EU on vastuussa Euroopan terrorismista

EU on vaatinut ja saanut vapaan liikkuvuuden  ihmisille Euroopassa. Mutta ketä vapaa liikkuvuus palvelee? Ei tavallista turistia, joka lomailee jossain EU-maassa. Sitä vastoin vapaa liikkuvuus palvelee talouseliittiä, kun se tuo halpaa työvoimaa Eurooppaan.

Shengenin sopimus mahdollisti vapaan liikkuvuuden Shengen-maiden välillä, joka tarkoittaa, että kun joku EU:n ulkopuolelta pääsee jotenkin johonkin Shengen-maahan, hän pääsee sen jälkeen liikkumaan vapaasti lähes kaikissa EU-maissa.

Vapaa liikkuvuus tarjoaa mahdollisuuden terroristeille operoida kaikissa EU-maissa lähes kontrolloimatta. Näin ollen voidaan perustellusti väittää, että EU on vastuussa Euroopan terrorismista, jossa viimeisin terroriteko tehtiin eilen illalla Barcelonassa Espanjassa.

Poliisi yrittää valvoa epäilyttäviä henkilöita EU-maissa, mutta terroristit kulkevat aina pari askelta edellä poliisia. Poliisin epätoivoinen valvonta maksaa paljon rahaa, joka säästyisi, kun Shengen-sopimus purettaisiin ja rajavalvonta palautettaisiin kaikkiin EU-maihin.

Vai pitääkö EU-maiden kansalaisten elää jatkuvassa pelossa terrorismista vain siksi, että talouseliitti saa halpaa työvoimaa?

Missä ongelma, siellä EU!

33 vastausta artikkeliin “EU on vastuussa Euroopan terrorismista”

 1. Terrorismia ei pysäytä Schengenin purkaminen, Berliinin muurit jne..
  Sen voisi pysäyttää parhaiten pysäyttämällä koko internet salasine kännykkäliittymineen- muuten ei.
  Tai sen voisi pysäyttää vaatimalla kaikille siru ihon alle, joka kertoo lailliset ja laittomat ihmiset passin tapaan ja ilmaisee liikkumisaikeet. Pitkin kaupunkeja olevat tunnistimet piippaisivat heti, jos on laiton tai etsintäkuulutettu.
  Ykstyisen suoja vaan on niin aukoton.

  Turhaa jälkiviisastelua.

 2. Ja jos terrorismi stoppaisikin, niin vapaamuurarit USAssa keksisivät uuden jipon, millä terroristit saataisiin taas liikekannalle. Skull&Bonesin Tuplavee Bush oli tässä hyvä. Taitaa muuten vieläkin kulkea vapaalla jalalla.

 3. Asiallisesti sanoen Heikille, että turhaan kuoli taas monta ja loukkaantui erittäin monta syytöntä ihmistä. Ken heidän surujansa kantanee, ken heidän turhuuttaan pohtinee?
  Elämä jatkuu ja taas räjähtää jossain ja tärähtää auton nokka eläviin ihmisiin – tarkoituksella tappaa. Turhaanko, vai olisiko jotain tehtävissä muuta, kuin saivartelua.

 4. Väiski

  Lasse Mårtenson: ”kaikki paitsi purjehdus on turhaa”. Tämä kulminoi viitteellisesti elämän sisällön ja tarkoituksen ml. puutarhan hoito .

 5. Yhdysvalloissa ja kansainvälisessä mediassa Trump aiheutti suurta pahennusta tuomitessaan kaiken väkivallan, kun sivistyneistön mukaan olisi pitänyt tuomita äärikoistolainen viiteryhmä.

  Vaatiiko sama sivistyneistö nyt tuomittavaksi ainostaan erästä viiteryhmää vai tuomitaanko terrorismi noin yleisellä tasolla?

  1. Höpö höpö, Trump kiitti ku klux klania ja rasisteja, että uskaltavat sanoa vastaan. Ja siitähän kansalaisten keskuudessa ja republikaaneissakin nousi iso älämölö.

     1. Trump ei missään vaiheessa ole kiittänyt Ku Klux Klania eikä rasisteja, väite ei yksinkertaisesti pitänyt paikkaansa.

 6. Sanoppa se Mika. Onko niin, että arvot ja asenteet sanelevat senkin, mikä on turhaa? Jos niin on, niin meiltä puuttuvat yhtenäiset kriteerit sillekin, kenet saa tappaa syyttömänä ja kenet ei.

 7. Niin, Turussa islamistit hyökkäsivät koordinoidusti satunnaisten siviilien kimppuun tappaen ja haavoittaen heitä.

  Sipilähän voisi kutsua niitä vielä lisää Suomeen.

  1. Ymmärtääkseni viranomaiset selvittävät parasta aikaa hyökkääjän henkilöllisyyttä, joka ei ole tiedossa. Putkisella vaikuttaa olevan jo tietoa siitä kuka/mikä järjestö teon takana on. Oliskohan herran syytä ilmoittaa viranomaisille tiedossa olevat faktansa.

   1. Yhdyn Ilpon kommentiin siitä, että ensin on hyvä selvittää faktat.

    Toki tapauksessa on elementtejä, jotka puoltavat uskonnollissävytteistä terroristi-iskua ja jos näin näytetään toteen niin kenenkään ei pitäisi siitä yllättyä.

    Kysymys ei suinkaan ole siitä, että jos, vaan siitä, että kun.

    Suomalaisille viranomaisille nostan kuitenkin hattua ja annan ISON KÄDEN, mikäli julkisuuteen tulleet tiedot pitävät paikkaansa niin 18 minuuttia hälyytyksestä, poliisi pysäytti tekijän.

    Se on huikea suoritus.

    1. ”Suomessa on Euroopan alhaisin poliisitiheys ja persuvastaisten mielestä heitä on silti puolet liikaa.”

     ”Peli poikki” -mielenosoituksessa oli sekasortonistien kyltti. Siinä vastustettiin muistaakseni poliisia, Suomen Sisua ja taisi siinä olla PS:kin mainittuja. Ja olisikohan ollut Suomen valtiokin boikottilistalla.

 8. On aivan sama, minkä nimissä Turussa tapettiin.
  Useiden ihmisten kimppuun käymistä veitsen kanssa ei voi tulkita minkään ”suvaitsevaisuudenkaan” nimissä muuksi kuin terrorismiksi.

 9. En missään nimessä hyväksy Turun tapahtumia. Kritisoin sitä, että jos viranomaisetkaan ei ole selvillä tekijästä niin täällä kerrotaan faktana tekijän taustoista..

 10. En osannut edes aavistaa aamulla kirjoittaessani tätä blogia, että iltapäivällä omassa kotikaupungissani riehuisi tappaja puukkonsa kanssa. Uskomaton tapaus, vaikka vahvojakin signaaleja on saatu näistä tappajista.
  Vielä ei tiedetä kuka ja mistä kotoisin on tämä Turun tappaja, mutta silminnäkijä havainnot kertovat tyypin olevan ulkomaataustainen.
  Suopon kertoman mukaan Suomessa elää n. 300 epäilyttävää tyyppiä, joita seurataan kaiken aikaa. Muhiiko siinä joukossa aikapommi, joka odottaa vain tilaisuutta räjähtääkseen?
  Kun edelleen kysytään kuka on vastuussa Euroopassa riehuvassa terroriaallossa, niin vastaus on EU on vastuussa. Lue blogi, siellä se kerrotaan.
  Kun yksi kuolonuhri tapettiin tänään vain n. 10 metrin päässä lapsenlapseni asunnosta, ymmärtänette isoisän huolen.

  1. Väinö, huolesi on enemmän kuin ymmärrettävä, itsekin Turussa jonkun vuoden asuneena ja paljon turkulaisia ystäviä / läheisiä omaavana, totta kai huolestuin tapahtuneesta.

 11. Kyseessä ei ole yksi henkilö, eikä tavallinen puukko.

  Olisi jännä nähdä kerrotaanko totuutta julkisuuteen, vai pimitetäänkö tosiasioita.

  Eihän mamut voi mitenkään olla terroristeja – eihän?

 12. klo 21:31: Poliisi kertoo tiedotteessaan, että tekijä Turussa on ulkomaalaistaustainen, nuorehko mieshenkilö joka on sairaalassa hoidettavana. Poliisi jatkaa edelleen asian selvittämistä, kuten epäillyn henkilöllisyyttä sekä motiivia. Poliisi kehotti aiemmin henkilöitä välttämään Turun keskustan aluetta, mutta tällä hetkellä keskusta on turvallinen.

  Poliisi kaipaa havaintoja pakettiautosta OTF-802, Fiat Ducato valkoinen, liittyen Turun puukotuksiin.

 13. Poliisi on ottanut kiinni useita henkilöitä terrorihyökkäykseen liittyen ja kuulustelee heitä. Päätekijäksi epäiltyä ei ole vielä päästy kuulustelemaan.

 14. Olen eri mieltä osin.

  Kukaan muu kun terroristi ei ole syyllinen terroritekoon. Ei EU ole antanut henkilölle scaniaa tai puukkoa kouraan ja käskenyt tappamaan.

  EU on ollut terrorismin maahantuoja ja mahdollistaja, ei toteuttaja.

 15. Pääepäilty on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen – mutta ei pistetty heti lukkojen taakse, eikä poistettu tehokkaasti maasta kuten olisi pitänyt poistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *