12 vastausta artikkeliin “Säätiöt”

 1. Kyllä meidän eläke säätiö veronsa maksaa suomeen pitää katsoa mikä se säätiö on .
  Kaikkia ei pidä sanoa veron kiertäjiksi . terv tepivaari

 2. Yleishyödylliset säätiöt ovat verovapaita, mutta yleishyödyllisyyden määrittely onkin sitten vaikeampaa ja aika moni sellaisella statuksella toimiva harjoittaa aivan samanlaista / samoilla markkinoilla tapahtuvaa liiketoimintaa kuin veroja maksamaan joutuvat yhtiöt.

 3. https://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4%C3%A4ti%C3%B6_(Suomi)

  ”Säätiön tarkoituksen on oltava hyödyllinen. Tarkoitusta voidaan muuttaa vain, jos säätiön varojen käyttäminen sille määrättyyn tarkoitukseen on mahdotonta, olennaisesti vaikeutunut, hyödytöntä tai lain tai hyvien tapojen vastaista. Silloinkaan uusi tarkoitus ei saa olennaisesti poiketa aiemmasta.[5]

  Säätiön omaisuus on sijoitettava varmalla ja tuottoa tuottavalla tavalla. Yhdistyksistä ja yrityksistä poiketen säätiölle ei ole jäseniä eikä yhtiömiehiä, jotka voisivat vapaasti päättää säätiön asioista. Säätiön hallituksen toimintaa valvovat säätiön valitsemat tilintarkastajat sekä Patentti- ja rekisterihallitus.Säätiön tarkoituksen on oltava hyödyllinen. Tarkoitusta voidaan muuttaa vain, jos säätiön varojen käyttäminen sille määrättyyn tarkoitukseen on mahdotonta, olennaisesti vaikeutunut, hyödytöntä tai lain tai hyvien tapojen vastaista. Silloinkaan uusi tarkoitus ei saa olennaisesti poiketa aiemmasta.[5]
  ————————–

  Puolueiden tukisäätiöt ovat pääsääntöisesti hyödyllisiä. Jos puolue joutuu tilapäisesti rahavaikeuksiin, sen ei silloin tarvitse turvautua ulkopuolisiin rahoittajiin ja joutua politiikassaan rahoittajan vaikutukselle alttiiksi.

  Huhutaan, että kokoomus olisi rahavaikeuksissaan saanut lainaa isoruotsalaisten säätiöiltä. Kokoomusjohdon politiikasta on mielestäni haistettavissa, että se olisi isoruotsalaisten nationalistien talutusnuorassa. Tämä näkyi mm. ruotsitankero Kataisen vapaan kielivalinnan raivoisana vastustuksena.

  Vihreitten politiikasta on haistettavissa hajuja, jotka viittaisivat jonkin suomivihamieliseen rahoittajaan.

  Ymmärtääkseni suomivihamieliset taistolaiset saivat merkittävää rahatukea rajan takaa.
  ————————
  ”Säätiön omaisuus on sijoitettava varmalla ja tuottoa tuottavalla tavalla.”

  Vihamieliset tahot ovat arvostelleet perussuomalaisten tukisäätiötä siitä, että se on menetellyt siten kuin säätiön tulee menetellä omaisuutensa suhteen. Paljon on paperia kulunut ja paperipuuta haaskattu sivistystä vaille jääneiden medianistien houreisiin.
  ———————
  ”Tarkoitusta voidaan muuttaa vain, jos säätiön varojen käyttäminen sille määrättyyn tarkoitukseen on mahdotonta, olennaisesti vaikeutunut, hyödytöntä tai lain tai hyvien tapojen vastaista. Silloinkaan uusi tarkoitus ei saa olennaisesti poiketa aiemmasta.”

  Onneksi PS on vielä olemassa ja säätiön on helppo puoluetta tukea tarvittaessa. Jos säätiö yrittäisi sääntömuutoksen kautta antaa rahatukea PS:n kilpailijalle, niin tehtäisiin olennainen poikkeama aiempaan käytäntöön.
  —————————–
  Isoruotsalaisten nationalistien hallitsemat säätiöt ovat jo turhan varakkaita nationalistipuolueen tukea ajatellen.

  Tämä voitaisiin ottaa huomioon valtion antamissa tuissa. Esimerkiksi svenska.nu -lonkeriston valtion tukea voitaisiin leikata ”vapaa kielivalinta -pyrkimysten tuen tasalle.
  Folktingetin puolen miljoonan vuosittaisesta tuesta voitaisiin oitis leikata puolet pois tai jakaa koko summa kaikkien eri kansallisuuksien kansallisten järjestöjen kesken.

 4. Säätiöissä on vähän sama kun firmoissa yleensä. Kun on tarpeeksi tulkinnanvaraiset pykälät, iso laitos voi juristiarmeijan avulla järjestellä itselleen verovapauden.

  Se on sääli. Suomessa on iso määrä säätiöitä jotka tekevät kiistatonta hyvää suuressa määrin.

  Itse asiassa haitallisia säätiöitä yhdistää tässä maassa tasan kolme kirjainta – RKP. Ruotsinkielisten säätiöt maksavat giganttisia palkkoja, käyttävät rahaa lähinnä poliittiseen lobbaamiseen ja repivät rahat suoraan veronmaksajien taskusta.

 5. Niin, Paavo Lipponenhan on tästä hyvä esimerkki. Hän sai viisinumeroisia euromääriä säätiöiltä per 15 minuutin puhe. Puhe oli puhdasta poliittista lobbausta ja ko. säätiön tuloista 100% tulee verorahoista. Hävettää.

  1. Paavo on Suomen kovin jätkä, mutta puhuu kaikkein pehmoisimpia.

   Isänmaalliset suomalaiset kansallismieliset pitäisi kuulemma eristää. Pate itsehän on isoruotsalainen äärinationalisti.

   Joidenkin mielestä patriootin erottaa nationalistista se. Että patriootti on isänmaansa halaaja mutta nationalisti muille kansallisuuksille uhka. Lipponen on suomalaisille uhka, varsinkin patriooteille.

   Ruotsalaisvivahteisen Enbusken lukisin Paten aateveljiin. Tavaritsit ovat olleet mm. svenska.nu -lonkeriston puheenjohtajistossa. Pate pääsellaisena.

 6. Ei sen puoleen, sai Ahtisaarikin varmaan mojovat korvaukset toimiessaan Folktigetin (RKP:n) lobbarina. Pohjoismaisessa tapaamisessa pappa väitti, ettei RKP ole kielipuolue. Mikä se sitten olisi, rotupuolueko edelleen? Joka tapauksessa se pyrkii estämään suomen tulon Pohjoismaiden neuvoston työkieleksi, eikä se hyväksy englantiakaan, joka vähentäisi isoruotsalaisuuden voimaa.

  Ahtisaari konsultointinsa loppuvaiheessa puolsi isoruotsalaisten etuilu- ja kyykytysoikeuksia maamme maaperällä. Sanoi kirjautuvansa ruotsinkieliseksi, jos asiantilaa haluttaisiin muuttaa. Ehkä myös uhkasi siirtävänsä paperinsa Kööpenhaminaan ja anovansa Ruotsin kansalaisuutta.

  Tähän palstamme Karjalainen saattaisi huomauttaa, että eikö nyt saatanassa entisellä presidentillä ole parempaa tekemistä kuin toljailla pakkoruotsituksen parissa.

  Mutta Ahtisaarella oli myös velkaa RKP:n suuntaan. Entinen RKP:n puheenjohtaja Pär Stenbäck oli auttanut Ahtisaarta saamaan Nobel-sertifikaatin ja kassillisen kahisevaa toisella yrittämällä.

  Lipponenhan oli jo aiemmin saanut aidon Freudenthal-korun ja kassillisen kahisevaa tunnustuksena suomalaisten simputtamisesta.

 7. PRH voisi tarkastaa ruotsinkielisten säätiöiden toiminnan, mutta saattaisi käydä sekin, että yrittämiselle tulisi jyrkkä kielto.

 8. Perustuslakiin on viime vuosina tehty muutoksia suomalaisten suvereenisuuden vähentämiseksi. Pitäisi panna vireille perustuslakimuutos ruotsin kielen aseman tarkistamiseksi. RKP:han luulottelee/valehtelee, että perustuslaki edellyttäisi pakkoruotsitusta. RKP:n tulkinta perustuslaista on suomalaisille vahingollinen. Siksi sitä pitäisi muuttaa. Psykopatian vaivaamille RKP:laisille ei se vahingon tuottaminen tuota tuskaa.

  Perustuslain muutoksen estämiseksi isoruotsalaisten nationalistien säätiöt joutuisivat pöyhimään rahakasojaan estääkseen lain muutoksen, joka sallisi suomalaisten keskittymisen eurokieliin ja maahanmuuttajien osaamiin kieliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *