Palkatonta työtä

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005396774.html?ref=rss

Jos ja kun teetetään työtä työttömyystuella niin eihän se ole palkatonta työtä?

Kyseenalaiseksi toiminta kuitenkin tulee, jos se on huuhaatyötä/kyykyttämistä.

Toisaalta työttömyystuki ei voi olla se palkkapussi josta maksetaan varsinkin jos se teetetty työ on jollekin teettäjälle etuus ilmaistyönä.

7 vastausta artikkeliin “Palkatonta työtä”

 1. Hyvä avaus; kokoomushan tuntuu nimenomaan edistävän tämän laatuista toimintaa, ilmaista orjatyövoimaa yrityksiin.
  Aikanaan muistan 50-60-luvuilla miten Suomen infra rakennettiin ns työttömyystöillä, rattijuopot lentokenttätyömailla…jne. Sissi tuottavaa työtä.
  Sitä muuten riittäisi nykypäivinkin, siis järkevää työtä, ei puuhastelua. Suuntautuminen sellaiseen olisi veronmaksajankin etu.

 2. Itsekin olin ns mökkiläisen poikana 50-luvulla lähes tulkoon ruokapalkalla talollisen töissä.
  Voiskohan ne turvaa hakevatkin laittaa joutenolosta hyödyllisempään vai saisko se aikaan palkkaväen syrjäyttämisen?

 3. Tehdään nyt sitten se ”opintouudistuksen” työssäoppiminen selväksi; orjatyövoimaa.
  Minun nuoruudessani työssäoppiminen hoidettiin siten, että ammattikoulun jälkeen tuli sähköasentaja vanhemman asentajan oppiin, palkkaus sen mukainen, sitten sähköasentaja (palkka nousi) ja viimeiseksi mestaritutkinto.

 4. Ammattioppiin 4-vuotisen koulun lomassa ja sen jälkeen vanhemman ammattimiehen mukaan vuodeksi saamaan käytännön opin. Vois ottaa vieläkin käyttöön ja saataisiin nuoret kiinni työn syrjään ilman temppuja.

 5. Ei kelpaa nuorille, kun pitäisi saada johtajan palkka kannattamattomasta puuhastelusta ja somessa roikkumisesta.

 6. Kukahan ne nuoret on opettanut siihen että pitää saada ammattimiehen palkka heti ja tavoitehan opiskelussa on esimiestehtävät….?????Kyllä siinä on niin yhteiskunnalla, vanhemmilla kuin isovanhemmillakin peiliin katsomisen paikka ihan niinkuin monessa muussakin asiassa.

  Koulutussopimus ei tule toimimaan, mikään yritys ei ala ilmaiseksi kouluttamaan ketää, ei ainakaan rakennusalalla ja pienillä kädentaidon aloilla. Reformi ei myöskään tule toimimaan ja tulokset on nähtävissä tulevaisuudessa kun osaavaa henkilöstöä ei enää löydy omasta maasta. No voi olla ihan se ja sama ; onko koko yhteisöäkään enää vai joko tämä on kaikki myyty ulkomaille tai sitten tuhottu esim- ydinsodassa. Eipä tuo ihmiskunta sen kummemmin kuin politiikotkaan ole juurikaan viisastunut viimeaikoina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *