23 vastausta artikkeliin “Parmesan juustojen eliittiä”

 1. Tulipa lukaistua, enkä vastaisuudessakaan aio ostaa tuota mielestäni varsin yliarvostettua juustoa.

 2. Pasta ateria ilman päälle raputeltua vahvaa parmesan juustoraastetta on kuin söisl nuotiolla käristettyä ryynimakkaraa ilman sinappia. Suhtaudunkin pienellä varauksella ”kulinaristeihin” jotka eivät koe arvostaa parmesan juustoja.
  Mutta tottakai minäkin toivon ja vaatimattomalta osaltani vaadin että näihin hienoihin juustoihin maitonsa luovuttavia lehmiä pitää kohdella hyvin.

 3. Enpähän tykkää parmesaanista enkä linnun kakka kinkusta pitäkööt itte ja syökööt terv tepivaari

 4. Kuusamon juustoissa maistuu juustokin ja todella hyvää syötävää terv tepivaari

 5. Eikö täältä löydy laisinkaan juustojen ystäviä, mietojen edamien, koskenlaskijan, vaha aromisten sinihomejuustojen, norjalaisen ruskean vuohenjuuston tai vuoden kypsytetyn andalusialaisen äreän makuhermot räjäyttävän uuhen juuston, tuikean tilsit juuston, hienonhienon Ilves juuston, Maitoportin lempeän leipäjuuston näin vain muutamia mainitakseni. No vielä sanon että ken ei ole maistellut cheddar, cryere ja goudajuustoja ei voi vannoa että emmental on se ainoa oikea sillä hän ei tiedä.

  Pitääkö se että ei pidä parmesan juustosta tai kokee emmentalin ainoaksi oikeaksi kertoa kanssabloggaajille?

 6. Kun tarpeeksi syö näitä mm italian muka hienoja juustoja taikka linnun kakka kinkkua saa varmuudella niistä tarpeekseen .
  Itse syön mm saksalaisia juustoja ja ne ovat hyvää syötävää .
  Mutta makuasioista ei kannata väitellä kukin syö mitä itse pitää hyvänä terv tepivaari

 7. Tepi tarkoittanee linnunkakka kinkuilla espanjalaisia ja italialaisia ilmakuivattuja kinkkuja. No yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä, satakunta miljoonaa espanjalaista ja italialaista popsii suurella mielihyvällä näitä herkkuja.
  Itsellänikin on ollut mahdollisuus Andalusiassa Alpujarrasin vuoristossa Trevelezin kylässä, mikä on yksi hienoimpien serrano kinkkujen koti, maistella näitä kielen mukanaan vieviä herkkuja. Ei nyt toki kalleimpia (n 150 euroa kilo), tammenterhoilla syötettyjen mustien sikojen kinkkuja.
  On niissä luonnetta verrattuna Atrian suht koht vähämakuisiin keittokinkkusiivuihin.

 8. Niin ja sekin on huomattava että näitä Alpujarrasin sikoja kasvatetaan ja pidetään kuin kukkaa kämmenellä. Varjoisissa oliivipuu ja rautatammilehdoissa vapaina kuin taivaan linnut ne elontaipaleensa käyskelevät vailla huolia.

 9. Olen noita kakka kinkkuja joutunut syömään kun työsuhde vei aina johonkin missä niitä olipakko syödä kun muutakaan ei ollut .
  Olen sitä mieltä ettei ruoka kuulu kinaamisen piiriin jotkut tykkää toiset ei niin se vaan on .
  Mun puolesta saa himoita kakka kinkkujaan ihan on oma asinansa itse pidän mehevästä kinkusta en rutikuivasta kyrsästä .
  Mutta myllymatti makuasia sen verran paljon olen tuota kuivaa kyrsää järsinyt ja todennut ei ole mun makuun ei liioin parmesaani tämä tästä terv tepivaari

 10. Vertaukseni Kuusamon emmentalista parmesaaniin koski vain näitä kahta toisiinsa verrattuna. Olen syönyt lukuisia erityyppisiä juustoja, ei ole kokemuksesta kiinni. En vain pidä parmesaanista.

  Oletteko uuten maistaneet Mouhijärven herkkujuustolan Vilhoa? Kuhafilettä (tai ahven-) pannulle sopiviksi palasiksi pilkottuna, paisto kypsäksi ja päälle sulamaan nokare Vilhoa. On muuten hyvää.

 11. Myllymatti, tokihan sitä monia juustoja tulee maisteltua. Gouda on ehkä semmoinen joka koskettaa myös. Homejuustot ovat vähän haastavia, enemmän ruoanlaitossa mutta niitä täytyy käyttää just se sopiva määrä ettei ole liikaa. Useammasta leipäjuustosta en totta puhuen ole paljon makua löytänyt. Juustoportilta taisin viimeksi hakea.

  Vaan vaikka juustorepertuaarini voi sisältää melkoisen kokoelman vaihtoehtoja, se ei poista sitä että hyvä emmental on hyvää. Joku todella heikko emmental taas, kuten Valion, on aika lailla kun kumia söisi.

 12. Joo eipä ole minullakaan kokemuksesta kiinni ei vaan nuot kaksi ole minulle minkään asteen herkkuja siinä menee sitten mukana myös tryffeli yliarvostettu sekin kuten barmesaani ja barman kinkkukkin . terv tepivaari

 13. Aivan sama kuka tuo ja kuka käyttää ruoka on aina makuasia sinänsä eikä se kaikkien mielestä aina ole hyvää joka toiselle maistuu .
  Jonkun mielestä on livekalakin hyvää minusta ei ole hyvää .
  Ja sen verran olen joutunut järsimään noita italiassa ei ole mun herrkujani .
  Barmesaani eikä barman kinkku terv tepivaari

 14. No eipä se tupakointini ole blogi avauksen aihio .
  Ja ruoka on aina makuasia minusta ei ole herkkuja barmesaani eikä barman kinkku .
  Enkä minä voi Heikin maku asioissa kovin paljon kantaa ottaa jos Heikille nuot kaksi maistuu Heikki syö .
  Mutta ei Heikkikään voi minun maku asioistastani kantaa ottaa ne kun on minun omia asioita . terv tepivaari

 15. En liioin kehu jotain jos se ei minun mielestäni ole hyvää niin se asia vaan on terv tepivaari

 16. Kyllähän minä sen myönnän että parmesan ei ole kaikkien makuun, aika vahvaa se yleensä on, suomalainen on tottunut kautta aikojen mietoihin makuihin juustoissa niinkuin yleensä kaikessa suuhunpantavassa. Koskenkoravankin suosio lienee siinä että on sangen mautonta veden ja etanolin seosta, ei maistu akvaviitti tai jugoslavialainen luumuviina meikeläisille yleisemmin.
  Mutta kuusamolaista emmentaalia pitää nyt maistaa, niin on kehuja täällä sadellut että kiitosta vaan vinkeistä.

 17. Noin on Myllymatti makuasia kokonaan mutta olen sen verran ollut muuallakun suomessa että olen niistä monia joutunut syömään .
  Aivan sen vuoksi ettei ole muuta tarjolla ollut, mutta ei niistä ole minulle herkkua tullut .
  Noihin viina juttuhin en niistä ole koskaan pitänyt joskin olen niitä maistanut muutaman kerran yli oman tarpeeni .
  Jugoslaavialaista luumuu viinaa en tosin ole, mutta vastaavaa unkarilaista oli sekin tuttavuus .
  Mulla oli kaapissa n 3 vuotta puolikkaan pullo kun kaadoin sitä pieneen lasiin ja annoin vieraalle hän maistoi ja sanoi kustako mulle juotat .
  No tuosta on aikaa n 19v kun lopetin viinakset kokonaan .
  On vaan selvä että nuotkin kuuluu noihin makuasioihin joista ei kannata kinata . terv tepivaari

 18. Viherpippuri-koskenlaskija maistuu minulle. Suosikkejani on myös emmentaalit, korsholm, aurajusto ja monia muita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *