EU ei enään ongelmia – ne on piilotettu maton alle

EU:n komission puheenjohtaja Juncer sanoi tänään, että EU ongelmat on ratkaistu. Hän ei tiedä että EU:n ongelmat on lakaistu maton alle.

Ainakin Suomesta katsottuna mm. maahanmuuttoasiat on pahoissa ongelmissa, mutta Juncker ei niitä näe, kun ne on piilossa EU-palatsien paksujen mattojen alla,

Juncker sanoi myöskinm että nyt on ryhdyttävä sanoista tekoihin eli nyt on puhuttu liittovaltiosta tarpeeksi, nyt aletaan muodostamaan liittovaltiota.

Ensimmäiseksi on mm. Ruotsin otettava käyttöön pahamaineinen yhteisvaluutta euro. Sama koskee kaikkia niitä maita, joilla on vielä oma raha.

Ruotsi ei tule ikinä luopumaan kruunustaan, sillä se on ruotsalaisille sellainen symbooli, että siitä ei luovuta. Rinnakkaisvaluuttana voi ruotsalaiset hyvöksyä euron, mutta kruunu säilyy varmasti.

Kova taistelu tullaan käymään, jos kaikki rahat ja velat pannaan yhteen ja voi käydä niinkin, että EU hajoaa siihen taisteluun.

Mutta sitäkin ennen voi maailma ajautua kolmanteen maailmansotaan, aseiden kalistelu on sitä luokkaa, että se enteilee pahoja aikoja. Jos niin onnettomasti kävisi, niin EU hajoaa varmasti, kuten kävi Kansainliiton toisen maailnasodan pyörteissä.

Juncker jaksaa uskoa liittovaltioon ja miksei uskoisi, kun on ns. leipäpappi eli saarnaa asiaansa rahasta. Junceille riittää, kunhan on hyvä liksa ja hyvin varustettu viinakaappi työhuoneessa.

Me jotka emme usko liittovaltioon taistelemme sitä vastaan vaikka verissäpäin, jos on tarve

15 vastausta artikkeliin “EU ei enään ongelmia – ne on piilotettu maton alle”

 1. EU:lla puuttuu ongelmien ratkaisun tahtoa. Ylpeyttä on, sairaalloista ylpeyttä on, mutta pragmaattisuutta ei. Heitä kiinnostaa kosto ja rangaistus sekä selkäänpuukotus.

  Turvapaikkapolitiikka tosiaan. Minä kysyisin ydinkysymyksen näin: mikä järki on ottaa EU:hun miljoonia turvapaikanhakijoita vain jotta voimme pääosan heistä palauttaa aiheettomina?

  1. Niinpä Kyuu.

   Päästetään sisään, elätetään yleensä yli vuoden, sitten palautetaan suurin kustannuksin sinne mistä tulivatkin – ja melkoinen osa porukasta haihtuu ”paperittomina” EUn alueelle tekemään yhtä sun toista.

 2. Eu otti solkenaan tulijoita joita rikolliset laivasivat rahastaen.
  Vieläkin Sipilä haluaisi ottaa yhä lisää.
  Yhden palautus meikäläisittäin vaatii pitkän oikeusprosessin ja yksi palautus joukon poliiseja joten kallista touhua ja tulijoista ei tiedetä kunnolla edes nimeä eikä ikää.
  Sotaharjoitukset juu ja jos Eu:ssa jokin päätös niin palaa aikaa ja toiminta voi olla ihan muuta toisten toimesta.
  Eu-tasolla on vaikea löytää joitakin hyviä päätöksiä?

 3. Voi olla, että jokin tuntematon taho kiristää Merkeliä ja muita. Ehkä se tuntematon taho on uhannut pommittaa Perliinin ja Ponnin maan tasalle ja alemmaksikin, jos yrittävät hiukankin järkeistää.

 4. Siirtolaiskysymys on yksi merkittävä ongelma muiden EU:ssa ilmenevien ongelmien joukossa ja vaikuttaa kovasti siltä, että Saksan vaalien jälkeen on pyrkimys ajaa integraation syventämistä monella eri sektorilla.

  Suomessa Sipilä ilnoitti olevansa ”eurooppamies” ja Orpo lupaili Suomen lähtevän syvenevään eurointegraatioon.

  Heiidi Hautalan ja Sirpa Pietikäisen vahingoittamisyritykistä huolimatta ns. metsien hiilinielukysymyksessä Suomi sai erävoiton, mutta mainitut varmasti tekevät vielä kaikkensa sen eteen, että suomalaista metsien käyttöä ohjaillaan tulevaisuudessa Brysselistä.

 5. ”Ruotsi ei tule ikinä luopumaan kruunustaan, sillä se on ruotsalaisille sellainen symbooli, että siitä ei luovuta. ”

  Symboli tai ei, mutta Ruotsin vientiteollisuudella saattaa olla sanansa sanottavana.

 6. … tähän on pakko kommentoida…

  Mehän olimme historiassa jo tuleva kunigaskunta:

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kuningaskuntahanke

  Ruotsi on osannut käyttää monarkia perintöään erinomaisesti hyväksi kaikilla yhteiskunnan alueilla eritysesti humaanreilla alueilla. Ja se puree myös imagossa vahvasti vientiteollisuuteineen.

  Jos ulkomaalaisitaisin käännettäisiin , nimeni olisi Heinrich Julian von Karajan- ei hassumpi nimenä vaikka Suomen kunkinkaaksi.
  Kääntääkäähän nimenne mieleiseksi kieleiksi ”tulevana kuninkaana”. Ja pidetään hauskaa.

 7. On kovin vaikea nähdä, että enää yksikään ”kehittinyt maa” lähtisi mukaan Euroon, siinä määrin heillä on etua omasta valuutastaan ja on myös hyvä huomata, ettei Euroon liittymiselle ole olemassa pakkoa, vaikka jotkut näin ovat asian ymmärtäneet.

  1. Minun mielestäni Euro on ihan hyvä asia. Olen tässä elämässä vaihtanut valuuttaa edestakaisin ihan tarpeeksi ja kärsinyt vaikeuksista maksaa ulkomaisia laskuja. Nyt se toimii erinomaisesti euroalueella.

   Kokonaan toinen asia on, että siihen euroalueeseen ei olisi saanut päästää sellaisia maita, jotka eivät täytä pääsyvaatimuksia.

   1. Euro on kaksiteräinen miekka.

    Harjoitan itse yritykseni puolesta pienessä määrin maahantuontia. On kieltämättä helppoa tuoda EU:sta kun ei tarvitse tullausta tehdä, mutta sama pätee myös vaikkapa Sveitsiin. Sveitsissäkin firmat myyvät ulos eurolla, kuten myös vaikkapa Ruotsissa. Onhan se melko kätevää.

    Toisaalta kun ajoin pitää ostaa vierailla valuutoilla, se on sisäänkirjausprosessissa tasan yksi tietokenttä, 4 sekuntia lisätyötä – yks hailee.

    Sen sijaan tullausten puuttuminen säästää hyvinkin puoli tuntia aikaa. Se on paljon euroa arvokkaampi asia yrityspuolella.

 8. Oikeastaan koko EUn ongelma on, että jäseniksi on päästetty myös sellaisia valtioita, joita ei olisi pitänyt missään nimessä päästää – nyt sitten on poistumassa valtio (Englanti), jonka olisi suonut jäävän yhteisöön.

  Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Saksa, Englanti, Viro, Latvia, Liettua, ja ehkä myös Puola olisivat mielestäni melkoisen luonteva EU/Euroalue. No, mielellään myös Itävalta ja miksipä ei Irlanti.

  Sen sijaan mielestäni yksikään välimerenmaista tai balkaninmaista ei sinne kuuluisi itsestään selvästi.

 9. Todellisia ongelmia ei voi piilottaa ns.näkymättömäksi.

  Juhani Putkinen kirjoittaa täyttä asiaa,joka pitää kutinsa ”ilman ammuksia” !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *