Suurta katkeruutta?

Huomenna on viimeinen päivä, kun Aamulehden blogien valot lopultakin sammutetaan. Silloin suljetaan ikkunat ja lukitaan ovet, pitkäänhän sitä on jo uumoiltu.

Pari blogistia sinne jää haukkomaan henkeään ja ihmettelemään missä nyt pääsee näitä, täällä olevia kirjoittajia arvostelemaan. Kyllä ovatkin hartiavoimin arvostelleet, nimeltä mainiten, muutamaa täällä kirjoittavaa.

Tuntuu siltä, että lukemassa käydään täällä ja sitten juostaan Aamulehden sivustolle haukkumaan. Onko se suurta katkeruutta, vaiko kateutta, vai yritetäänkö muuten vaan myrkyttää toisten mieli.

No, aika näyttää, missä seuraavaksi jatkavat kadehtimistaan. Muualla saattavat lyödä päänsä seinään ja törmätä moderointiin.

 

55 vastausta artikkeliin “Suurta katkeruutta?”

 1. Toisten moittijat ovat ehkä väärin ymmärtäneet nämä blogit sillä aina moittimatta voi kirjoittaa oman näkemyksen sillä suuremmalla viisaudella.
  Pienellä kehulla toista kirjoittajaa saa oman näkemyksen paremminkin esille ja luetuksi.

 2. Pentti, kyse on liene asiakeskustelusta, jota parivaljakko on penännyt ja myös toteuttanut omalla esimerkillisellä tavallaan.

 3. Kävin vasta AL:n blogisivustolla ja heitin sinne yhden kommentin. Arvelin että pitää moikata entisiä kanssablogaajia ennen kuin sivustolla alkaa lopullinen kaamos.

 4. Omasta puolestani toivon, että bittiavaruudessa jo olevat kirjoitukset olisivat jatkossakin luettavana, vaikkei kommentointi olisikaan enää sallittua.

 5. No itse olen sinne kommentoinut jopa kirjoittanutkin mutta sen vuoksi että myös tiedän herjaamisen mitä on tullut .
  Mutta pirkan blogit on hyvällä tasolla terv tepivaari

 6. Nythän on niin, että täällä ei ole yhtään uutta kirjoitajaa, vaan ne entiset AL:stä jatkavat täällä. Kohtalo lienee samanlainen kuin AL:ssä aikanaan ellei maine kasva.

 7. Ajattelitko Karjalainen jatkaa täällä samaan tyyliin kuin al:n blogissa AL 1947: kanssa?

 8. ”Uusi Suomi sensuroi jälleen: Meidän ”isä” synnyttää.
  Blogi: Vieraskynä 8.10.2017.
  Kirjoittaja on Susanna Koivula, Aito Avioliitto ry:n puheenjohtaja.”
  Tämmöinen örkkijuttu Oikea Media-sivustolla.

 9. Tavallaan myös Heikki Karjalainenkin oli mielenkiintoinen persoona – puolesta tai vastaan – ihan omana itsenään !

  Yksi maapallo että ihmiskunta – katsantokannat toisissaan !

 10. Tulihan sielä rettelöityä ALn blogissa. Jotenkin se oli jässähtänyt, tutut blogistit kirjoittelivat niinkuin jo itse etukäteen arvasi että tekevät. Parin leikittömän kommunistin kanssa oli mukava kiistellä vaikka tuloksettomuuden jo etukäteen tiesi mutta kiva oli härnätä ja kyseenalaistaa ehdottomuuttaan. Ja olihan tuo Tepikin oma itsensä aina viimeisen sanan otti vaikka mustan valkeaksi tai päinvastoin kääntäen, mutta johdonmukainen leikittömässä sosiaalidemokratia uskossaan. Tinkimättömille periaatteensa perään uskoville nostan hattua oli sitten äreänpunainen kommunisti tai pikimusta kokoomuslainen. Jo ammoin kummisetäni opasti omalla salaviisaalla tavallaan että matit ja mikot ne miehiä ovat, jusseja on metsätkin täynnä.

 11. Mulla on se periaate, että asioista voi ja pitääkin olla kipakastikin erimieltä, ilman että menee henkilökohtaiseen solvaamiseen.

 12. No tuon demari tittelin minulle antoi eräs blogisti al blogeissa vaikka en minä ole edes sdp een jäsen .
  ay taustani vuoksi en voi sitoa itseäni mihinkään puolueeseen koskapa se olisi haitta tekijänä muissa asioissa .
  joita ei voi hoidella jos on sitoutunut jonnekkin hallitus puolueena kun voi oll edess joku oman puolueen ihminen .
  Äänestäminen ei sido yhtään mihinkään kun tehdään ay asiaa .
  Sen sai aikanaan tuntea iso Paavokin sellasta ne terv tepivaari

 13. Onhan se totta että meillä on alle sata oikeaa käyttäjää täällä ja uusia ei tule ovista ja ikkunoista – tulee kuitenkin. Kutsukaa nyt vaikka sitten maalaisromantikoksi, mutta minä pidän enemmän ”kyläyhteisö” hengestä kun suuresta ja mahtavasta.

  Suomessa on suurta ja mahtavaa. Suomessa on myös paljon palveluita joiden toimintaidea on ”blogaa täällä aiheista joista saat porttikiellon muualla”. Sen sijaan Suomessa on hiton vähän yhteisöllisiä, Pirkanmaan alueen asioille tilaa antavia alustoja.

  Toki, mitäänhän ei ole kiveen kirjattu. Yhteisön ominaisuus on että yhteisöllä on pääsy ruoriin. Suuntaa voi muuttaa.

 14. Suomen voimassa olevan perustuslain mukaan suomalaisilla on mielipiteenvapaus, sananvapaus, julkaisuvapaus, kokoontumisvapaus, yhdistymisvapaus, jne.

  Tämä Pirkan Blogit on yksi osa yllämainittuja vapauksia – en ymmärrä että sitä vastaan osoitetaan minkäänlaista katkeruutta.

  Tämä on ihan toimiva foorumi, tarvittaisiin toki lisää kirjoittajia ja lukijoita.

 15. Kyuu: pidän enemmän ”kyläyhteisö” hengestä kun suuresta
  näin minäkin ja toivon että tämä yhteisö voisi olla aikamme kyläyhteisö. Suuria ja mahtavavia keskustelupalstoja riittääniitä halajaville.

 16. Siitä on jo useampi vuosi, kun Pohjolan Sanomat (sulautettu nykyään Lapin Kansaan) tiedotti: mielipidekirjoituksissa ja tekstiviesteissä noudatetaan sitten rasismin suhteen nollatoleranssia. Tietenkään lehti ei kertonut miten lehti määrittää rasismin.
  Jo jonkin aikaa on ollut päällä trendi vaatia nollatoleranssia sinne, nollatoleranssia tänne. Sitä on vaadittu vihapuheeseen (mitä se sitten onkin), Me Too-kampanjan yhteydessä on kuultu kerran jos toisenkin, että naisten ahdistelulle (mitä se sitten tarkoittaakin) pitää asettaa nollatoleranssi.
  Onneksi valehtelulle ei ole vielä vaadittu nollatoleranssia. Jos, niin sitten maailmasta tulee tylsä paikka <:)
  —————————————–
  Nollatoleranssi on suvaitsevaisten suvaitsemattomuutta – Jukka Hankamäki.

  1. On monen turvan tuella vahvistettu, ettei rasistinen asenne vähennä tai lisää millään tavoin ihmisoikeuksia, joita ei ei voi vähentää eikä lisätä.

   On siis nykyisen vallitsevan tavan mukaista täysin hyväksyttävää ylittää raja ihmisoikeuksien nimissä oli kyseessä millainen rasisti tahansa. Eikä rasismin astetta millään tavoin edes tutkita, koska tutkiminen voisi loukata ihmisoikeuksia. Rasismin nollatoleranssista huuhailu on aivokääpiöiden puuhastelua. Käytäntö on tyystin toinen.

   Tämä on puhdasta vaktaa älyä omaavalle, tyhmä saattaa olla asiasta epätietoinen.

 17. Ei ole mitään estettä niiden nyt ”kodittomiksi” jäävien/jääneiden tänne tulolle ja joiden koti ei oikein näytä muuallakaan onnistuvan. Tänne on muotoutunut hyväksi havaitut säännöt, joihin ei paljon tarvitse puuttua, kukin tuntuu pitävän huolen itsestänsä ja sanoistansa.

  Jos jotain sanomista, tai muuttamisen tarvetta löytyy, niin se kannattaa sanoa nyt. Toki sen voi tehdä aina, kun siltä tuntuu.

 18. Ei se osallistujien määrä vaan laatu ja toisaalta hyvä laatu tuo lisää osallistujia.
  Saattaa olla että lähitulevaisuudessa Tampere laajenee alueellisesti ja siitä tulee paljon mielenkiintoista kommentoitavaa.

 19. Säännöt ovat selvät, aihealueet vapaat ja osallistuminen on vapaaehtoista, missä ongelma?

 20. Kuka määrittelee vihapuheen ja rasismin. Rasismi-leimaa käytetään jos haukkuu uskontoa ja kulttuuria (ei rotua) tai jos ei halua laittomia maahanmuuttajia maahan.

 21. Jaa ongelma, no löytyyhän sekin jos halutaan. Tänne osaaminen on eräänlainen ongelma. Kerran hain ihan outona kulkijana ”tietä” tänne, olin kuullut jotain tällaista olevan. Hain monellakin eri hakusanalla Googlen avulla, eipä osannut neuvoa. Joka lehdellä on omansa, Vauva, Muro, Et jne. Kaikenlaisia keskustelupalstoja löytyy kyllä. Tarkalla nimellä antaa yhden vaihtoehdon ja monta muuta Pirkka alkuista vaihtoehtoa.

  Se on sitten ihan eri asia, jos halutaan pysyä pienenä keskustelupiirinä, siinä on miettimisen paikka. Toisihan isompi piiri lisää erilaisia mielipiteitä, luulisin.

 22. Pentti, ainakaan minun puolestani ei ole minkäänlaista katkeruutta. Tämä Pb-blogisto ei vaan tuo mitään uutta- ei tuonut enää Aamuehtikään- kuolkoot pois ja uutta tilalle.

 23. Minulla on nollatoleranssi nollatoleransseille mitä tulee keskustelun aiheisiin. Pitää olla aiherepertuaari leveä.

  Luulen että alkuvuodesta voidaan vähän pohtia miten Pirkan blogeja voisi markkinoida hieman. Pitää löytää keinoja jotka eivät ole kustannusyhtiön malleja. Emme voi heittää rahaa ongelman päälle. Sen ei tarvitse olla ongelma. Epäkaupalliselle toimijalle aukeaa monia semmoisia ovia jotka pysyvät firmoilta kiinni.

  Olen jo yhden kaupunginosalehden kanssa jutellut että ensi vuoden alun numerossa voisi olla artikkeli.

 24. Heikki

  Kovasti ja melko halpamaisesti ainakin kritisoitte sen nimimerkin al1947 kanssa näitä sivustoja sekä täällä olijoita. Se sama tyyli ei onnistu täällä, muuten olette ihan tervetulleita tännekin, jos ylpeytenne antaa periksi. Minä olen ymmärtänyt sinun olevan fiksun, monessa mukana olleen ihmisen tavoille oppineena. Olenko kumminkin väärässä?

  Minä pidän saavutuksena,että tällainen sivusto on saatu luotua tyhjästä niinkin lyhyessä ajassa ja ilman minkään lehtitalon tukea. Ei se heti onnistunut Aamulehdeltäkään aikanaan,vaikka onkin ison konsernin tuote.

 25. Pentti

  Ehkä kysymys ei ole itse Pb:stä lukuunottamatta esiin tulleesta yhteydestä hommafoorumiin. Ehkä kysymys on enemmänkin siitä, että useat samat kirjoittajat eräällä taustariippuvuudellaan täyttävät tämänkin blogin.

 26. Noin on voinut olla, mutta mitäpä se nykyiseen pirkan blogiin kuuluu terv tepivaari

 27. Onkohan minullakin ”taustariippuvuus”? Olen ollut poliittisesti sitoutumaton jo noin neljäkymmentä vuotta. Äänestänyt kylläkin olen ja seurannut politiikkaa sen mitä nyt olen seurannut. Olen länsimielinen liberaali, joka vuoden 2009 jälkeen on joutunut tarkistamaan näkemyksiään konservatiiviseen suuntaan.
  Seuraan useita medioita ja Hommafoorumillakin olen käynyt muutaman kerran; kirjoittanut en ole sinne koskaan. Olen osapäivätosikko ja osapäiväinen maailmanparantaja. Ja tästä maaailmanparantamisesta olen sitä mieltä, että epäkohdista pitää puhua/kirjoittaa, mutta joka asiaan ei kannata ottaa kantaa. Siitä tulee stressi.

 28. Karjalainen se jaksaa vihjailla samaan tyyliin kuin harrasti mollaamista AL:n blogeissa.
  Edelleenkään se ”yhteys hommafoorumiin” ei ilmene mistään ja sellaiseen viittaaminen osoittaa mielestäni tietynlaista asennevammaisuutta, mikä loisti kyllä AL:n blogeissa parin Karjalainen-AL1947 kirjoituksissa todella kirkkaasti.
  ”Taustariippuvuus” taas viitannee Karjalaisen massiiviseen persufobiaan, sillä tähän mennessä en täällä ole erityisemmin keskustelua persuista ja heidän puolustamisestaan missään asiassa ole huomannut.
  Otan vain osaa……

 29. Täällä on poliittisesti sitoutuneita, vaikka eivät ole minkään puolueen jäseniä. Heitähän on vain murto-osa äänestäjistä, mutta käyttävät sitoutumistaan väärin.

  Jos itse kuvaan omaa sitoumistani, sellaista on kylläkin, tai mitenkä kuvaa se, että olen äänestänyt kaikkia puolueita ajan mittaan lukuunottamatta kommareita. Nyt olen kallellaan oikeistolaisuuteen, oikeisiin vihreihin, jos heitä jossain olisi ja, joskus jopa demarien osa-aatteisiin niinkuin Ilkka Taipale.
  Tämän päivä Aamulehdessä oli hyvä juttu aatteellisita vasureita, joita on pakko arvostaa.

 30. Jos ei nyt sotkettaisi politiikkaa tälle blogille, se on ihan oman avauksen arvoinen asia. Tällä blogilla on ihan toisenlaiset arvot kyseessä.

  1. Pentti

   Miten perustelet sen. että täällä persu-uskovaiset tuovat suoraan, rivien välistä, linkeillä tms. päivästä toiseen aatemaailmansa kulmakiviä esiin. Tämä on poliittinen foorumi, mikä lopuksi oli samasta syytä Aamulehdenkin blogi.

 31. Heikki

  Minun ei tarvitse perustella yhtään mitään. Yhtään poliittista blogia en ole tehnyt ja harvaa kommentoinut. Nyt näet senkin ihmeen, että muitakin löytyy, kuin perussuomalainen. Eikä niitä rivienvälejä ole pakko tonkia. Tämä on vapaa maa ja kukin saa ajatella ihan mitä lystää ja uskoa vaikka puuhevoseen.

 32. Persu-uskovaiset, jaa juu. Ei tosiaan mitään uutta.

  Joskus saattaisi olla paikallaan miettiä sitä, että onko tosiaan varaa moittia muita.

 33. Suomessa on kaikilla sanan vapaus tosin siinä on käytettävä sellasia sanamuotoja jossa ketään ei loukata .
  No tosin puolueet eivät kuulu arvostelu asteikolla samalle viivalle yksittäisten ihmisten kanssa .
  Puolueet ja niiden johto ovat aina arvostelun kohteina avointa riistaa . terv tepivaari

 34. Sota on rauhaa/ Vapaus on orjuutta/ Tietämättömyys on voimaa. – George Orwell

 35. Itse aloittelin täällä blogeissa oman viisauteni jakelemisen ja ennen ehkä sitäkin opettelun että mitä näillä palstoilla puhutaan. On se paikoin aika jäykkää vääntämistä ja toistamista ja sitten ihan helmiä pilkahdellut joukossa. Aiheet ovat olleet aika harvassa, sen olen hieman ongelmana kokenut ja sen että on heitä joilla on hallussaan lopullinen viisaus jota jaksavat toistaa.
  Opettavaista on ollut, Ruthia olen joskus kehunut mutta nyt lopun hetkellä kiitän kumminkn ja toivottelen aktiivisempaa otetta ja mahdollisuuksia kannustavampaan sarkaan missä nyt leipäänsä tienaakaan. Mitäpä tässä muuta kuin hyvää yötä toivottelen omalta kuitenkin aika näkymättömältä osaltani niin Rothille 🙂 kuin kaikille heile joiden kirjoutuksia olen moittinut taikka kehuskellut.

 36. No uusi blogi uusi nimimerkki ei se ole kiellettyä keltään terv tepivaari

 37. Karjalainen ilmeisesti kuvittelee voivansa määrätä, miten tällä blogilla ollaan ja kirjoitetaan….

 38. Ihmettelen kauhiasti että jonkun mielestä puolueen jäsenyys on pahasta. Suomessa on yhdistymisvapaus ja se koskee niin kokoomuslaisia, kepuleita, persuja, sossuja, kommareita, kuin muitakin.

  Itse olen ollut Kokoomuksen jäsen varmaan yli 40 vuotta ja olen sitä edelleen. Kokoomus vaan sattuu olemaan lähinnä minua – toki mollaan Kokoomustakin ja kokoomuslaisia tarvittaessa. Esimerkiksi Sirpa Pietikäistä en siedä ollenkaan ja joissakin muissakin on sietämistä.

 39. Minulla ei ole oikeastaan ollut selkeää puoluekantaa ikinä. Lähinnä henkilöä olen äänestänyt. Kuitenkaan vihreiden tai RKP een edustajaa en äänestäisi.

 40. Yleisen petoksen aikana totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko. – George Orwell

 41. En tiettävästi ole peitellyt sitä että olen kapitalistipaskiainen, eli siis Kokoomuksen rivijäsen. Toisaalta tätä pyörittävän yhdistyksen jäsenistöstä minä olen ainoa jolta tämä jäsenkortti löytyy.

  Minkään asteen ylläpidollista tai teknologista yhteyttä tällä foorumilla hommafoorumiin ei ole ollut eikä ole. Olen kyllä joskus tutustunut sen tekniikkaan ja keskustellut aiheesta, siitähän se al1947 joskus kaivoi niitä ruutukaappauksia kun osasin kommentoida tekniikkakysymyksiin siellä. Tuntuu oudolta syyllistää ihmistä sen takia että tietää tekniikasta jotain.

  Tuostakin on tosin aikaa enkä enää ole ko. sivustolla edes vieraillut pidempään aikaan. Enpä tosin ketään tuomitse siitä että niin tekee, tiettävästi mitään rikollista tai edes kyseenalaista siellä ei taustalla ole, tai ainakaan en ole moisista tietoinen. En väitä tosin olevani järin kiinnostunut. En tiedä mikä niin hiton maaginen asia se on. Jos siihen ei liittyisi valheellisia väitteitä ja yritystä herjaukseen, pitäisin sitä vain pöhköilynä. Tällaisenaan se on jo ikävää – mutta enpä minä ihmisten mietteille mitään voi joten suottapa niitä murehdinkaan.

 42. Halla-ahon porukka ainoa joka vastustaa liittovaltiokehitystä joten kyllähän sitä kansallismielistä vaihtoehtoa äänestää. Vasureita ei tulisi mielenkään koskaan äänestää vaikka olisi miten hyvä ihminen muuten.

 43. ”Pitelee ilmoja”. Mikään muu ei ole yhtä varmaa, ei edes politiikka.

 44. Haluaisin äänestää puoluetta joka keskittyy luontoarvojen ajamiseen, vastustaa kulutusta kulutuksen vuoksi eikä ole selkeästi kallellaan oikeisto-vasemmisto akselilla. Mutta kun sellaista vaihtoehtoa ei meillä ole olemassa niin tulee enempi äänestettyä puolueita jotka suovat yksilölle tilaa omaan ajattelluun ja mahdollisuuden itsekullekin valita omia polkujaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *