Perkele 2 – kuvia Suomesta Jörn Donnerin silmin

Jörn Donner, joka edustaa suomen ruotsinkielistä sivistyneistöä parhaimmillaan on ryhtynyt kiroilemaan suomeksi. Hurrit, joiksi kutsuttiin suomen ruotsinkielisiä, kun minä olin nuori ja myös suomen ruotsinkielinen sanoivat tuon tunnetun kirosanan  ”pärkkele”. Mutta Jörkka siis sanoo perkele, joka kirjoitetaan aina pienellä alkukirjaimella.

Kun Donner on antanut uusimmalle filmilleen nimeksi perkele 2 on sanomattakin selvää, että hänellä ei ole paljoakaan hyvää sanottavaa Suomesta kuluneilta vuosikymmeniltä. Jos yrittäisi luonnehtia  Donnerin Suomea, niin voisi hyvin sanoa, että Suomi on sarvikuonojen maa.

Missä mättää? Mikä on tehnyt Suomesta tämmöisen? Miksi Suomi ei enään ole se Suomi, johon me vanhempi ikäpolvi synnyimme? Kenen on syy? Vai onko syyllisiä enemmänkin?

Kun lähtee etsimään vastauksia kysymyksiin on ensimmäiseksi todettava, että Suomi on pieni maa. Maata kyllä riittäisi isommallekin kansalle, mutta ilmastoko estää kasvun. Meitä on vain noin 5 miljoonaa ja kauan oli vain 3-4 miljoonaa.

Kun meitä on niinkin vähän, niin hallintokin voisi olla paljon pienempi, kuin on.  Siinä piilee yksi Suomen pienuuden perusongelmista. Meillä on liikaa johtajia ja jokainen johtaja haluaisi johtaa jotakuta. Siksi on perustettu toinen toistaan tarpeettomia virastoja, osastoja, elimiä, ja luoja ties mitä, että kaikille johtajille riittäisi muka töitä. Ne työt ovat todellisuudessa sitä, että hallinnon pöydillä siirrellään papereita kiihtyvällä tahdilla toisille pöydille ja tällä tavoin koneisto työllistää itse itsensä.

Kun johtajia on liikaa ovat he keksineet työllistää itsensä luomalla maahamme hyväveli verkoston, jonka kokouksiin, lounaisiin, saunailtoihin, Lapin hiihtolomiin ja ryyppäjäisiin kuluu mukavasti aikaa.

Todellisuudessa Suomessa on kaksi eri hallintoa. On se demokraattinen hallinto ja sitten se epädemokraattinen hyvä veli hallinto. Ei ole vaikeata arvata, kumpi hallinto on maalle tärkeämpi. Tietty se hyvä veli hallinto, kun siellä tapaavat kaikki maan rikkaimmat, viisaimmat, ovelimmat ja taitavimmat välistävetäjät. Sitäpaitsi hyvä veli hallinnossa ovat mukana myös monet istuvat ministerit, pääjohtajat ja korkeat virkamiehet. Vähemmästäkin menee puurot ja vellit sekaisin.

Edellä olevaan viitaten ei ole ihme, että Jörn Donner sanoo perkele. Me tavalliset pulliaiset olemme jo pitkään kiroilleet tätä meininkiä Suomessa. Kansa on vihaista ja purkaa kiukkuaan vihakirjoituksiin. Se ei ole lainkaan ihmeellistä, kun vähänkin seuraa meidän eliittimme kähmintää, puliveivausta ja valehtelua.

Suomi ei enään ole Suomi. Siitä on tullut sarvikuonojen maa, jossa eliitti kähmii ja tavallinen kansa kärsii, kun pitää säästää, että rikkaille riittäisi jaettavaa.

13 vastausta artikkeliin “Perkele 2 – kuvia Suomesta Jörn Donnerin silmin”

 1. Täyttä asiaa Väinön sujuvasta kynästä. Aivan oli ilo lukea kun oli juuri kuin minun suullani puhuttu.
  Parannus nykymenoon alkaisi littämällä kuntia kovalla kädellä yhteen ja miettimällä SOTE alueiden lukumäärä uusiksi.

 2. Asiaan liittyen Tampereesta…

  https://www.aamulehti.fi/uutiset/ylen-mot-tampereen-isoissa-rakennushankkeissa-salailua-ja-kaksoisrooleja-200401797/

  ”Tuoreimpana esimerkkinä oli esillä Muotialantien tontin myynti ja Atanas Aleksovskin kaksoisrooli päättäjänä ja Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana. MOT:n tietojen mukaan säätiö vuokrasi tontin kaupungilta, vaikka oli jo sopinut diilistä gryndata se eteenpäin rakennusliikkeelle.

  Ohjelmassa haastateltiin puhelimessa Aleksovskia, joka kielsi tuohtuneena, ettei sopimista etukäteen ollut. Patentti- ja rekisterihallituksen asiakirjat todistavat ohjelman mukaan, että Aleksovski ei puhu totta. Rakennusyhtiö valtuutti solmimaan esisopimuksen tontin vuokraoikeuden ostosta jo viikkoja ennen kaupunginhallituksen päätöstä tontin vuokraamisesta säätiölle. ”

 3. Juhak kuka olisi maksanut kiinteistöveron tontista jolle ei ollut kotilinalla mahdollisuutta rakentaa yhtään mitään .
  Tyhjästäkös se olisi pitänyt maksaa .
  Ja syynä oli tuossa kaksi kerros talot joista ei kovin helpolla saa esteetöntä .
  Kotilinnan asukkaista muotialassa on melkoisen iso porukka jolle rollaattori on ainoa apuväline millä kulku vielä onnistuu .
  mutta voithan kokeilla mitenkä sillä mennään toiseen kerrokseen oot kyllä aika fakiiri jos onnistut .
  Ja tontista on kotilinna sanonut jo viisitoista vuotta sitten että neljä kerrosta ja kaupunki sanonut kaksi .
  Sitten sanoi kotilinna ei käy .
  Selvennyksenä asun itse muotialan kotilinnan vanhoissa taloissa ja saan tuoreen tilanteen melkoisen nopeesti kun niitä pyydän terv tepivaari

 4. Mutta tuo ei sitten koskenutkaan lainkaan jörkan elokuvaa perkele kuvia suomesta 2 .
  mutta jörkka on hieno mies vaikka on ruotsin kielinen suomessa ja saa meissä aina herätyksen kun tekee elokuvan meistä terv tepivaari

 5. Jaa että H K ilmesty taas jostain.
  Persufobia kun pääsee pahaksi niin, voi voi.

 6. Heikki, kun on karismaa, lavasäteilyä ja sana hallussa ja malttia sanoa sanottavansa voi pyrkiä mihin vain.
  Sitäpaitsi Laura Huhtasaari on suomalainen nainen parhaimmasta päästä, kauniskin, kuin Suomi-neito ikään, niin miksikäs ei. Tulihan ”Sörkan punapäästäkin ” yllättäen presidentti, niin miksi ei Laurastakin.
  Ota Heikki se liian kireä pipo päästäsi pois – maailma näyttää paremmalta.

 7. Tais silti sörkan punapäällä olla alun perinkin suurempi kannatus kun vain 3 % .
  No Lauralle sopis paremmin missi kisat niissä hän vois pärjätä ei toivoa edes pressaksi noilla keinoilla terv tepivaari

 8. Ei Mika muuta kuin Karjalaisen hysteerinen persufobia missä tahansa asiassa.

 9. Salaseuroissa (Bilderbergin Suomen-ryhmä, Vapaamuurarit ja Hyvä Veli-verkostot)on jo päätetty, että keenestä ei ainakaan tule presidenttiä. Tämä on sitä perkeleen Suomea, jossa demokratia on vain muisto menneiltä ajoilta.
  Uusi maailmanjärjestys on johtanut siihen, että nyt päättää suurista asioista vain rikkaat salaseuroissaan ja tavallinen kansa vikisee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *