hyökkää meidän kimppuun.. Se elokuukin meni..Taitaa olla vanhan miehen höpöjuttuja ”aikuisten oikeesti”..

      1. Kyllähän se melkoisen pieni ja heikosti varustettu armeija on, n 6000 miestä rauhanajan vahvuus, puolet siitäkin ammattisotilaita, aseistuksen voi katsoa jos huvittaa netistä. Ei se kalusto juurikaan vakuuta.
        Jos sitten nuo ”viikonloppusotilaatkin”. ainakin osa, lasketaan vahvuuteen, ei se miesvahvuus vakuuta, kun kalustoa ei riitä.
        Jos niihin ”viikonloppusotilaisiin” kuuluu paljonkin yli 60-vuotiaita, siis kenttäkelvottomia….?

      2. Kyllähän se melkoisen pieni ja heikosti varustettu armeija on, n 6000 miestä rauhanajan vahvuus, puolet siitäkin ammattisotilaita, aseistuksen voi katsoa jos huvittaa netistä. Ei se kalusto juurikaan vakuuta.
        Jos sitten nuo ”viikonloppusotilaatkin”. ainakin osa, lasketaan vahvuuteen, ei se miesvahvuus vakuuta, kun kalustoa ei riitä.
        Jos niihin ”viikonloppusotilaisiin” kuuluu paljonkin yli 60-vuotiaita, siis kenttäkelvottomia….?

    1. Eeuun namusetien lähettämät valtausdivisioonat on ehkä jo suunniteltu etenemään Varkauden kautta, koska se on liikenteellisesti keskeisellä paikalla vesistöjen välissä ja tiekin siitä kulkee.

      Itse olen vähän katsellut kaikesta huolimatta sieltä asuntoa eläkepäiville. Justiinsa meni hieno huusholli nopeasti Savon parhaan kuhakosken partaalta kaupungin keskustasta. Tehtaan hajut kyllä häiritsevät.

  8. Viro ottaa maanpuolustuksen ja turvallisuuspolitiikan tosissaan – niin pitäisi Suomenkin ottaa.

    Suomella ja Virolla on yhteinen vihollinen – imperialistinen roistovaltio Venäjä.

    1. Voit olla oikeassa. Rajojen sisäpuolella suomalaisia vaanii roistopuolue RKP. Nyt se suhteellisen kesy, mutta annas olla, jos siltä poistettaisiin etuilu- ja kyykytysoikeuksia, niin pianpa saattaisi tapahtua yhtä ja toista.

  9. Pohjola esitti tässä blogissani väitteen Viron puolustusmäärärahojen käytöstä: ”lähes koko puolustusbudjetti hupenee kasarmien remontointiin”.

    Minä sanoin sen olevan valhetta ja pysyn väitteessäni. Tein poimintoja Viron vuoden 2017 valtion talousarviolaista. Siellä on jaoteltu eri hallinnonalojen (kuten maanpuolustus) menot tarkasti.

    Laskin itse eri kululajien prosenttiosuuden koko hallinnonalan kuluista ja näytän tässä muutaman esimerkin:
    – Asehankinnat (kaitseotstarbeline erivarustus) 38%
    – Suojeluskunnalle (sihtotstarbeline toetus Kaitseliidule) 8%
    – Investoinnit 13%

    Kun huomioidaan, että hyvin suuri osa puolustusmenoista on henkilöstökuluja (mm. henkilökunnan palkkoja) ja toimintamenoja (polttoainekuluja, patruunoiden ja ammusten käyttöä harjoituksissa, jne.) niin on päivänselvää että Pohjolan väite on puhtaasti valhetta. Minä sanon suoraan valehtelua valehteluksi.

    https://www.riigiteataja.ee/akt/127122016021

  10. Kun Suomen puolustusmenot ovat n runsaat 7mrd ja Eestin n vajaat 5milj, saanet kyllä kuvan mitä kumpikin maa tuolla rahasummalla pystyy tekemään.
    esittämäsi prosenttiluvut, mistä lienevätkään, eivät kerro totuutta koko asiasta.
    Olet muuten jo useasti syyttänyt minua valehtelusta, minä en Sinua kertaakaan enkä koskaan, huolimatta noista naurettavista (vähintäänkin) prosenttiluvuistasi.

  11. Viron presidentti vieraili tänään valmiusharjoituksessa puolustusvoimain komentajan kanssa kiittämässä pikaisesti kokoon kutsutun harjoituksen osallistujia.

    Presidentin mukaan tällaiset olemattomalla varoitusajalla kutsutut harjoitukset tulevat olemaan Virossa jatkuvaa rutiinia.

  12. Pohjola jatkaa valehteluaan minun blogissani: ”Kun Suomen puolustusmenot ovat n runsaat 7mrd ja Eestin n vajaat 5milj”

    Todellisuudessa Suomen puolustusmenot ovat tänä vuonna virallisen tiedon mukaan 2829,7 miljoonaa euroa, eli alle 3 miljardia, eikä yli 7 miljardia kuten Pohjola valehteli.
    https://www.defmin.fi/tehtavat_ja_toiminta/puolustushallinnon_voimavarat/talous/puolustusbudjetin_osuus_bruttokansantuotteesta

    Todellisuudessa Viron puolustusmenot ovat tänä vuonna 477,9 miljoonaa euroa, eikä vajaat 5 miljoonaa kuten Pohjola valehteli.

  13. Äkkiseltään tuossa nappasin melko vanhan (2009) sotilasmenotaulukon;
    Sotilasbudjetit vuodelta 2009 per capita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
    Valtio
    Vuosi
    USD
    Yhdysvallat
    2009
    2 141
    Israel
    2009
    1 882
    Singapore
    2008
    1 593
    Saudi-Arabia
    2009
    1 524
    Kuwait
    2009
    1 289
    Norja
    2009
    1 245
    Kreikka
    2009
    1 230
    Ranska
    2009
    977
    Britannia
    2009
    940
    Bahrain
    2009
    912
    Australia
    2009
    893
    Brunei
    2009
    866
    Luxemburg
    2009
    809
    Tanska
    2009
    804
    Alankomaat
    2009
    759
    Suomi
    2009
    702
    Ruotsi
    2009
    657
    Italia
    2009
    593
    Kanada
    2009
    560
     Sveitsi
    2009
    526
    Saksa
    2009
    558
    Belgia
    2009
    525
    Korean tasavalta
    2009
    493
    Venäjä
    2009
    430
    Japani
    2009
    401
    Espanja
    2009
    398
    Puola
    2009
    285
    Turkki
    2009
    244
    Georgia
    2009
    151
    Brasilia
    2009
    142
    Etelä-Afrikka
    2009
    79
    Kiina
    2009
    75
    Argentiina
    2009
    65
    Meksiko
    2009
    49
    Intia
    2009
    31
    Pakistan
    2009
    28
    En käsittääkseni valehtele.

    Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  14. Salamaharjoituksen yhteydessä piti myös presidentti toimima ”salamannopeasti”. Kaksitoista harjoitukseen osallistunutta – hyvin suoriutunutta – reservin joukkueenjohtajaa vänrikkiä sai ylennyksen luutnantiksi. Presidentti sai ylennysesityksen eilen illalla ja ylensi reserviläiset tänään harjoituksen loppujärjestäytymisen yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *