Musta mörsky.

Tuommoista sientä se mustamörsky on. Pidän tämän sienen vahvasta aromista ja kun se on ryöppäämättä valmis kuivattavaksi, siis helppo käsitellä ja säilöä.

Tuolla sienikulttuuri-jutussa tästä mainitsin ja en usko, että kaikille tuttu mutta sanoisin; kannattaa kokeilla vaikkapa muhennoksessa sipulin ja valkosipulin kera pannulla lämmitettynä ja sitten vähän ranskankermaa, pippuria ja suolaa; hyvää tulee, ainakin minun mielestäni. Sopii muuten oivallisesti vaikkapa munakkaan tai letun  täytteeksi.

2 vastausta artikkeliin “Musta mörsky.”

  1. Lunttasin wikistä: Kahden tähden ruokasieni, jonka keittämistä ennen valmistusta ruuaksi suositellaan, vaikkei olekaan suoraan myrkyllinen.

  2. Mutta Timo, on todella aromikas sieni. nykyisin tuo mustarouskukin on päässyt pannasta. Toisaalta sitä olen koko elämäni syönyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *