EU-kriittisyys – mitä se tarkoittaa?

Perussuomalaisten puolue on ainoa puolue, joka on avoimesti ja reilusti EU-kriittinen. Miksi? Siksi, että EU:n valtaelimet pyrkivät kaikin tavoin syventämään EU:n integraatiota, jonka tien päässä on liittovaltio.

Integraatiota on nyt syvennetty jo vuosia, mutta ei julkisesti, vaan salassa EU:n jäsenmaiden kansoilta. Kaikki on tapahtunut pienten askelten politiikalla, jolla on pyritty hillitsemään levottomuutta jäsenmaissa.

Suomenkin itsemääräämisoikeudesta on jo iso pala nakerrettu pois Brysselin byrokraateille. Nyt on EU:ssa tultu siihen vaiheeseen, että olisi otettava iso askel kohti liittovaltiota.

EMU ja yhteisvaluutta euro perustettiin siksi, että sen avulla voidaan osoittaa, että EU tarvitsee yhden yhteisen talousjärjestelmän. Siksi nyt puhutaan, että että EU:n pitää saada yksi yhteinen valtiovarainministeri, joka yhdenmukaistaa euromaiden taloudet. Käytännössä se tarkoittaa, että velat ja rahat pannaan yhteen. Persaukiset valtiot,kuten esim. Kreikka tuo pöytään vain velkoja, kun taas esim. Suomi tuo pöytään rahat, joilla velkoja maksellaan. Suomella on vain menetettävää ja edessä siintää mieron tie.

Muun muassa em. syistä Perussuomalaiset ovat EU-kriittisiä. Ja uskoakseni kansan enemmistö myös suhtautuu kielteisesti EU:n nykykehitykseen.

Siksi Perussuomalaiset haluavat Suomen säilyvän itsenäisenä, että me saamme itse päättää miten haluamme elää.

Kysymys ei siis ole siitä onko joku kriittinen, vaan siitä, että ollaan myönteisiä Suomen tulevaisuuden suhteen pysymällä itsenäisenä valtiona. Yhteistyö muiden maiden kanssa, myös EU-maiden kanssa , on selviö, mutta vain itsenäisenä valtiona voi Suomi parhaiten selviytyä.

Vai uskooko joku, että Brysselin byrokraatit ajaisivat Suomen etuja?

Selkokielellä sanottuna Suomi käy nyt jälleen kerran itsenäisyystaistelua. Ero aikaisempiin itsenäisyystaisteluihin on siinä, että nyt on vastapuolella liian paljon valtaeliittiin kuuluvia henkilöitä. Muun muassa Kepun presidenttiehdokas Matti Vanhanen on sanonut, että ”Suomi voisi hyvin luovuttaa lisää valtaa EU:lle”.

 

2 vastausta artikkeliin “EU-kriittisyys – mitä se tarkoittaa?”

  1. Eräs iso ongelma kokonaisuudessa on se, että loppujen lopuksi hyvin harva on kiinnostunut ottamaan selvää mitä kaikkea EU:ssa esitetään, tehdään ja päätetään.

    Mikäli seuraajia olisi enemmän niin krittisyyskin kasvaisi tai vaihtoehtoisesti mikäli olisi media, joka selkokirjoittaa EU:ssa tehtäviä esityksiä ja päätösten vaikutuksia niin uskon, että kriittisyyttä olisi myös enemmän tai ainakin mielipiteen perustaksi olisi laajempi pohja.

    No katsellaan, ymmärtääkseni syksymmällä tällaista saattaa olla jonkin verran tarjolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *