Suomen talous hurjassa kasvussa

Nyt o n kolmaskin vuosineljännes laskettu ja edelleen ollaan kasvun puolella. Nyt se on 3.2% bkt;sta ja kolme vuosineljännestä 3.0 %.

Jokainen meistä tyhmistä taviksista oli hyvinkin negatiivinen ajatuksissaan, eikä ikinä uskonut sen olevan mahdollista (poislukien minä). Ei sitä osannut viisaammatkaan kynänpyörittäjät ja tilastonikkarit alkuvuodesta ennustaa.

Vaikka nyt mentäisiin loppuvuosi, eli viimeinen neljännes nollakasvulla, silti koko vuoden tulos jää päälle 3%. Näkymät ovat kuitenkin nyt niin hyvät, että tuskin niin tapahtuu.

En ole tutkinut tilastoja, mikä on kasvuprosentti koko EU alueella, tuskin ainakaan kaikki maat yltävät samaan tulokseen. Nyt kaikkein paatuneinkin negatiivisesti ajatteleva varmasti myötää, että edes jotain on tehty oikein.

Tiedän kyllä, että vieläkin on niitä toisinajattelijoita ja väärin väittäjiä, mutta sehän on kaikkien oikeus.

En viitsinyt laahata lehdestä linkkiä, mutta pääasiat oli tässä.

 

 

8 vastausta artikkeliin “Suomen talous hurjassa kasvussa”

  1. Talous on hyvässä kasvuvauhdissa, siitä huolimatta en jaksa ymmärtää varsinkin vasemmalta tulevia puheita ”kasvavasta jakovarasta”.

    Talous on rämpinyt vuosia, eikä sitä korjata yhdellä, eikä edes kahdella hyvällä vuodella.

  2. Vasemmistolle on aina valtion kassassa jakovaraa ja se korvataan velanottolla, verotusta kiristämällä tai muuten vaikka taikaseinästä.

  3. Jenkeissä on yli 3.3% talouskasvu meneillään ja se vaikuttaa myös maailman ja sitä kautta Suomen talouteen positiivisesti. Trump on kova jätkä.

  4. Onko kasvu rahoitettu yksityisten ja yhteiskunnan kulutusvelalla. Jos on, niin silloin se vastaa idealtaan housuunsa kusijan lämmitelypyrkimyksiä.

  5. Varmasti yksi iso valtio on Kiina, joka vaikuttaa myönteisesti talouteemme. Se on myöskin suurivelkainen, kuten Yhdysvallat, eikä sen talouslukemista löydy uskottavaa tietoa. Hajatietojen mukaan sen bkt keikkuu 4- 7% tietämissä, se on joko oikein, tai sinnepäin.

    Kuten Mika jo sanoikin, ”jakovaraa” ei vielä ole, se pitää säästää kasvun polttoaineena. Muuten saattaa käydä kuten tässä taannoin ja historiassa useimminkin.

    Sitä en oikein ymmärrä keitä ne ”harvat” ovat, joiden taskussa se talouden kasvu jo on.

    1. Kansallissosialistinen Kiina on vaikuttanut erittäin kielteisesti kansantalouteemme myymällä meille vuosikaudet silkkaa sontaa sievässä paketissa.
      Vileenit ovat ostaneet pää märkänä, kun ovat halvalla saaneet. Seurauksena on ollut monien laatutuotteita valmistavien yritystemme kuolema ja lisääntyvä työttömyys. Myös kaatopaikkojamme on täytetty osin myrkyllisellä moskalla.

      Motiivina kiinalaisten tänne tulolle saattaa olla pyrkimys yritystemme valtaamiseen ja tietotaitomme kähveltäminen.

  6. Suomen työttömyysaste oli Findikaattorin mukaan lokakuussa 2017 7.3 %. Se alkaa olla, tai on tuo 7% niillä rajoilla, joka on periaatteessa mahdollista taloudellisesti saavuttaa. Niin ne ”viisaat”, jotka eivät mitään tiedä ainakin väittävät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *