Onko pulustusvoimain tietovuodossa kyse puolustusministerin ajojahti?

Suomessa arvuutellaan ankarasti näinä päivinä miksi Hesari ryhtyi rohkeaan tekoon paljastaessaan vallan vahtikoirana salaisia ja erittäin salaisia tietoja Suomen puolustuslaitoksen tietoja, jotka on hankittu eri lähteisestä meidän suomalaisten turvallisuuden takaamiseksi?

Kenellä oli motiivi paljastuksiin?

Olisiko yksi vaihtoehto se, että, että puolustusministeri Niinistö (ent. persu, nyk. loikkariministeri) halutaan pois puolustusministerin paikalta? Ministeri Niinistö on tuskin toipunut edellisestä mokastaan, kun hän sooloili Suomeen suuria sotaharjoituksia, jossa olisi ollut mukana myös USA. Siitä mokasta sai Niinistö paljon pyyhkeitä aina tasavallan presidentiltä asti.

Loikkariministerit ovat ilmeisesti tehneet työnsä, eli pitäneet Sipilän hallituksen pystyssä tähän asti, mutta tästä eteenpäin näyttää huonolta Sipilän kannalta. Ja syynä on sote, kun Kepu ja Kokoomus ovat napit vastakkain.

Kunhan joulu on juhlittu ja uusi vuosi alkanut nähdään ja kullaan kummia.

Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille bloggaajille ja niiden kommentoijille!

 

6 vastausta artikkeliin “Onko pulustusvoimain tietovuodossa kyse puolustusministerin ajojahti?”

  1. Onkohan kyse rohkeudesta?
    Ennemminkin pitäisin sitä typeryytenä, kun oli suunnaton hinku mahtavaan lööppiin ja juttu julkaistiin maineen himo silmissä mahdollisia seurauksia ja vastuita ajattelematta.

  2. Hesari varmasti painottaa nyt myös toimittajilleen sitä, että sananvapauteen liittyy sananvastuu, tätähän muuten toistetaan vähän joka yhteydessä.

  3. Maanpetokselliseen toimintaan ei syyllistynyt vain toimittaja, vaan koko lehti.

    Smoke

  4. Olen hyvin läheltä tutustunut Hesarin toimintatapoihin. Ei tosin liity politiikkaan etäisestikään, mutta toimittajilla on linja että saa valehdella, saa huijata, saa rikkoa lakia mikäli sillä tulee kiinnostavampi juttu. Totuus ei ole tärkeää. Täten en lähtökohtaisesti luota Hesariin ja kyseenalaistan heidän motiivit. Toki esim. Yle, Aamulehti ja Suomen Kuvalehtikin esmes virheitä tekevät, mutta heillä se ei ole kroonista ja he ajoin myöntävätkin virheensä.

    Toisaalta, olisi hyvä että media toisi esille urkintalain ongelmat. Joka ikisessä länsimaassa jossa urkintalaki on laitettu, se on johtanut ongelmiin. Suomessa on vuosittain jopa satoja poliiseja tuomiolla asiattomien tietojen lukemisesta, tilanteemme on huono. Vaan Hesari ei tätä kantaa kirjoittanut lainkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *