YLE valehteli Neuvostoliiton atomipommivakoilun 2. maailmansodassa useita vuosia todellista myöhemmäksi.

 .
Atomipommin kehitys ei suinkaan alkanut USA:n Manhattan-projektis- ta vuonna 1941, vaan se alkoi Englannissa kolme vuotta aikaisemmin saksalaisen Rudolf Peierlsin johdolla.
 –
Atomipommin idea ei olut varsinaisesti mikään salaisuus edes saksa- laisilta. Saksalaisille oli kuitenkin jäänyt käteen lähinnä umpiteoreetti- nen Werner Heisenberg ja joukko tiedevihamielisiä kokeellisen natsi- tieteen laboratorioteknikoita. Myös uraaniatomin yksi halkaisija Otto Frisch oli livahtanut Englantiin ja Lise Meitner Ruotsiin.
 .
 .
” World War II
 .
In 1939, he started working on atomic research with Otto Robert Frisch and James Chadwick. Ironically, both Peierls and Frisch were excluded from working on radar (then known as RDF) as it was considered too secret for scientists with foreign backgrounds. Peierls naturalised as a British subject on 27 March 1940. [4]
 .
 .
In March 1940, he co-authored the Frisch–Peierls memorandum with Otto Robert Frisch. This short paper was the first to set out how one could construct an atomic bomb from a small amount of fissionable uranium-235. They calculated that about 1 kg would be needed.  [5] Until then it had been assumed that such a bomb would require many tons of uranium, and consequently was impractical to build and use. The paper was pivotal in igniting the interest of first the British and later the American authorities in atomic weapons.
 .
1939 viisaat päänsä yhteen lyöneet Frisch ja Peierls laskivat, että uraa- nipommiin tarvittaisiin ehkä vain noin yksi kilo uraania, kun aikaisemmin oli luultu tarvittavan tonnikaupalla.
 .
Tätä ennen sekä Frisch että Peierls olivat hakeneet TUTKA:n kehitys- projektiin, mutta todettiin ”liian vaaralliseksi ottaa ulkomaalaisia siihen”. Projektit olivat niin lähellä toisiaan olevia kvanttimekaanisia hankkeita, että ne ”kilpailivat samasta työvoimasta”. USA:n puolella tutkaprojektin johdossa oli  John G. Trump, Donaldin setä. En suotta rinnastanut taannoin näitä projekteja hänestä kirjoittamassani blogissa.
 .
Täsmälleen samoja asioita: metallien ominaisuuksien ennustamista ato- mien kvanttimekaanisten ominaisuuksien avulla, vain eri metellilla (kupa- rilla) tutki samoissa ympyröissä saksalainen Klaus Fuchs, joka väitteli 1936. Hän oli mestari tuollaisissa laskelmissa. Sodan syttyessä Saksan kanssa hänet kuitenkin internoitiin tutkimuksia varten, ettei hän ollut Saksan vakooja. Hän oli ”rodullinen juutalainen”, vaikka isä olikin luterilainen pappi (joka sittemmin kääntyi kveekariksi, joka on ns. skot- tilaisen valistuksen kirkkoja). Hänen kolme lähisukulaistaan: mummun- sa, äitinsä ja sisarensa oli tehnyt itsemurhan välttyäkseen natsien kuolemanleiriltä.
 .
Kukaan ei ilmeisesti voinut kuvitellakaan, että hän voisi olla Neuvosto- liiton kaaderivakooja. Sitä hän kuitenkin ainakin Pavel Sudoplatovin mukaan oli.
 .
Sudo väitti myös Oppenheimerin, joka USA:ssa alkoi suunnitella atomi- pommia jo vähän ennen kuin uraaniatomia oli halkaistukaan, siltä va- ralta, että halkaisu mene nappiin just kuten on ennustettu, kuten sitten kävikin. (Tällä muuten vasta todella todistettiin erityinen suhteellisuusteoriakin ainakin lokaalisesti, pienillä välimatkoilla.)
 .
 .
Tuolloin 1940 alussa oli takana pitkät tutkimukset aiheesta atomiaseen mahdollisuudet ennen kuin asiasta voitiin tehdä strateginen valtiollinen poliittinen päätös. Neuvostoliitto oli selvillä näistäkin tutkimuksista ja teki sellaisia itsekin.
 .
Toki oli merkitystä silläkin, että päästiin seuraamaan, miten USAn-Eng- lannin projekti etenee, varsinkin sitten kun välit alkoivat kiristyä, kun Saksa alkoi olla lyöty.
 .
NL tiesi myös, että USAlla ja Englannilla oli koira haudattuna Liittoutu-neiden yhteistyössä: tarkoitus oli tarvittaessa jyrätä Saksa ja Japani atomipommilla – ja samalla pelotella NL hiljaiseksi ja nöyräksi ”alusmaaksi”.
 .

YLE:n valehtelun tarkoitus on jankuttaa EU:n ääliömäistä ”historianseli- tys”-aivopierua muka ”Neuvostoliiton ja natsi-Saksan liittolaisuudesta” … että NL ”olisi aidosti liittoutunut” VARMAKSI HÄVIÄJÄKSI TIETÄ- MÄNSÄ roistofasistivaltion kanssa! Hyökkäämättömyyssopimushan ei edes ole mikään liitto, vaan vihamielisten sotilasliittojen ”normaalitila” silloin, kun ne eivät sodi!

.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/12/sodanaikainen-luotettava-lahde-saksa-yllytti-nl-a-hyokkaamaan-suomeen-1939

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *