Malttia osinkojen jakoon

Onko kukaan koskaan kuuna päivänä nähnyt otsikkoa joka on tämän jutun otsikkona?

Sitävastoin duunareille esitettyjä pyyntöjä, käskyjä ja vaatimuksia maltista palkankorotuksissa esiintyy jo jopa saarnateksteissä kirkoissa.

Miksi duunarien täytyy olla maltillisia vaatiessaan kunnollisen korvauksen tekemästään työstä, mutta osinkoja vonkaavan ei tarvitse olla maltillinen vonkaessaan osinkoja?

Kilpailukyky on se taikasana, joka ratkaisee. Kilpailukykymme heikkenee ja vienti ei vedä, josta seuraa pian uusi lama, jos duunarit eivät ole maltillisia palkkavaatimukissaan.

Mutta jo osinkoja vonkaavat eivät ole maltillisia ei tapahdu muuta, kuin, että rikkaat rikastuvat samalla, kun duunarit köyhtyvät.

Meille suomalaisille ei ole kerrottu sitä simppeliä asiaa, että kaikki yritysten kustannukset vaikuttavat  hintakilpailukykyyn. Osingot on yksi merkittävä kustannuserä, joka myös vaikuttaa yrityksen hintakilpailukykyyn.

Tämä asia on ollut esillä jo vuosia, mutta esim. Yle ei ole hokannut järjestää liiketaloustieteen kursseja ohjelmissaa, joissa olisi kansalle kerrottu helppotajuisesti miten raha yrityksissä jakautuu eri sidosryhmille ja miksi?

Siis, kun peräänkuulutetaan palkkamalttia, niin pitää peräänkuuluttaa myös osinkomalttia. Työn ja pääoman ikuinen kiista säilyy, kun pääoma vaatii aina suurimman osa yritysten tuloksesta. Ammattiyhdistysliikkeen tehtävä on puolustaa duunarien oikeutta tasapuoliseen jakoon yritysten tuloksesta. Viime aikoin tosin ammattiyhdistysliikkeen toiminta ei ole vakuuttanut.

7 vastausta artikkeliin “Malttia osinkojen jakoon”

  1. Kun Sipilä sanoi, että 0-ratkasu ei ole oikeudenmukainen, vaan vaati maltillisa palkankorotuksia. Sekin on väärin.

    Jos osikoja ei jaeta, se on sama kuin pankki ei maksaisi korkoa talletetuille varoille. Pääomasijoittamien on riskibusinesta. Joku ottaa turpiinsa, joku voittaa kuin lotossa.

    Sitten on niitä pankin sijoitusneuvojia. jotka pöllivät tai tuhoavat koko asiakkaan (vanhuksen) omaisuuden.

  2. Pankit eivät ole enään vuosiin maksaneet mitään korkoa duunarien palkkatileille. Pankit vaan lihoavat ja pankkien osakkaat ovat nostaneet muhkeita osin koja.
    Meillä on pankkikartelli ja viranomaiset eivät tee mitään, kun pankit riistää tavallista kansaa.

  3. Olen nähnyt moista otsikkoa aika useinkin, niin valtakunnanmediassa kun toki puoluemedioissakin. Itse asiassa ”osinkomaltti” on aika lavealti levinnyt teema.

    Osinkojen maksamisessa ei ole mitään vikaa. Ei niin mitään. Se laittaa rahan kiertoon sen sijaan että se istuisi kassassa. Muistakaamme että maassamme on paljon ihmisiä jotka saavat joka vuosi muutamasta kympistä muutamaan sataseen osinkoja ja se raha päätyy käytännössä kulutukseen.

    Vikaa on sen sijaan siinä, että ei makseta osingoista veroja. Siinä on paljon vikaa.

  4. Heikki ja Kyuu tuossa jo vastasivatkin osaltaan.

    Pitää korjata kaksi väärinkäsitystä:

    1. Duunarit ja osakkeenomistajat eivät ole vastapooleja. Duunari voi olla hyvinkin työnantajafirmansa tai jonkun muun firman osakas.
    Osakkeenomistaja ei ole sama asia kuin työnantaja.

    2. Osinko ei ole yhtiön kulu. Mun yhtiön myyntituloista vähennetään kaikki kulut, saadaan tilikauden voitto. Osan tästä voitosta yhtiö maksaa osinkoina osakkailleen.
    Kuten Heikki totesi, osinko on korkoa ja myös korvaus riskinotosta.

  5. 1. Duunarit ja osakkeenomistajat eivät ole vastapooleja. Duunari voi olla hyvinkin työnantajafirmansa tai jonkun muun firman osakas.
    Osakkeenomistaja ei ole sama asia kuin työnantaja.

    —————–
    Näin on näkyleivät. Työnantajia ovat tuotteiden käyttäjät, jotka antavat töitä sekä firmoille että sen suorittavalle portaalle. Suomen työantajat ovat suoraan sanottuna vittumaisia. Ostavat kiinalaista läpipaskoa tuotantoa, eivätkä anna töitä yrityksillemme. Konkka tulee eteen ennen pitkää koko kansalle vittumaisten työnantajien eli kuluttajien takia. Marxin analyysit olivat perseestä.

    1. Neukkulassa työn antajien vittumaisutta hillittiin siten, ettei työnantajien eli kuluttajien annettu ostaa ulkomaisia tuotteita. Pieni eliitti sai ostaa. Se oli välttämätöntä, jotta johtajat saivat tietää, miten muualla maailmassa tuotanto toimi. Älykäs systeemi. Kateuden sumentamat aivot eivät ymmärtäneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *