Poissa silmistä, poissa mielestä

Heinäkuu on paras lomakuukausi monen mielestä En tiedä, mitä tilastot sanoo heinäkuun ilmoista, mutta yhtäkaikki loma on aina loma, satoi tai paistoi. Lomalla ei paljon viitsi seurata uutisvirtaa ja miksi olisikaan, kun uutisköyhissä uutisissa suurimman huomion saa mellakat aina jossain päin maailmaa. Niihin mellakkauutisiin alkaa jo kyllästyä niin, että mieli tekee painaa kaukosäätimen pientä nappulaan ”sulje”.

Paljon mukavampi, kuin uutisten seuranta on narrata ahvenia mato-ongella laiturin nokassa tai lämmittää saunaa ja ottaa huurteiset piristykseksi.

Mutta kaikkialla ei ole hiljaista vaikka siltä vaikuttaa. Uutisväkikin on lomilla ja kestoimittajat eivät äkkää, että poliitikot tekevät v—umaisia päätöksiä juuri silloin, kun heidän touhujaan ei seurata. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Kreikkakin sai juuri yli 8 miljardin lainan EU-mailta pystyäkseen maksamaan vanhoja lainoja. Vähin äänin mediassa. Suomella on itselläänkin velkaa ihan tarpeeksi, mutta meidän herrat ottavat velkaa vaan lisää muita auttaaksen. Mihin me veronmaksajat joudumme, jos kaikki velat pannaan maksuun yhtäaikaa jonain päivänä?

Toinen iso asia asia muhii kaikessa lomahiljaisuudessa. Se on odotettavissa oleva uusi suuri pakolaisvyöry, kun Italian rannikolle ajautuvat salakuljettajien veneet tuovat muassaan kymmeniä miljoonia ELINTASOPAKOLAISIA paremman elämän toivossa. Suomenkin on otettava osansa heistä. Vai onko? Ei ole. Kokoomukselainen sisäministeri ajattelee kuitenkin Suomen tyänantajia, jotka tarvitsevat halpatyövoimaa ja on siksi valmis avaamaan ovet Suomeen.

Taas alkaa se sama rumba, joka koettiin vajaa kaksi vuotta sitten. Turvattomuus kaduillamme heikkenee. Naisten häirintä ja raiskaukset lisääntyvät rajusti ja meitä veronmaksajia kuritetaan, kun pakolaisvyöryt maksavat paljon euroja.

Elintasopakolaiset hakevat Suomestakin parempaa elämää, mutta saavat pettyä, sillä suomalaisten parempi elämä on menneisyyttä. Se päättyi, kun Sipilän hallitus pääsi valtaan ja entiset persuministerit ja nykyiset loikkariministerit käänsivät takkinsa. Heidän piti olla pienen ihmisen asialla, mutta he alkoivatkin kannattamaan rikkaita Kokoomuksen apupuolueena.

Tällaista tapahtuu kesähelteillä, kun kansa lomailee ja hallitus tekee kaikessa hiljaisuudessa päätöksiä, joista kansa olisi vihainen, jos tietäisi.

7 vastausta artikkeliin “Poissa silmistä, poissa mielestä”

  1. S(o)ininen Tulevaisuus eli UV on täysin hampaaton hallituksessa. Eivät pysty pitämään kiinni edes hallitusohjelman maahanmuuttosopimuksista.

 1. Harri, miten pystyisivät, kun ei ole mitään mihin vedota?

  Kepu ja Kokoomus voivat sanella ihan mitä tahansa, eikä ole muuta vaihtoehtoa kuin allekirjoittaa, kun allekirjoittamatta ei voi olla tai viimeinenkin ohut oljenkorsi poliittisesta tulevaisuudesta katkeaa.

 2. ”Suomenkin on otettava osansa heistä.”

  Olen pitkään pyöritellyt blogausta mielessäni tästä aiheesta että meillä on ”velvollisuus” tehdä sitä ja tätä. Ei meinaan ole. Voi olla kohteliasta, jopa jaloa joskus tehdä monia asioita, mutta on väärin kutsua kaikkea pakoksi.

  Vähän vaan tuppaa tämä pirullinen tylsä juttu nimeltä työ viemään aikaa liikaa…

 3. Suomi on joskus ilmoittanut jossain huippukokouksessa ottavansa vastaan pakolaisia muista EU-maista vain vapaaehtoisesti ei kenenkään määräyksestä. Nyt tavaksi on tullut, että Suomi ottaa vapaaehtoisella pakolla kiltisti pakolaisia muista EU-maista juuri sen määrän, mikä on Brysselissä päätetty.
  On suuri itsepetos, kun mm. sisäministeri Risikko puhuu vapaaehtoisuudesta vaikka sokea erkkikin näkee, että kyse on Brysselin byrokraattien määräys.
  Niin pitkällä ollaan jo liittovaltioistumisen tiellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *