”Korttipeli” ja bonukset.

Tuli tuossa Jarve Selveristä tehtyä eilisnä päivänä ”hieman isommatkin ostokset”. Sain saamastani suorasta korttialennuksesta melko huomattavan summan %/€).. Tästäpä lähtikin ajatukseni liikkeelle.

Kaikista surkein ja hintoja hämärtävin lienee S-ryhmän bonus-peli. Siis et saa suoraan alennusta vaan ns bonuksen, sinänsä jo, ei niinkään selkeä. Suomessa kaiketi K-ryhmän kortilla saa suoran alennuksen mutta sekään ei ole %-perusteinen. Nämä siis kortteja suomalaisissa kaupoissa, muitakin etukortteja lienee. S-ryhmän ”asiakasomistaja”, silti et omista mitään. K-ryhmän kanta-asiakas; se ei kannata, ellet tunne hintarakennetta. Kotimaisuuskin on tärkeä pointti.

Eestissä partnerkaart ja Selverin Partner ovat samoin toimivia. Maksavat tällä hetkellä 1€/kortti. Laskussa näet selvän € alennuksen ja %. Se on melko selkeätä peliä ja hinnat helppo arvioida kun tietää saavansa tietyn alennusprosentin.

Eestissä tärkeä kortti on myöskin ID-kaart (tosin vaatii osoitteen Eestissä).

Tallink-Siljan Club One-kortti on myöskin hyvä mutta bonuspisteisiin perustuva (siis ei kaikin puolin hyvä)

Kortit ovat kyllä kannatettavia mutta edellyttää, että tunnet sen vaikutuksen hintoihin €/%.

13 vastausta artikkeliin “”Korttipeli” ja bonukset.”

 1. Kuriositeettina vielä; eilen Nömmen torilla ostin valkosipulia tutulta kauppiasrouvalta ja, niin, no summahan oli melkoinen sikäläisittäin. Rouva sanoi loppusumman, minä siihen, että annoit näköjään tinkimättä alennuksen. Rouva mainitsi sitten; Sinä ostit niin isolla summalla ja olet ollut vuosia minun asiakkaani. Mitäpä tuohon sanoisi muuta kuin; kiitos.
  Alennusprosentti muutoin oli, jälkeenpäin kun laskin, 24% ja ei ollut mitään korttia, vain euroseteleitä.

 2. Ei ole kun Koo kaupan kortti ja sitäkin käytän aika harvakseen, vois olla s korttikin sen hinta vaan on liian korkea terv tepivaari

 3. Minä kun en tunne noita virolaisia järjestelmiä, en siis sano niistä mitään. Mutta kyllä S- ryhmän bonus on hyvinkin selkeä, kerran kuussa tulee tilille selvää rahaa, riippuen kuukausiostosten määrästä. Kerran vuodessa tulee omistaja osakkaalle taas koko organisaation osinko kuten muissakin yrityksissä.

  K- ryhmässä tulee joitakin palleroita, jotka antavat joskus jotain alennusta jostakin. Se on minullekin täyttä utopiaa.

  Minä luopuisin koko korttipelistä, ihan jokaisessa yrityksessä, niillä vaan hämätään asiakasta. Pitkään olikin ilman mokomia, enkä vieläkään omista, kuin yhden pääkortin ja toisen rinnakkaiskortin. Minun ostoksillani niillä ei ole suurtakaan merkitystä. Ainoastaan ABC polttoaineiden mittarilla suurin osa.

 4. Olen minäkin ns asiakasomistaja ollut yli 25 vuotta mutta siltikin se hintavertailu liikkeessä, hyllyn ääressä ei ole kovinkaan selkeätä.
  Sitä vastoin, jos tiedät alennusprosenttisi, voit tehdä osto-/ostamattapäätöksesi siinä hyllyn ääressä. Aivan liian usein olen törmännyt asiaan; onhan se vähän kalliimpi mutta kun saa bonusta.

 5. Muualla maailmassa on jo tietoja korttipelleilyn vähenemisestä ja se olisi järkevää.
  Sen kustannukset maksamme kuitenkin hinnoissa, joten saattaa olla kokonaisuus kaliimpi kuin säästöt.

 6. Korttipelistä luopuisin minäkin oitis…mutta kun ne..bonukset,yms niin houkuttavat mutta avaukseni idea olikin se Nömmen torin tapaus.
  Kotimaisuutta arvostan…mutta kun Suomesta ei esim kunnon valkosipulia saa. Peipsijärven valkosipuli on huomattavasti, vaikkapa kotimaista kalliimpaa…mutta se laatu. Valkosipulin viljely on äärettömän työvoimavaltaista kun kukaan ei koneita ole keksinyt, siis käsityötä.
  Meillä muuten tuotetaan aivan liian paljon maataloudessa sekä kalanjalostuksessa bulkkia,
  Eilen söin aivan oivallisen hyvää nokkahaukea (tuulehaug) savustettuna; edellisenä päivänä pyydetty ja itse myöskin savustettu.

 7. Sen alennuksen voi laskea vaikka hyllyn reunalla.
  Esim. 5 % bonukset.
  Hinta 2 € – 0,10 € = 1,90 €
  S-marketissa.

 8. Ei se nyt muuten ihan näin mene; eri tuoteryhmissä bonuskertymä on erilainen ja kaikenkaikkiaankin, ne bonukset eivät tule Sinulle alennuksena, vaan bonuksina. Täyden hinnan maksat ja raha(?) makaa jossakin.

 9. Onneksi on valittavana kortittomat Lidl, Minimani ja Halpahalli joissa heti hintalappua katsoessaan näkee mitä mikin maksaa. No K-kaupan plussakorttihinnat ovat myös selkeät. S-vihreä bonuskortti ”orjuuttaa” monia suomalaisia, heillä on vain yksi vaihtoehto.

 10. K-plussa antaa hikiset viisi euroa, vasta kun olet ostanut tuhannen euron edestä.

  T L

 11. On se vaan valitettavaa kun pienet ruokakaupat ainakin näin maaseudulla ovat tukehtuneet isojen jalkoihin.
  Täällä Forssan seudulla tuo Prisma ei ole mitenkään edustava ilmeeltään, puhumattakaan edullinen. Jatkuvasti paljon tyhjää hyllytilaa (henkilökuntaa vähän) tavaratalotuotteissa, puutarhapuoli ollut jo kolmisen viikkoa sekainen ja miltei tyhjä, ruokapuolelle isot massat samaa bulkkituotetta, paljon tuontielintarvikkeita, sentään yksi paikallinen lihanjalostaja. Vihannes- ja juurespuolella ei paikallisia tuotteita.
  Kalatiskistä en sano mitään.
  K-ryhmän kaupat (isot ), samaa tasoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *