Hallitusohjelma – iso kasa papereita, ei muuta

Sipilän hallitus on toistuvasti vedonnut hallitusohjelmaan, kun se hyvin  on sopinut kulloisiinkiin asioihin. Mutta kun nyt on alkanut tulla vastaan asioita, joissa ei voikaan vedota hallitusohjelmaan alkaa selittelyjen vuoro.

Eräs tällainen asia on tuloerojen kasvu. Hallitusohjelmassa hallitus sitoutuu toimimaan siten, että tuloerot tasaantuisivat. Tosiasiassa tuloerot ovat kasvaneet, joten rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät köyhtyneet. Sipilän hallitus on siis suosinut rikkaita köyhien kustannuksella.

Sipilän selitys on, että kun rikkaat eivät saa tulonsiirtoja yhteiskunnalta ja köyhät saa ja valtion on  ollut pakko leikata kustannuksiaan ovat köyhät joutuneet maksumiehiksi. Siitä johtuu tuloerojen kasvu.Sipilä unohtaa tarkoituksella, että verotus on yksi keino, jolla tuloerojen kasvua voidaan hillitä.

Nyt on käynyt niin, että kun hallitus on ”pannut Suomea kuntoon”, niin maksajiksi ovat kelpuutettu vain huonompiosaiset ja köyhät. Rikkaat ovat saaneet olla rauhassa porvarihallituksen siipien suojissa.

Jos rikkailta olisi peritty heidän osuutensa ”taloustalkoissa”sen olisi voinut tehdä varotuksella.

Hallitusohjelmahan edellytti, että hallitus työskentelee tasa-arvoisuuden puolesta.

Sipilän nhallituksen hallitusohjelma on iso kasa paskapaperia, jota käytetään tarkoitushakuisesti selittämään milloin mitäkin hallituksen epäonnistunutta hanketta.

5 vastausta artikkeliin “Hallitusohjelma – iso kasa papereita, ei muuta”

  1. Tuloerojen kasvu sivuttiin oitis eilisessä a-studiossa. Saihan pienituloiset pienen korotuksen? No kaikki elämisen perusasiat ovat kallistuneet jo etukäteen joten korotus ei riitä. Tasaveroja tulee esim omakotitalojen hulevesimaksu Tampereella ja monta muuta.

  2. Onhan tiedetty jo kauan, että pakkoeurottelu johtaa valtion tulojen ja menojen epätasapainoon. Lipponen hihittelee varmaan nytkin jossakin nurkan takana.

  3. Rainaa ajalta, jolloin poliitikoilta järki lähti lopullisesti. Eivät olleet ymmärtäneet Manun paksun valuutan politiikan katastrofaalisia opetuksia. Aholla järki pelasi, kun oli ollut niitä ongelmia ratkomassa.

    1. Tuossa rainan lopussa Lipponen ennakoi Kiky -sopimuksia ja valtion menojen leikkauksia. Sipilän hallitus on toteuttamassa Lipposen ohjelmaa. Sillä on vain se ikävä vaikutus, että tulojen ja menojen leikkaukset vaikuttavat deflatorisesti, joka puolestaan näivettää taloutta. Valuutan devalvoituminen tässä suhdannetilanteessa piristäisi taloudellista toimintaa.

      Eurosta olisi pitänyt luopua viimeistään kuusi vuotta sitten, kun järjen ja järjettömyyden välinen kuilu oli vielä kapeampi. Mitä kauemmin viivytellään, sitä vaikeammaksi sopeutuminen käy, kun monet yrittäjätkin ovat lopettaneet ja osa heistä siirtynyt tuonpuoleiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *