Taas poliittinen eliitti pyörittää puppugeneraattoria

Vuosittain on muodostunut tavaksi, että poliittinen eliitti kokoontuu yhteen  monta kertaa jossain päin maata jauhamaan paskaa.  Joukossa tyhmyys tiivistyy. Puppugeneraattorit jauhaa samoja asioita kerrasta toiseen ja yleensä kielellä, jota tavallinen kansalainen ei ymmärrä. Kieli jota poliittinen eliitti käyttää muistuttaa munkkilatinaa.

Niistä asioista, joista kansalaiset haluaisivat kuulla poliittisen eliitin mielipiteitä ei käsitellä eikä ainakaan selkokielellä. Sellaisia asioita ovat mm. Suomen kanta EU:n kehittämisessä talous -ja rahaliittona ja puolustustakeet jäsenmaille.

Onko Suomi valmis menemään mukaan rahaliiton kehittämisessä niin pitkälle, että muodostuu yhteinen budjettitalous EU:lle, jota johtaa EU:n valtiovarainministeri? Vaiko ei?

Selvyyttä haluttaisiin Suomen kansan keskuudessa myös siitä mitä tarkoittaa EU:n turvatakuut, kun tiedetään, että EU:lla ei yhtäkään ukkoa aseissa. Ovatko suomalaiset tuuditettu harhauneen, että meitä tulisi joku auttamaan, jos idän jättiläinen taas kerran päättäisi tulla vaatimaan tukikohtia Suomen rannikoilta?

Meille on uskoteltu, että apua tulisi, mutta mistä. Mielipidekyselyissä suomalaiset luottavat EU:hun, kun luulevat, että sieltä saisimme apua tarvittaesa. Mutta ei saada, kun sitä apua ei ole.  EU.lla ei ole puolustusvoimia, on vain myötätuntoa ja sitä olemme ennenkin saaneet, mutta yksin olemme saanee puolustaa isiemme maata.

Näistä asioista haluaisimme kuulla poliittisen eliitin puhuvan ja selkokielellä, ei harhakuvitelmia jostain olemattomista turvatakuista.

Onhan toisaalta mukava kokoontua muutamaksi kesäpäiväksi yhteen pelkästään itsetehostuksen vuoksi. Pääseehän siten kuvaruutuihin ja voi päteä, vaikka ei tietäisi juuri mitään.

Nyt puppugeneraattorit jauhaa paskaa Porissa. Missähän seuraavaksi?

Yksi vastaus artikkeliin “Taas poliittinen eliitti pyörittää puppugeneraattoria”

  1. Puppusuomiareena on sinällään ihan hyvä tapahtuma, mutta onko se paisunut jo liian suureksi ja näin ollen kaikki jää kovin pinnalliseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *