Uutta kalasäilykkeiden tekoon.

Tämmöisen miniuunin hankin. Hinta Jarvekylan Selverissa n 40,00€. Pitihän sitä sitten testata. Laitoin särkikalaa Rexa-purkkiin (0,4) öljyn kera kalaa ja kylmään uuniin purkki. Kolmen tunnin lämmityksen jälkeen jätin jäähtymään. Purkki oli moitteettomasti ”umpioitunut”, avaamiseen tarvittiin työkalu. Maistoin lopputulosta; sellaisenaan

hyvää syötävää, ruodot eivät tuntuneet. Kokeilu odottaa jatkoa.

Uunin 800W ei ollut kulutuksen kannalta oleellinen, 3,4 A. Normaali uunillahan se ¨lienee n 10 – 12 A.

Tuotteesta tuli ilman mausteitakin erinomaista.

7 vastausta artikkeliin “Uutta kalasäilykkeiden tekoon.”

  1. Käytin itse ihan normaaleja ”silli- ym purkkeja”. Perkasin kyllä särjet päistä, suomuista ja paloittelin. Pienet ahvenet menivät melkein sellaisenaan (pää, selkäevä pois). Sipulia, tomaattimurskaa, valkosipulia, öljyä jne..mausteita, 4 tuntia 125 C. Annoin jäähtyä uunissa aamuun saakka. A´vot !

  2. Muutenkin kalan ja lihan purkittaminen on mielekästä puuhaa.

    T L

  3. Kyllä säilykkeet valmistuvat noinkin, mausteisiin lisäisin (toisinaan) tomaattipyrettä. Minä kun kaiketi yksinkertainen mies olen, minulle riittävät yksinkertaiset menetelmät.
    Miksi tuon 800W pikku-uunin hankin, johtuu siitä, että n 0,4 ltr purkkeihin teen ja niitä mahtuu kerralla 6kpl.
    Sähkön säästö on huomattavasti parempi kuin keittiömme 9kW (liitäntätäteho) kiertoilmauunilla.
    Kun en ole mikään korkeasti koulutettu elektroniikka-asiantuntija, pitää nämä uunikysymyksetkin ratkaista helpoin speksein.

  4. Innostuin kokeilemaan tuon pikku-uunini kanssa myöskin valkosipulin marinointia.
    1 1/2dl
    vettä
    1 1/2dl
    etikkaa
    1rkl
    suolaa
    1dl
    hunajaa
    1dl
    oliiviöljyä
    1/2
    sitruunan mehu
    3tl
    roseepippuria
    muutama oksa
    tuoretta rosmariinia
    ”Löin korvalle” kaikkia kokkeja, laitoin valkosipulit rexa-purkkiin ja muut ainekset päälle.
    Sitten purkit uuniin, 130 astetta ja tunti siellä. Uunista virrat pois ja hiljalleen jäähtymään. Umpioitui hienosti ja kun tänään yhdestä purkista maistoin….mmmm!

Kommentoi