Musta valkosipuli.

Tulipa tuolla etelä-naapurissa taas poikettua muutamia päiviä sitten. Sieltäpä tarttui mukaani muutamia pussillisia Mustaa valkosipulia.

Blackgarlic.ee sivustoilta löytää lisätietoa

Tuommoisen näköinen 75g pussukkahan tuo on. Uskomattoman hyvä mauste ja moniarominen. Kannattaa kokeilla. Sitä pystyy myöskin netistä tilaamaan, hintaa en tiedä. Itse ostan Selveristä ja siellä se maksaa 5,99€ 75g. Kilohintaa tulee hieman alle 80,00€, vaan on se sen arvoista.

Tein tattarista ns raakapuuroa ja mustaa valkosipulia sekaan, kyllä maistui. Raakapuuro tehdään höyrytetyistä jyvistä ja maustetaan siinä lämmittäessä.

Tämmöistä herkkua tällä hetkellä.

 

 

10 vastausta artikkeliin “Musta valkosipuli.”

 1. On kyllä aivan erinomainen mauste, suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

 2. Tuollaisesta en ole aiemmin kuullutkaan. Pitänee kysyä onko Lahden maustemestassa tuota, samalla kun käyn ostamassa sieltä chiliä ja tuoretta Kouvolan lakritsia.

 3. Eipä Timo taida olla Tampereelta ei ainakaan löydy Eestissä olen nähnyt en Suomessa .
  Kun niitä hypistelin myyjä sanoi kynslaukka ilmeistäni päätteli etten tiennyt mitä ovat ja oikeassa hän olikin .
  Onneks tajuaa mitä on kynslaukka . terv tepivaari

 4. Eikös se ole juuri sopivaa tamperelaisillekin, syövät kuulemma ”mustaa makkaraakin”.

 5. Saattaa hyvinkin olla muttei kyslaukka ole mun asiani lainkaan mulle se tekee kirosanan mukaiset närästykset . terv tepivaari

 6. Minun isäni on siitä jännä, että sipuli on hänelle kirosana, mutta valkosipulia käyttää jonkin verran.

 7. Ei mulle sipuli tee yhtään mitään ja sitä tulee käytettyä melkoisesti

  mutta kynslaukka kyllä senkin edestä närästystä ja jos se on lihaan sekoitettuna päivästä tulee maanpäällinen prööt . terv tepivaari

 8. Se tuo musta valkosipuli on aivan normaalia eestiläistä valkosipulia; se kypsennetään miedossa lämmössä ja tarkassa kosteussäädössä ja pitkään, jolloin sipulin sokerit karamellisoituvat ja sipuli saa lähes mustan värin.
  Sipulin käyttö on aivan normaalia valkosipulin käyttöä; maku tosiaan muuttuu, ei ole raaán valkosipulin kirpeyttä (toisille hyvä, toisille ei), vaan maussa on jonkinlaista toffeemaisuutta, pähkinän makua, makeutta jne. Se on hyvin mielenkiintoinen ruuanlaitossa.

 9. Minä syön kyllä sipulin varsia joskus jopa suoraan maalta. Ison sipulin renkaat myöskin raakana ovat hyviä. Valkosipulia en suuhuni laita, sen verran tulee kunnioitettua huushollin toista puolikasta.

 10. Se muuten tuo musta valkosipuli ei aiheuta minkäänlaista jälkituoksua.
  Meillä syövät molemmat valkosipulia, siis ei kotona haittaa. Jos joudun seuraavana päivänä asioimaan ihmisten ilmoille pureskelen persiljaa, se hävittää tuoksun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *