Suomalainen terveydenhuolto.

Tulin juuri toissa päivänä tuolta Tallinnan puolelta. Kävin hammaslääkärissä, kaksi paikattua hammasta; 85,00€ (-Kela 50% ja Glub  one-alennus 15%), ei ollut kallista.

Samalla tehtiin kahden hammassillan kustannusarvio; 4900,00€. Kela korvaa 50% ja 15% alennus em kortilla. Ei jää paljon maksettavaa jos ajattelen kotimaan hintoja.

Klinikka oli Kliinik 32, Tornimaetee 5. Huippumoderni paikka, uskomattoman hyvä asiakaspalvelu jne. Syksyn myötä pannaan purukalusto kuntoon.

 

10 vastausta artikkeliin “Suomalainen terveydenhuolto.”

 1. Itse palasin juuri Pihlajalinnasta. Lääkärikäynti oli n. 90 euroa.

  Jos olisin mennyt työterveyden kautta siihen, olisin maksanut samasta käynnistä reilut 200 euroa.

  Näin yrittäjänä maksan mielummin vajaa satasen omasta pussista kun 200 firman pussista.

  Suuremmat firmat saavat työterveyden halvalla. Pienemmät kärsivät.

 2. Minä suuresti ihmettelen. Pitääkö käydä ulkomailla hammaslääkärissä, että saa KELA- korvauksen. Yksityisellä olen täällä ollut ja maksanut kamalasti, eikä koskaan keinotekoisista korjauksista ole korvauksia maksettu.

 3. Pitää tunnustaa, että kuulun siihen ”harvinaiseen ryhmään”, jolle hammaslääkärikäynnit ovat aina olleet erittäin edullisia, nimittäin minulla on ainoastaan kaksi paikattua hammasta, eikä muuta.

  Kaikki ”viiisaudenhampaat” ovat tulleet niin, etten ole ole huomannut, eivätkä ole koskaan vaivanneet (koputan puuta).

  Toisaalta en ole koskaan ollut makean perään ja jo ihan pikkupojasta asti äitee painotti hampaidenpesun merkitystä ja varmasti sen johdosta olen välttynyt monelta vaivalta, toki osasyy on varmaan myös perimässä.

  Äitee on siellä 80v korvilla ja omat hampaat on edelleen suussa ja hapankorppu maistuu 😉

 4. Tulin muutama tunti sitten uuden kerran Pihlajalinnasta, kun piti magneettikuva ottaa.

  Okei… lääkäriaika -> magneettikuva ei-kiireellisestä ongelmasta, 3 tunnin sisään. Se on aika nopea. Moista ei voine vaatia julkiselta puolelta.

  TOISAALTA

  Julkiselle puolelle olisin mennyt kun nilkka kipeytyi pitkäaikaisesti ensimmäisen kerran, enkä olisi odottanut 11 kuukautta kipujen kanssa, vain siksi että vihaan sitä paperisotaa mitä yrittäjälle lääkärikäynti aiheuttaa. Ehkä 11 kuukaudessa olisin julkisellakin päätynyt magneettiin. En toki suoraan – ensin hoitaja, sitten lääkäri, sitten erikoislääkäri, sitten ultraääni, sitten röntgen, taas pari erikoislääkäriä, sitten fysioterapeutti, takaisin lääkärille, sitten magneetti.

  Nyt tuhlasin vähässä ajassa kohtuullisesti – julkisella tuhlaisin pitkän ajan myötä aivan helvetisti. Mikä lie oikea vastaus.

 5. Pentti; käyn Eestissä hammaslääkärissä myöskin siksi, että hintataso on noin 30% suomalaista halvempi ja saan silti huippuhyvän hoidon. Toisekseen, kun jatkuvasti siellä reissaan, miksen sitten samalla kertaa hoidattaisi hampaitanikin.

 6. Kalle, en minä sitä ihmetellyt, et käyt siellä, vaan sitä, että miksi minä en suomalaisena saa Suomessa Kelakorvauksia esim. hammassillasta. Se tuntuu suurelta vääryydeltä.

  Julkiseen terveydenhuoltoon en ole muutenkaan, tulee kuluneeksi kohta kuusi vuotta, kun edelleen juoksen Taysissa tapaturmani jälkeen ja edelleen on hoidot kesken. Hiljan tuli kutsu taas elokuun alkupuolelle.

 7. Täytyypä Pentti myöntää; Kela-korvaus tulee vain lääkärin tekemästä työstä, kokonaissummasta saan sen 15% CO-kortillani. Sikäli oli avauksessa virheellinen ilmaisu.
  Kuitenkin; Eestissä koko repertuaari, implantista lopputulokseen lienee materiaalin osalta se suurin kustannuksia alentava tekijä.
  Saman olen huomannut myöskin autotekniikassa, varaosat (merkki) ovat siellä esim MB-autoissa huomattavasti suomalaisia osia halvempia.

 8. Kalle, vieläkään en ymmärrä, koskaan en ole eriteltyä laskua saanut, pelkän pankkisiirtolapun.

  Nyt on hankala homma, kun jäi se käyttämäni tohtori sairaseläkkeelle, nuorena. Taisi jo tienata tarpeeksi, mene ja tiedä. Pitää kai sinne Forssan suuntaan hakeutua, täällä julkisella puolella kuuluu olevan vuoden jono. Hiljan kyllä aloitti virolainen yksityinen lääkäri, hänestä vaan ei kukaan osaa kertoa hyvää, eikä pahaa.

Kommentoi