(Kasvis)gratiini.

Melkein kasvispaistos syntyy uunissa (pyrex-vuoka ilman kantta) melko nopeasti.

1/2 rkl voita tai margariinia
1,5 rkl vehnäjauhoja
1 – 2 dl maitoa
1/2 dl juustoa ( esim. emmentaljuustoa )
1/2 keltuaista
ripaus suolaa
ripaus pippuria
ripaus muskottipähkinää

sinihomejuustoa

Laita paksupohjaiseen kasariin voi, sulata, ei ruskisteta. Lisää maito, vehnäjauhot vähitellen sekoittaen. Anna seoksen hautua. Lisää sekoittaen munankeltuainen, 1/2 juustoraasteesta jatkaen hauduttamista. Mausta. Pilko n 150g pekonia. Gratiini  kaadetaan pekonin ja vihannesseoksen (parsakaali, kukkakaali ja suikaloitua porkkanaa). päälle. Viimeiseksi ripottele loput juustosta seoksen pintaan. Kasvisseos ja pekoni vuokaan ja 250 asteiseen uuniin (ylälämpö). Kypsymisaika n 20 min.

Kun seos on kypsää, anna hetkisen sen ”tekeytyä” ja sitten pöytään; maukas ja ravitseva paistos. Kallis ateriakaan se ei ole.

3 vastausta artikkeliin “(Kasvis)gratiini.”

  1. Jopas sattui. Tällä viikolla on suunnitelmissa tehdä kukkakaalista ja parsakaalista tuon kaltaista gratiinia. Se on yksinkertaisesti herkullista.

    1. Kukkakaali-parsakaaligratiini on todellakin aivan erinomaista.

      Enkä yhtään epäile Kallen ohjetta, mutta meillä emäntä ei syö lihaa, joten pekonia ei sovi mukaan laittaa.

  2. Tottahan tuo asia noin sitten on mutta se pekoni ei edes ole mitenkään välttämätön, pata on sinälläänkin herkullista niin kuin totesit.

Vastaa käyttäjälle Mika Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *