Pääministeri yrittää suitsia kansalaiskeskustelua

Pääministeri Sipilä oli kutsunut tänään kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat palaveriin, jossa oli tarkoitus hillitä kansalaiskeskustelua  maahanmuutosta ja kansan kahtiajakautumisesta. Yrityksetkin suitsia kansalaiskeskustelua Suomessa, jossa sananvapaus on arvossaan on tuomittu epäonnistumaan. Ainoa keino rajoittaa kansalaisten oikeutta sanoa julki, mitä mieltä kukin on mm. maahanmuutosta onnistuu vain säätämällä sensuurilakeja. Mitä se kertoisi Suomesta, jos hallitus edes uhkailisi sensuurilaeilla?  Pääministeri Sipilän yksi johtamiskeino on uhkailu ja peloittelu. Niillä keinoilla mm. kiky-laki saatiin aikaiseksi.

Mitä sanovat oppositiopuolueiden puheenjohtajat pääministerin yritykselle hillitä kansalaiskeskustelua? Tuskin esim. Halla-aho on kovinkaan innostunut moisesta hankkeesta.

Kun Sipilän hallitus on totaalisti epäonnistunut Suomen maahanmuuttopolitiikassa, niin nyt sitten pantaisiin kansa kärsimään rajoittamalla sananvapautta.

Sipilän otteissa on sama maku, kuin Turkin presidentin puuhissa.  Kaikki, jotka ovat eri mieltä hallituksen kanssa on vaiennettava tavalla tai toisella. Se olisi demokratian lopullinen päätepiste.

Quo Vadis Suomi?

14 vastausta artikkeliin “Pääministeri yrittää suitsia kansalaiskeskustelua”

 1. Ihan aikuisten oikeesti piti oikein heristää korviaan ja epäuskoisena kysyä, että mitä v****a?

  Siis pääministeri kutsuu puoluejohtajat kokoon pohtimaan kansalaiskeskustelua?

 2. Oikeasti demokraattisessa maassa ei voi estää keskustelua. Keskustelun pitää kuitenkin olla keskustelua, eikä esimerkiksi yllytystä rikokseen – sellainen ei ole laillista.

  Suomessa on edelleen voimassa mielipiteenvapaus, ei ketään voida tuomita mielipiteensä vuoksi.

  Suomessa on edelleen voimassa sananvapaus, ei ketään voida tuomita sanomistensa vuoksi – ellei sanominen sisällöltään täytä rikoksen tunnusmerkkiä (esimerkiksi herjaus).

  Suomessa on edelleen voimassa julkaisuvapaus – voi julkaista mitä hyvänsä ilman ennakkosensuuria. Jälkikäteen toki voi tulla rangaistus jos julkaisussa on jotakin lain mukaan rikollista – vaikkapa yllytys terrorismiin.

  —–

  Suomi on hyvä maa – pitäkäämme se sellaisena.

 3. ”Vihapuhe on lisääntynyt somessa” – pitäisikö tuota suvaitsevaisten lisäämää vihapuhetta alkaa rajoittaa?

 4. Kepun alamäki johtuu juuri kepun toimista hallituksessa.
  Osa kansanedustajista potkii yli laidan lakia vastaan varsinkin karkotettujen puolustelussa, mutta en ymmärrä mistä johtuu vihdeiden kannatuskasvu sensijaan ymmärrän peruss kannatusnousun.

 5. Miksi valtamedia vaikenee täysin pääministerin salakähmäisestä palaverista, jossa on keskusteltu ja mahdollisesti jo päätettykin toimista rajoittaa kansalaisten sananvapautta? Kun some on ollut erikoisesti hallituksen silmätikkuna, niin valtamedia tukee hallitusta.

 6. ”Miksi valtamedia vaikenee täysin pääministerin salakähmäisestä palaverista, jossa on keskusteltu ja mahdollisesti jo päätettykin toimista rajoittaa kansalaisten sananvapautta? ”

  Salaliittoteoriat näyttävät jo päässeen hyvään vauhtiin…

 7. Milloin, mitä, missä tapahtuu ensimmäinen konkreettinen näyttö siitä, että somekansaa kuritetaan kaventamalla sananvapautta?

  Vai onko kysymys vain siitä, että Sipi-setä kun puhuu, niin kaikkien on kuunneltava ja toteltava mitä hän sanoo.
  Sipi-setä on nyt vihainen. Sipi-setältä voi nyt odottaa vihakirjoitusta.

 8. Niilo: ”mutta en ymmärrä mistä johtuu vihdeiden kannatuskasvu ” Sehän johtuu siitä että kaikki kommunistit ja homot ja lesbot ja muut perverssit ja suvakit ja matujen nuoleskelijat ja hörhöt ovat alkaneet äänestämään vihreitä kun oma poliitinen koti eli kommunismi on kärsinyt vähän nykyajan realiteettien valossa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *