E-kirjan lukulaitteesta vielä.

Vieläkin hehkutan tuota e-kirjaa ja sen lukijalaitetta.

Tämä laite on uskomattoman hyvä kirjan ”korvike”.

Yhdellä latauksella pystyy lukemaan yli 8500 sivua. Lukeminen on miellyttävää ja ei rasita silmiä.

Kirjastotilaa on normaalille lukijalle aivan riittävästi. Minulla nyt toistakymmentä kirjaa.

Tuosta jäi vielä mainitsematta, että monikin e-kirjatuottaja lainaa kirjoja n 7vrk aikajaksolla ilmaiseksi.

Kirjastosta voit lainata kirjoja k-kortilla ja istua samalla työpöydän ääressä; ei tarvitse käynnistää autoa, ei hakeakseen ei palautukseenkaan. Olisiko tuo ekoteko?

 

 

 

 

 

12 vastausta artikkeliin “E-kirjan lukulaitteesta vielä.”

 1. Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Vaikka kuulun ilmeisesti seuraavaan sukupolveen, kuin Kalle, en kuitenkaan pidä kirjojen lukemisesta näyttöruudulta. Se paperille painettu, kirjahyllyyn laitettava kirja on vaan mielestäni ihan ylivoimainen.

 2. Tietäisitpä miten suuri kirjahyllystö minulla on (kolme huonetta täynnä kirjoja); arvokirjojakin. Piti vain etsiä lukemisen/oppimisen nälkään uusi ratkaisu. Tämä e-kirja tuntui vain minusta hyvältä ratkaisulta. Katsos kun arkkuni on niin pieni; sinne eivät kaikki kirjani mitenkään sovi. Toisaalta, en hae kirjakokoelmillani mitään statusta; paljon olen niitä vienyt vanhojen kirjojen kauppiaille (kavereilleni) ja vien edelleenkin.
  E-kirja sopii minulle.

 3. Kyllä ovat hyvää kamaa nämä e-ink lukulaitteet. Ja edelleen, verrattuna ipadeihin, eivät tuhoa silmiä pitkässä käytössä koska ei ole aktiivista taustavaloa.

 4. Tuskin enää palaan vanhaan paperikirjaan. Näyttäisi nyt siltä, että tämä e-kirja on minun kirjani ja tämä lukulaitteeni samoin.
  Reissuillani on hienoa, että yöpyessäni autossani voin lueskella; ei edes tarvitse valoa.
  Sanoisin, tämä lukulaite (tyypistä riippumatta). on se minun lukulaitteeni. Niin ihastunut siihen olen.

 5. Vuosia olen suhtautunut e-kirjoihin suurella epäluulolla silkkaa vanhoillisuuttani. No kävi nyt kumminkin niin että uteliaisuus voitti, männä viikolla sellaisen hankin. Pienen alkuhaparoinnin jälkeen olen aivan ihastunut, vehje on nyt listalla ”kahta en vaihtaisi”. Näin siitäkin huolimatta että ensimmäiseksi olen lukenut laitteen mukana ilmaiseksi saatua Mika Nousiaisen kirjaa ”Juurihoito”. Suosittelen, siis e-kirjanlukulaitetta.

 6. Tuo kokoluokka (Kobo) on mielestäni juuri sopivan kokoinen ja kun fonttia voi säätää mieleisekseen, se on passeli laite.
  Monet hyvätkin painetut kirjat ovat pilalla liian pienen fonttikoon takia, rasittaa silmiä.
  Tuo kirjastolainauskin tuli kokeiltua, aika mittava tarjonta mm Louna-kirjastolla.

 7. Tulihan tuo hommattua. Ongelma on siinä, että ei saa wifiin, ku ei muista salasanoja. ne on jossain ties missä paperilla. paperia on paljon huh.

 8. Ei tuo Eemeli oikeastaan rajoite ole. Minulla kun on sama vika. Minä käytän aina lukulaitettani sillä mukana tulleella ”piuhalla” ja toimii kuin junan vessa.
  Minulla on tuo Kobon Aura ja olen enemmän kuin tyytyväinen. Se suojakuori, tosin hinta kuluineen yli kolme kymppiä mutta kun itseni (toivottavasti) tunnen, ennemmin tai myöhemmin se on väärässä paikassa ja laite putoaa. Se muuten se suojakuori myöskin tekee laitteesta vähemmän liukkaan.

 9. Vielä tuosta laitteesta, vaikka se aivan hieno laite onkin; siihen on kyllä ladattu myöskin ”miina”. Tuo kirjan ostokynnys esim Elisa Kirjalla on siksi hyvin suunniteltu, että helposti ostat kirjoja enemmän kuin olet ajatellutkaan. Kirjojen hintahaitari kun on 1,5€….40€ ja keskimäärin n 15€; helposti kertyy kuukausilaskutukseen kohtuullinen summa. Vähän tuo on kuin luottokortin käyttö tai osamaksukauppa.

 10. Eivät ne digilehtet, eivätkä E- kirjat yhtään krapise aamukahvipöydässä, eikä niillä saa yhtään pesää syttymään. Eikä niitä lukulaitteita sen paremmin, kuin PC;täkään voi pöydässä käyttää. Äkkiäkös niiden näppylät ovat jumissa leivänmurusista. No, kukin taaplatkoon tyylillään ja pitäkööt sähkövekottimia kainalossaan iltalukemisekseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *