Antti Rinteen mukaan politiikan pitää ohjata teknologian kehitystä?

SDP:n puheenjohtajan mukaan teknologian kehitys voi auttaa ratkaisemaan maailman isoja ongelmia.

Lähde: Antti Rinteen mukaan politiikan pitää ohjata teknologian kehitystä – Politiikka – Verkkouutiset

Kyllä kai! Rinne lausuu:

– Meillä on paljon sellaisia ratkaistavia ongelmia maapallolla, jos ajattelee esimerkiksi ilmastonlämpenemistä ja köyhyyttä, joissa molemmissa teknologian kehitys saattaa olla ihan älyttömän tärkeä ongelmanratkaisija.

Ensinnäkin, Ana, vouhottajat puhuvat nyt ilmastonmuutoksesta ei – lämpenemisestä, kun on todettu, ettei se lämpenekään. Ainakaan ihmiskunnan toimista.
Toiseksi, lääketieteen ja -teknologian kehitys vain lisää väkilukua  kehitysmaissa, lisäten siten myös köyhyyttä siellä.

Teknologian pitää antaa kehittyä tieteen ja markkinoiden premisseistä. Poliitikkojen puuttuminen siihen jarruttaa mieluummin kuin edistää.

6 vastausta artikkeliin “Antti Rinteen mukaan politiikan pitää ohjata teknologian kehitystä?”

  1. Harri, pitäisi kehittää tekniikkaa joka vähentää porukkaa siellä missä on luonnollista väestönkasvua (syntymät – kuolemat). Esimerkiksi Afrikassa.

  2. Rinne tarkoittaa varmaan yritystukien myöntämistä vain demarien hyväksymille aatteellisille ideoilleen. Luulisi juristipuoluejohtajalla olevan muutakin tekemistä ihan omassa ay:n rahavarastojen hyödyntämisessä esim. yritysaihioihin, jotka luovat uusia työpaikkoja. Siinä olisi ideaa.

  3. Saattaapi olla, ettei Rinne vieläkään ole tajunnut neukkulan systeemin ongelmia.

  4. Jos politiikan annetaan ratkaista teknillisen kehityksen, meillä vielä kynnettäisiin pellot härjillä ja voikin kirnuttaisiin ”voi vitulla” eli kirnulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *