Politiikan palkinnot.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Ylläoleva uutinen Erkki Virtasen kolumniin viitaten. Virtanenhan on Urjalasta syntyisin ja kesämökkiläinen Tammelassa; ex huippuvirkamies.

Olen aina mielenkiinnolla lueskellut hänen kolumnejaan, viiltävän analyyttisia, ytimeen osuvia, kuten kansliapäälliköltä (ex), voisi odottaakkin.

Ken Virtasen tuntee, ei kansanomaisempaa huippuvirkamiestä voisi ajatellakkaan. Samaa sanoisin Jaakko Jonkasta; lapsuudenystäväni Laviasta sekä naapurimmekin.

Vielä Virtasesta; harvinainen ilmiö huippuvirkamiehelle, häntä ei ole oikeastaan koskaan kytketty mihinkään puolueeseen. Siinä hänen valttinsa käyttää ”sanan säilää”, milloin kutakin puoluetta vastaan tai puolesta.

Virtanen kun mökkeilee Tammelassa ja harrastukset ovat kuin tuolla Pentillä, metsässä polttopuuhommat, juuri mökkikuntansa asioihin ottaa kantaa usein ja varsin kansantajuisesti kuten valtakunnanpolitiikkaankin.

Minun täytyy myöntää ihailevani tämän tason ex-huippuvirkamiehen kansanomaista suhtautumista yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Mm Tammelan makkaramarkkinoilla kun hänet tapaa, ei uskoisi miehen olevan taustoiltaan eläkkeellä oleva huippuvirkamies.

6 vastausta artikkeliin “Politiikan palkinnot.”

 1. Kalle, minä en urjalalaisia paljonkaan tunne, enkä tuota Virtastakaan. Ikäni olen ollut muualla, vaikka yöt olenkin ollut täällä. Ne polttopuut ovat tavallaan sivutuote, koska yritän tehdä metsänhoidollisia töitä. Jälki vaan tahtoo olla näin puoli- invaliidiltä harrastajan tasolla, noin määrällisesti. Tarkoitus olisi mennä tänäänkin, kunhan ensin saan viriteltyä itseni sopivan kiukun ja vihan tilaan, etteivät kivut tunnu niin kovasti.

  Yleensä ottaen virkamiehissä on paljonkin toivomisen varaa, tuijottavat hiukan liikaakin pykäliin. Vaikka niitä olisi mahdollisuus tulkita monella eri tavalla.

  Täytyykin joskus kertoa hyvä esimerkki ELY keskuksen virkamiehistä, joiden kanssa kävin ihan Hallinto- oikeudessa asti.

 2. Virtaselta hyvä ”maan tapaa” kuvaava kolumni, johon ei ole huomautettavaa.

  On kuitenkin hyvä huomata se, että iso osa virkamiespaikoista on poliittisesti ”korvamerkittyjä”, joten jonkinlaisia poliittisia palkintoja nekin ?

  Edellisen seurauksena kaikenlaiset merkittävät muutokset ovat Suomessa äärimmäisen vaikeita, kun ministerit vaihtuvat, mutta valmistelevat virkamiehet pysyvät omilla ”korvamerkityillä” mandaateillaan.

  Yhdysvalloissa on käytäntönä, että kun presidentti vaihtuu niin koko ylin virkamieskunta on vaihdossa samalla kertaa. Toki tästä tehtiin Suomessa uutinen ”virkamiehet irtisanoutuvat kun Trump valittiin” ja se upposi kuin kuuluisa kuuma veitsi ja miksi ei olisi uponnut, olihan se lehdessä.

  En sitä sano, että USA:n järjestelmä olisi hyvä, mutta ei meidänkään järjestelmä paras mahdollinen ole.

 3. Virtasta ei oikein mitenkään saa kytkettyä mihinkään puolueeseen, sama muuten pätee Jonkkaankin; molemmat kun henkilökohtaisesti tunnen.
  Toisaalta; kytkökset tietenkin saattavat olla melko näkymättömiäkin ja silti jotenkin olemassa. Tiedä häntä.
  ovathan kaikki puolustusvoimien kenraalitkin poliittisesti sitoutuneita; pakko olla jos kenraaliksi aikoo. Kaikkien kenraalienkaan kohdalla puoluesidonnaisuus ei kovin julkisesti näy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *