Kreationismi ja Darvinin evoluutioteoria

Kreationismi eli luomisusko on oppi, jonka mukaan kaikkeus ja sen elolliset olennot ovat syntyneet luomistapahtumassa.

Nyt on syntynyt älämölö siitä, että Perussuomalaisten todennäköinen presidenttiehdokas on kreatoristi. So whatt?

Valtaenemmistö on evoluutioteorian kannalla. So whatt?

Kuinka moni kadun tallaaja tai aitovierillä kulkeva suomalainen ajattelee näitä syntyjä syviä. Paljon tärkeämpää on miettiä, mistä saisi jokapäiväisen leipänsä, muualta, kuin leipäjonoista.

Paljon suurempi häppee on Suomelle yhä pitenevät leipäjonot, kuin pohdiskelu siitä onko ihminen kehittynyt apinasta (aikamoinen loukkaus apinoita kohtaan muuten) vai syntyikö ihminen Jumalan luomistyön tuloksena.

Jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi, sillä Suomessa vallitsee uskonvapaus.

Jos valtamedia ja valtaeliitti haluaa ehdoin tahdoin loata Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan, niin siittä vaan, mutta pysyköön totuudessa, sillä totuus ei pala tulessakaan.

Vai onko tässäkin kuvassa mukana itse pelsepuuppi, josta Urbaani sankirja kertoo seuraavaa.

Jotkut luulevat, että pelsepuupi eli saatana syntyi tyhjästä. Näin ei ollut. Jumala loi hänet, niin kuin kaiken muunkin. Pitkään jatkuneet erimielisyydet aiheuttivat sen, että pelsepuupi siirtyi oppositioon. Oppositio on tänä päivänäkin vahva. Voimasuhteet voit arvioida likimääräisesti katsomalla googlefrekvenssin sanoille jumalauta (= jumal’auta) ja saatana. Vanhaa kaksipuoluejärjestelmää häiritsee voimakkaasti kasvava v-puolue, jolla on galluppien mukaan jo äänienemmistö.

9 vastausta artikkeliin “Kreationismi ja Darvinin evoluutioteoria”

 1. Valtamedia (MTV3) tänä aamuna oikein riemuitsi Huhtasaaresta. Johtivat tästä suoraan, että Huhtasaari myös väittäisi maapallon olevan litteä.

 2. ”Johtivat tästä suoraan, että Huhtasaari myös väittäisi maapallon olevan litteä.”

  Niinhän se olisikin, ellei tiede olisi joskus väärässä 😉

  Uskontoja saa arvostella ja kritisoida, ihan kaikkia uskotontoja, mutta entä jos Huhtasaari olisikin muslimi?

  Miten valtamedia suhtautuisi siinä tapauksessa?

  Hyvä kysymys on myös se, että kun uskonnon perusteella ei saa ihmistä leimata niin eikö se koske Huhtasaarta?

 3. Huhtasaaren pitäisi ottaa huomioon, että Raamatun luomiskertomus perustuu varsin mahdollisesti aikansa tieteilijöiden käsitykseen evoluution kulusta.

  Jos näin olisi, ei olisi välttämättä niin, että juuri he olisivat tuoneet tuohon evoluutiotarinaan käsityksen, että kyseinen evoluutio olisi tietoisen luojan aikaansaamaa.

  Tuossa evoluutiotarinassa ei kerrota henkivaltojen luomisesta, mutta todetaan vain, että näin nekin tulivat luoduksi.

  Raamatun alun historian hämärän myyttisiä kertomuksia lienee muokattu useidenkin kirjoittajien toimesta. Mutta lumiskertomus tuntuu minusta syntyneen paljonkin myyttisen kauden jälkeen ajalta, jolloin jonkinlainen tieteellinen ajattelutapa edistyi.

  Yleisen kielitajun mukaan voidaan kaikista evoluutiota kuvaavista kertomuksista käyttää sanaa evoluutioteoria, evoluutiokertomus tai evoluutiotarina.

  Darwin pystyi lähemmin kuvailemaan evoluution kehitystä, mutta ei hän evoluutiota edistävää henkeä pystynyt mitenkään sulkemaan pois, eikä ollut tarpeenkaan, koska silloin olisi jouduttu turvautumaan tieteellisesti todistamattomiin seikkoihin, eikä Darwinia olisi sen jälkeen voitu pitää tiedemiehenä.

 4. Luokanopettajat ovat yleisopettajia. Miten ihmeessä he pystyvät opettamaan Raamatun mukaista uskontoa ja heti seuraavalla tunnilla luonnontieteitä?

 5. Maailman luominen löytyy tuhansia vuosia vanhasta opuksesta.
  Kehitysoppi on alle 200 vuotta vanha juttu.
  Pienen pieni tiedon murunen kaikesta tiedosta riittä todistamaan kehitysopin ??
  Tietoa on paljon enemmän kuin ihmiskunnalla on käytössään.

  1. Ainakin muslimit ovat vahvasti Raamatun tyyppisen kehitysopin kannalla ja jotkut jihadisteista on valmiit vääntämään niskat nurin poikkeavien kehitysoppien kannattajilta.

 6. Pirskahteleva ja mielenkiintoinen persoonahan tämä Huhtasaari on, väripilkku jopa Perussuomalaisten moni-ilmeisessä kaartissa. Mutta kyllähän tällaisen jalat tiukasti maassa olevan ja jähmeästi ajattelevan ihmisen on hyvin vaikea uskoa kreatiosmiin enkä näinollen aivan vakavasti pysty Huhtasaarta ottamaan. Mutta asioilla on puolensa, voisi vaikka vertailla kumpi on isompi kummastelun piirre päättäjällä, kreationismi vaiko runsas omien sanojensa syöminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *