Tittelit

Sukupuolineutraalit tittelit – halutaanko meistä sukupuolettomia olentoja?

Minulla oli 10 eri titteliä/ammattinimikettä työhistoriassani – en todella ala niitä vääntämään sukupuolineutraaliksi.

Aamulehti saa näköjään lähes poikkeuksetta kielteistä palautetta. Lehden nimeäkin ehdotetaan muutettavaksi todellisuutta vastaavammaksi sillä kaikki eivät saa Aamulehteä aamulla.

Saksalaiset käsittelivät erästä kansanryhmää numeroina joka oli tatuoituna käsivarteen.

Ehdotan poistettavaksi tittelit ja ammattinimikkeet ja otetaan käyttöön sosiaaliturvatunnus joka tatuoidaan käsivarteen, jolloin mainitaan henkilöstä vain tunnus sukupuolineutraalisti.

10 vastausta artikkeliin “Tittelit”

 1. Kyllähän Aamulehdelle nimi yhtä huonosti sopii , kuin iltalehdille nimi Ilta- lehti. Äsken juuri tuli luettua eilinen. Kai kaiken onnettomuuden huomasi jo Jokinenkin, kun otti ja lähti. Ei halunnut enää olla sukupuolineutraalissa lehdessä leimattavana.

  Kai sekin höpsötys on jotain erikoisuuden tavoittelua, joka saattaa näkyä vuoden vaihteessa tilaaja määrissä.

 2. Lapin Kansa ilmoittaa 18.9.2017 : ”Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen pitää Aamulehden nimikelinjausta hyvänä. – Pohdimme vakavasti menemmekö perässä. Keskustelemme ja harkitsemme pystymmekö noudattamaan linjausta johdonmukaisesti, sillä juttuja tulee Lapin Kansaankin monesta eri lähteestä, Kokkonen toteaa.”
  Olen vuodesta 2009 lähtien lukenut Lapin Kansaa jokseenkin samaan tapaan kuin Neuvostoliiton aikaiset venäläiset lukivat Pravdaa (Lapin Kansa tuskin on poikkeus Suomen muiden päivälehtien joukossa). Jos Lapin Kansa laajentaa EU-myönteistä kulttuurirelativismia Aamulehden viitoittamaan suuntaan, minun ei luultavasti tarvitse enää lukea koko lehteä, edes rivien välistä.
  Toisaalta tästä kielenmuokkausprojektista tulee mieleen, että missähän todellinen tulipalo on kytemässä, kun tämmöinen savuverho pukataan ilmoille. No odotellaan rauhassa Saksan vaaleja. Sitten tuo nähdään, jos nähdään.

 3. Joo monelle tuo Aamulehti on kyllä iltalehti ja iltalehti onkin sitten aamulehti .
  Itselleni aamulehti tulee aamulla n 05:00 säästä riippuen .
  Ne vois hyvinkin vaihtaa nimeään taikka vanha tapa iltalehdille julkisuuteen vasta vaikka klo 16,00 .
  Silloin nimi menisi oikeammin terv tepivaari

 4. Mitähän nuo AL:n nikkarit tykkäisivät sellaisesta, että lehtimiehen sijaan käytettäisiin titteliä lehtineekeri?
  Sehän olisi täysin sukupuoleton titteli…

 5. Heitetään tittelit ja kikkelit nurkkaan ja ruvetaan sukupuolineutraaleiksi kaikki.
  Supuolineutraali henkilö ei ole nainen eikä mie ei tyttö eikä poika. Mitä he ovat. He ovat epähenkilöitä, joiden erot näkyvät siinä jalkain välissä. Jos jalkainväli on tyhjä on kyse vain pissaputken ulostulopää. Ei muuta. Jos kyseessä sellainen pinehkö roikkuva putken pätkä on kyseessä myös pissaputken ulostulopää, ei muuta.
  Ennenvanhaan niillä erilaisilla pissaputken päillä väsättiin lapsia, mutta ei enään, kun olemme sukupuolineutraaleja.
  Tähän ontulu, kunVihreät ovat sen näinpäättäneet.
  Luulen kuitenkin, että rikkureita voi löytyä paljonkin, jotka rikkovat sukupuolineutraalitettia vihreiden kiusaksi.

 6. Sanojen turhasta muuntelusta luovuttava.
  ”Viisas karjalaismummo tokaisi aikoinaan.” Joutavilla jottain, kun kuuli mielestään älyttömyyksiä. – –
  Pitäähän yliopistojen nais- ja tasa-arvotutkijoiden saada käyttää apurahansa johonkin, mikä median avulla saadaan näyttämään hirmu tärkeältä. Ja sieltä näitä älynväläyksiä tulee, kun kympin tytöt kilvan keksivät sorto- ja tasa-arvonongelmia, joita heidän äidit ja isoäidit eivät ole kokeneet ongelmiksi.
  Luin taannoin artikelin, jossa kerrottiin että pohjoismaiset naiset kokevat suurinta tasa-arvon puutetta kaikista maailman naisista. En tiedä onko tästä tehty tutkimusta, mutta helppoa on kyllä uskoa moinen väittämä.” – Markku Turpeisen kommentti Marko Parkkolan Blogiin, jonka otsikko sama kuin tässä, Uusi Suomi Puheenvuoro 20.9.2017.

 7. Tuosta Aamulehden aloittamasta sanojen muuntelusta. Ehkä on helpompi muunnella sanoja kuin lyhentää leipäjonoja tai vaikkapa saada liki miljoonan köyhyysrajan alapuolella olevien suomalaisten asema muutetuksi parempaan suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *