Suo-ojitukset.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Tämän päivän uutisista aivan ansiokas kolumni. Tosin, tuo suo-ojitus on minulle tuttua kaikkine lieveilmiöineen. Puut eivät kasva todellakaan näillä ojitusalueilla, hädin tuskin massapuuta saatiin, metsäkanalintujen surmanloukkuja ja muidenkin pesäjättöisten lajien kohdalla sama. Hyvät karpalosuot tuhottiin, ojien varsilla tosin tuo korpihilla jotenkin kasvoi mutta se vesistöjen pilaantuminen!

Nyt sitten entisöidään entisiä ojitusalueita taas suoksi, ei liene ilmaista sekään.

Kirjoittaja muuten on luonnossaliikkuja ja samalla myöskin metsästäjä, joten ymmärrettävä murhe.

8 vastausta artikkeliin “Suo-ojitukset.”

  1. Ei minkäänlaista kokemusta, mitä nyt sillä olen jalan liikkunut.

    Tässä joku päivä sitten tuli Vaasan vesipiiristä kutsu Menosten suoalueen osakaskokoukseen. Sinnehän on Wapo perustamassa uuden turpeen nostoalueen. Valitukset, ne tavanomaiset vievät oman aikansa tietysti.

  2. No, minullapa on paljonkin kokemusta Lopen ja Tammelan raja-alueen Purinsuosta (sillä alueella minulla oli pieni metsäpalsta, ei tosin Purinsuolla); nyt onneksi jo Purinsuo on suojeltu. Suojelualueella löytyy mainioita karpaloalueita sekä myöskin hillaa. Metsonkin siellä suoalueen reunoilla silloin tällöin tapaa.
    Suojelualueen pohjoisosa on ojitettua ja puusto on viimeiset 30 vuotta ollut samanlaista tiheäoksaista, tuskin 20-25cm halkaisijaltaan.

  3. Kyllä minä juuri sitä tarkoitin mutta jos esim uutisen maalaa ja liittää googleen, saa paljonkin lisätietoa…ehkä. Siksi en editoi linkkiä.

  4. Se vaan on niin Teho Paketti, että kun mielipiteesi kirjoitat, pitäisi moniinkin asioihin tutustua ennen mielipiteen muodostamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *