Jyrki pyrki ja pääsi Brysselin byrokraatiksi

Esko Seppänen on uusimmassa kirjassaan paljastanut lehtitietojen mukaan, että Jyrki Katainen ollessaan pääministerinä Suomessa teki kaikkensa päästäkseen EU:n huippuvirkaan.

Ollakseen mukava ja joustava mies EU:n todellisten päättäjien silmissä, oli Kataisen tehtävä sellaisia myönnytyksiä Suomen puolesta, jotka tulivat maallemme kalliiksi. Katainen oli tuolloin pääministerinä jäsen siinä ministerineuvostossa, joka käytti ylintä valtaa EU.ssa.

Katainen tavallaan osti itselleen komissaarin viran Suomen veronmaksajien rahoilla.

Jyrki Katainen oli kiistanalainen persoona jo silloin, kun hän ensin raivasi tiensä Kokoomuksen johtoon kepulikonsteilla ja sitten myöhemmin pääministerinä. Kataisen hallituksen saamattomuuden vuoksi Suomen talous sukelsi yhä syvemmälle suohon. Siitä on nyt Suomen kansa saanut kalliisti maksaa. Mainittakoon tässä yhteydessä, että Esko Seppäsen mukaan Suomi on maksanut miljardeja euroja muiden maiden jäsenmaksuja EU:lle. Suomi on ollut jo kauan suurin nettomaksaja EU:ssa ja ääniosuus on vaivaiset yksi prosenttia.

Pitääkö tällainen ketku, kuin Jyrki Katainen päästää, kuin koira veräjästä tehtyään korvaamatonta vahinkoa Suomelle ja sen kansalle vai saattaa jotenkin vastuuseen teoistaan? Mielestäni ei pitäisi vaan hänet täytyy panna vastaamaan teoistaan.

 

11 vastausta artikkeliin “Jyrki pyrki ja pääsi Brysselin byrokraatiksi”

 1. Mikko Elolla on Lipposen eurottamisseikailusta saman suuntainen teoria:

  http://mikkoelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/175048-euro-vei-suomen-ytimesta-satimeen

  ”Ilmeistä on, että Paavo Lipposen kunnianhimoiseen suunntitelmaan liittyi Suomen eurojäsenyys, koska Lipponen oli pyrkimässä EU-komission johtoon, ja selvää oli, ettei komission puheenjohtajaksi voi tulla muusta kuin euromaista. Suomessa ei edes järjestetty kansanäänestystä eurosta, kuten Ruotsissa ja Tanskassa, joissa molemmissa kansa tiesi paremmin kuin johtajat, ja näiden maiden eurojäsenyys kariutui.”
  —————————-

  Maamme poliittiset johtajat saattavat houkuttautua ketkuiluun edistääkseen uraansa unionissa. Tämä epäilys on valtamassa lisää sijaa maksavan yleisön keskuudessa.

 2. Onhan sitäkin epäilty, että presidentti Halonen rupesi kannattamaan suomalaisten syrjintää työmarkkinoilla pois tänne suuntautuneiden suurempien kansankuntien edustajien onnen tieltä päästäkseen johonkin YK -virkaan.
  Tätä syrjintää, missä suomalaista työntekijää saattoi uhata lopullinen syrjäytyminen työelämästä tuo ovela naiskettu kutsui ”positiiviseksi syrjinnäksi”.

  Itsehän tuo yritti vetää pallin kenen tahansa perseen alta päästäkseen itse pallille.

  1. Ai niin, Kallepa ei ole seurannut, mitä Suomessa tapahtuu.
   ”Positiivinen syrjintä”, tarkoittaa, että Suomi-Kalle syrjäytetään työn haussa suurempaa kansaa edustavan henkilön tieltä, jos tämä elintasopakolaisena hakeutuu maahamme. Suru-Kallea ei syrjäytetä. Päin vastoin Suomi-Kalle joutuu opiskelupaikkaa hakiessaan usein väistymään Suru-Kallen tieltä. Pohjoismaiden suurimpaan kansaan, ruotsalaisiin, samaistuvat ruotsinationalistit ovat tämän saaneet aikaan. Lipponen ja Halonen ovat tämänkin suomalaisten pettäjinä hyväksyneet.

   Suru-Kalle voisi mennä helposti mennä opiskelemaan Ruotsiin, mutta ei. Lipponen haluaa pakottaa Suomi-Kallet opiskelemaan ruotsia, jota voisivat mennä opiskelemaan Ruotsiin, kun kansanpetturit ovat täällä antaneet hänen opiskelupaikkansa Suru-Kallelle.

   Ruotsi-nationalismi on eduskunnassamme vielä varsin suosittua. Tätä eivät tyhmemmät tietenkään heti huomaa, vaan pitävät siitä puhumistakin mauttomana.

 3. ”Katainen tavallaan osti itselleen komissaarin viran Suomen veronmaksajien rahoilla”

  Ei tarvinnut ostaa. Joka EU-maalle kuuluu yksi komissaari. Katainen suurimman puolueen puheenjohtajana pystyi päättämään.

 4. Kylläpä tuo Markku Savikiven kommentti Tarja Halosesta (en ole hänen ihailijansa), oli melkoisen mauton….suomalaisten syrjintä työmarkkinoilla…???
  Tuskin Tarja Halonen mihinkään YK-virkaan halusi vs Suomen presidentin edut.
  No. kaikenlaisiahan me saamme kirjoitella vapaassa maassa.

  1. https://presidenthalonen.fi/toiminta/esittely/

   ”Presidenttikaudellaan Tarja Halonen toimi Kansainvälisen työjärjestön ILO:n asettaman Globalisaation sosiaalisen ulottuvuuden maailmankomission puheenjohtajana vuosina 2002–2004. Maailman naisjohtajien neuvoston (The Council of Women World Leaders, CWWL) puheenjohtaja hän oli vuosina 2009-2014. Lisäksi Tarja Halonen toimi YK:n pääsihteerin asettaman kestävän kehityksen korkean tason paneelin rinnakkaispuheenjohtajana vuosina 2010-2012 ja YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön UNCTADin neuvonantajapaneelin rinnakkaispuheenjohtajana vuonna 2011.

   Presidenttikausien jälkeen Tarja Halonen on ollut mukana lukuisissa järjestöissä ja verkostoissa sekä Suomessa että ulkomailla. Hän jatkaa yhä työtään aktiivisesti erityisesti kestävän kehityksen teemojen ympärillä.”

 5. ” Katainen suurimman puolueen puheenjohtajana pystyi päättämään.”

  Kokoomus päätti, onko se silloin = kuin Katainen. Ei mahdu minun päähäni.

 6. Savikivi ei ole päässyt edes Halosta lähellekään asiallisesti ja asiattomasti kylläkin.
  Halosta täytyy arvostaa olipa hänen puoluekantansa mikä tahansa. Ei hän ihan turhasta päässyt pressaksi.

  1. Marxistit, kuten Halonen, ovat kaikkien kansallisvaltioiden vihollisia, myös Suomen vihollisia.

   Marx oli mielestäni harhaoppinen teoriassaan, että porvaristo loi kansallisvaltiot riistääkseen työläisiä.

   Oman huomattavasti paremmalla älylläni laatimani teorian mukaan, kansallisvaltiot syntyivät, kun niiden annettiin syntyä kansoja jakaneiden feodaaliruhtinaiden vallan kukistuttua.

   Demokratia ja kansallisvaltio tarvitsevat toisiaan. Demokratia tarvitsee sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta, minkä kansallisvaltio luo. Kansallisvaltiossa yksilöiden keskinäinen lojaliteetti antaa demokratialle mahdollisuuden.

   Vain typerehtijä voi jättää huomaamatta sen, että marxismi tuo pakkovallan ja valtaisat ruumiskasat siellä, missä sitä toteutetaan.
   Myös kansa itse on itsepuolustuksessaan joutunut hävittämään kansan olemassaolon vaarantavan harhaopin ja sen jääräpäisimmät kannattajat.

   Demokratia poistuu liittovaltiofanaatikkojenkin tahdosta, seuraa pakkovalta eli fasismi. Samoin kuin Francon fasistiset otteet pitivät Espanjaa kasassa tai Titon fasistiset otteet pitivät Jygoslaviaa kasassa, niin vain kovan luokan fasistiset otteet pystyvät pitämään useista erilaisista kansoista koostuvan EU -liittovaltion kasassa. Tietenkään kaiken maailman typerykset, joita liikkuu eduskuntatalommekin käytävillä, eivät tätä honaa, kun ei ole annettu honaamiseen tarvittavia vehkeitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *