Turskanjuksaajan tuskanhiki (uusinta lokakuulta 2016)

Julkaisin tämän kirjoituksen AL:n blogeissa 18. lokakuuta 2016. Sattuneesta syystä aihe on jälleen ajankohtainen.

————————–

Olipa kerran juksaaja.

Juksaaja oli noussut koko maailman tuntemaksi tähdeksi turskanjuksauksessa, tuossa vaativassa ja suositussa lajissa, jossa menestyneimmät juksaajat pääsevät miljoona-ansioille. Häntä voidaan hyvinkin siis kutsua tähtijuksaajaksi.

Tähtijuksaajalla on tietysti oma tähtijuksauslääkäri. Merkkihenkilöillä kautta historian on ollut henkilääkärinsä, ja maailman juksaajien huipulle päässyt juksaaja on nykymaailman merkkihenkilö jos kuka.

Eräänä päivänä tähtijuksaajallemme ja hänen tähtijuksauslääkärilleen sattui ikävä lipsahdus. Tähtijuksaaja oli onnistuneiden juksausharjoitusten lumoamana unohtanut kalenterinsa juksausharjoitusten tukikohdan terassille, jolloin mereltä vienosti henkäillyt ahava oli kääntänyt kalenterin lehteä. Tätä ei huomannut tähtijuksaaja eikä edes tämän tähtijuksauslääkäri, joka muuten kyllä vahtasi suojattinsa tekemisiä 24/7. Tämä pieni sattuma, niin mitättömältä kuin se tuntuukin, johti maailmanlaajuiseen mediamylläkkään, jota edes turskanjuksaajien oma Juksausliitto ei kyennyt hillitsemään.

Väärä kalenterisivu, väärä päivä. Niinpä tähtijuksaajamme tuli nauttineeksi voimajuomaa liian lähellä suuria juksauskilpailuja, joissa olisi varmasti edessä testi. Voimajuoma on loistoapu harjoittelussa, mutta valitettavasti se on myös kiellettyä. Siinä on näet runsaasti toissukupuolisen turskan maksasta uutettua turskaöljyä, jonka vastustamaton aromi juksaajan ihohuokosista hyökyessään antaa juksaajalle huomattavaa etua kilpailijoihin verrattuna.

Tähtijuksaajamme oli nyt pulassa ja tuskanhiki helmeili otsalla. Turskaöljyn käyttö paljastuisi testeissä varmasti. Sitten ei juksattaisikaan pitkään aikaan, jos enää koskaan. Juksauskiellon päätyttyä hän voisi olla jo ikämiesjuksaajien sarjassa.

Tähtijuksaajamme ja hänen tähtijuksauslääkärinsä eivät kuitenkaan jääneet istumaan ja ihmettelemään sormi suussa, ei omassa eikä turskan, vaan istahtivat pöydän ääreen tervalla höystetty turskanruototee kummallakin mukissa höyryten. Katsokaamme nyt, miten tuo neuvonpito sujui.

Pitkän hiljaisuuden päätti tähtijuksaajan huokaisu:
– Tää meni nyt päin turskanpyrstöä, se turkasen turskaöljy näkyy taatusti testissä.

– Annas olla, kun hetki funtsitaan, tähtijuksauslääkäri vastasi.

– Funtsitaan ja funtsitaan! Voi turskan tursake, ei tässä nyt pelkkä funtsiminen auta, mun juksaukset voi olla juksattu, jos sä et keksi jotain terävää

Pöytään laskeutui taas hetkeksi hiljaisuus. Sitten tähtijuksauslääkäri oikaisi ryhtinsä ja suorastaan kiljaisi:

– Hei, nyt mä taisin keksiä! Muistatko Pavelin Pikalääkkeen?

– Häh, eikös se ole se lääkefirma, missä sä olit ennen duunissa? Mitä turskan tursaketta se tähän kuuluu?

– No, katohan nyt, sillä firmalla on sellanen huulirasva, jossa on helskatin paljon turskaöljyä. Se on just sitä samaa turskaöljyä, mitä sä käytät treenatessa.

– Mitä sä sössötät? En mä mitään huulirasvaa tartte, mä tartten turkasen hyvän selityksen, tai multa on juksaukset juksattu.

– Älä nyt hermostu, tolla huulirasvalla sun ongelmas ratkaistaan kerralla. Et sä nyt välttämättä ihan ilman pääse, kun kai niitten sulle täytyy jotain lätkästä, että homma näyttäis yhtään uskottavalta, mutta et sä taatusti sais kuin muutaman kuukauden juksauskieltoa. Ajattele, muutama kuukausi ja pääsisit taas juksaamaan.

Tähtijuksaaja nousi puoliksi seisomaan ja karjaisi:
– Selitä, äläkä jaarittele. Nyt pikana asiaan, tai mä syötän sut turskille!

– Älä vedä juksaussiimaa liian kireelle. Mä voin pelastaa sut, mutta sun pitää vähän jeesata mua. Tai siis sun ja Juksausliiton. Tässä on nyt vaarassa meidän kaikkien nahka. Jos mä lähden piiskattavaks, niin teidän nahkojen säästymisessä ei sitten muutama oravannahka paljoa paina. Ymmärrätkö?

– Meinaatko, että mun tarttis hommata sulle oravannahkoja? Kyllä se hoituu, älä sä siitä huoli. Ja nyt se ratkaisu, ja vauhdilla sittenkin!

Tähtijuksauslääkäri hymyili ja jatkoi rauhoittelevaan sävyyn:
– No, mä vaan kipaisen apteekkiin ja ostan sulle sellaisen huulirasvatuubin. Sitten sä vaan vetelet sitä huuliin oikein kunnolla.

– Mitä turkasen hyötyä siitä muka on? Sittenhän mä käryän ihan varmasti.

– Käryät sä kuule muutenkin, kun otit sitä voimajuomaa liian myöhään. Mutta nyt sä voit laittaa käryn mun syyksi, tai siis ton huulirasvan syyksi, siinä kun on sitä samaa turskaöljyä. Minkäs sille mahtaa, että mä ostin kiireessä väärää huulirasvaa, vahinko mikä vahinko. Helppoa kuin turskan juksaus kun sen osaa!

Tähtijuksaaja vaikeni. Vähitellen synkkyys alkoi haihtua kasvoilta ja tuskanhiki otsalta. Lopulta tähtijuksaaja virnisti leveästi ja läimäytti vuosien juksauksen tuomalla voimalla tähtijuksauslääkäriä olalle niin, että tämä ulvaisi säikähdyksestä ja vähän kivustakin.

– Loistava idea, kerrassaan loistava! Kyllä oot ansainnu oravannahkas.

Sen pituinen se.

Yksi vastaus artikkeliin “Turskanjuksaajan tuskanhiki (uusinta lokakuulta 2016)”

  1. Pääseekö siitä sitten varmasti 18 kk;n uintikiellolla ja uiko koko pohjoinen turskakanta vastustamassa tuomiota. Ja yritetäänkö syyllistää koko suomalainen uljas kalakanta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *