Uutta kalasäilykkeiden tekoon.

Tämmöisen miniuunin hankin. Hinta Jarvekylan Selverissa n 40,00€. Pitihän sitä sitten testata. Laitoin särkikalaa Rexa-purkkiin (0,4) öljyn kera kalaa ja kylmään uuniin purkki. Kolmen tunnin lämmityksen jälkeen jätin jäähtymään. Purkki oli moitteettomasti ”umpioitunut”, avaamiseen tarvittiin työkalu. Maistoin lopputulosta; sellaisenaan

hyvää syötävää, ruodot eivät tuntuneet. Kokeilu odottaa jatkoa.

Uunin 800W ei ollut kulutuksen kannalta oleellinen, 3,4 A. Normaali uunillahan se ¨lienee n 10 – 12 A.

Tuotteesta tuli ilman mausteitakin erinomaista.

7 vastausta artikkeliin “Uutta kalasäilykkeiden tekoon.”

  1. Käytin itse ihan normaaleja ”silli- ym purkkeja”. Perkasin kyllä särjet päistä, suomuista ja paloittelin. Pienet ahvenet menivät melkein sellaisenaan (pää, selkäevä pois). Sipulia, tomaattimurskaa, valkosipulia, öljyä jne..mausteita, 4 tuntia 125 C. Annoin jäähtyä uunissa aamuun saakka. A´vot !

  2. Muutenkin kalan ja lihan purkittaminen on mielekästä puuhaa.

    T L

  3. Kyllä säilykkeet valmistuvat noinkin, mausteisiin lisäisin (toisinaan) tomaattipyrettä. Minä kun kaiketi yksinkertainen mies olen, minulle riittävät yksinkertaiset menetelmät.
    Miksi tuon 800W pikku-uunin hankin, johtuu siitä, että n 0,4 ltr purkkeihin teen ja niitä mahtuu kerralla 6kpl.
    Sähkön säästö on huomattavasti parempi kuin keittiömme 9kW (liitäntätäteho) kiertoilmauunilla.
    Kun en ole mikään korkeasti koulutettu elektroniikka-asiantuntija, pitää nämä uunikysymyksetkin ratkaista helpoin speksein.

  4. Innostuin kokeilemaan tuon pikku-uunini kanssa myöskin valkosipulin marinointia.
    1 1/2dl
    vettä
    1 1/2dl
    etikkaa
    1rkl
    suolaa
    1dl
    hunajaa
    1dl
    oliiviöljyä
    1/2
    sitruunan mehu
    3tl
    roseepippuria
    muutama oksa
    tuoretta rosmariinia
    ”Löin korvalle” kaikkia kokkeja, laitoin valkosipulit rexa-purkkiin ja muut ainekset päälle.
    Sitten purkit uuniin, 130 astetta ja tunti siellä. Uunista virrat pois ja hiljalleen jäähtymään. Umpioitui hienosti ja kun tänään yhdestä purkista maistoin….mmmm!

Vastaa käyttäjälle Timo Lennart Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *