Köyhät kärkihankkeeksi

Puhumakos ensteksi vähän tuosta Amerikasta, sielähän sotateollisuus on se, mihin tallous perustuu?

No sitte, mistä net saa yhä uusia nuoria sotihmaan, no siittäkö sielei kaikki pääse koululuihin eikä ole kotoa tukea menestykseen, niin ainoa tie köyhillä on mennä armeijjaan?

Kouluissa luettaan yhä vieläki joka aamu se niitten lippuvala eli amerikkalaisuus on koko niitten maailma, sielei opeteta maailman historiaa, vaan Usan historiaa?

Eli varsinki tavanomaisissa eli valtion kouluissa oppilaat oppii isänmaallisiksi ja onnessaan mennee armeijhaan, jossei opi lukkeen?

Sielä lapset ei opi lukkeen eikä menesty koulussa, koululaitos on muutenki erikoinen, urheilumenestyshän on kans yks keino menestyä.

No nyt sielon hallinto ja Trumppi houkutellu köyhät äänestään, mutteivät aja köyhien asiaa, terveyenhuolto ei toimi ja uudistukset jumissa?

Ja näinhän Neuvostoliitossa ja Venäjälläki tapahtuu?

No sitte, mitä tapahtuu Suomessa, köyhät ja sortunheet eijjole hallituksen eikä hallinnon kärkihanke tääläkkään?

Sotaministeri Jussi Niinistö hommaa jopa asseita…

No entäs nämät maahanmuuttajat ja pakolaiset eikä meilä ees synny lapsiako vähän, tiättäkö mitä se tarkottaa, ei sisällissota mamuista synny, se syntyy meistä, jossei met aleta huolehtiin heikoimmista, meile tullee ongelmia, ei net köyhimmät ja huonovointiset jaksa aatella, non peloteltavissa vaikka mihin ja jopa sotihmaan?

Aatelkaa ihmiset itte asioita, älkää uskoko taaskhaan yhtään, mitä mie kirjotan, mutta tutkikaa ja olkaa herreillä!

– Hilkka Laronia

38 vastausta artikkeliin “Köyhät kärkihankkeeksi”

 1. Niin Hilkka, pitää olla hereillä ja ottaa selvää asioista.

  USAssa on varmaankin monta asiaa pielessä, mutta siellä työteliäs ja yritteliäs voi menestyä erinomaisen hyvin. Kaikkialla se ei ole mahdollista.

  Jos taas katsotaan asioita meidän suomalaisten kannalta, niin nimenomaan Venäjä ja vain Venäjä on Suomen sotilaallinen vihollinen. Todella voimakas ja akuutti vihollinen. On vallan erinomainen asia, että nykyisen puolustusministerin ja nykyisen presidentin aikana Suomi edes hieman valmistautuu Venäjän tulevaan hyökkäykseen Suomen kimppuun. Mitä paremmin Suomi valmistautuu Venäjän tulevaan hyökkäykseen sitä todennäköisemmin Venäjä siirtää hyökkäystään eteenpäin.

  Jenkkilä puolestaan voi hyvässä lykyssä auttaa Suomea kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun.

  1. Putkisen Juhanille, siis puhuinki niistä amerikkalaisista, jokka mennee armeijjaan, nei ees ossaa lukea, non köyhiä, nei saa tukea mistään, ainoa vaihtoehto on tykin ruuaksi, voi itkut!

   Ahaa, sie olit tuota mieltä Suomen sotaministerin ideoista ja sotavarustautumisesta, ok, luin kirjottamasti, mie aattelen toisin.

 2. Jaa,että Venäjä hyökkää maahamme,itse en vain löydä uutiskanavaa joka tuota tarjoaisi – avoimin kortein ?

  Oisko jotain salamyhkäistä puhallusta ?

  Varustaumista sotaan kuin pakolaisaaltoon ?

 3. Hilkka, se että jenkkilässä työteliäs ja yritteliäs voi menestyä hyvin antaa myös mahdollisuuden auttaa heikompiosaisia.

  Jenkkilän heikompiosaiset elävät taatusti paremmin kuin ryssälän heikompiosaiset.

 4. Ihan utelias kysymys ”neukkulan” rauhantahtoon uskoville – moneenkohan itsenäiseen valtioon ”neukkula” on viimeisen 20 vuoden aikana hyökännyt?

 5. Eipä ole kehumista köyhimpien osalta, ei Venäjällä mutta ei kyllä USA:ssakaan. Kummassakin maassa syö sotiminen suhteettoman osan maan tuloista. Se on kyllä järjettömyyden huippu, että kansallisvarallisuutta syydetään sotimiseen ulkomailla.
  Paljon köyhimpien kansalaisten asemaa voitaisiin kohentaa jos olisi halua nipistää edes pikkuinen osa näistä kuluista ja sijoittaa se kaikkein köyhimpien hyvinvointiin.

 6. Olihan hyvä, että alkukappaleissa oli kysymysmerkki perässä, eikä niitä esitetty faktoina.

 7. Vaan kyllähän ne faktoilta mielestäni vaikuttavat.
  Miksihän valtiot, itse kukin, eivät huolehtisi omista vähäosaisistaan.
  Puolustusvoimat ovat aivan eri asia kuin maan armeija.
  Valtiot tarvitsevat alueidensa puolustamiseen sotilaallista voimaa; valtion sisällä.
  Kuitenkin, jos hyökkäillään ja millä hyvänsä perusteilla itsenäisen valtion alueelle; sinne tarvitaan tätä Hilkan mainitsemaa ”tykinruokaa”. Sitä en jaksa ymmärtää.

 8. Eikö propagandan tulekin vaikuttaa faktalta?
  Itse en tuosta alun USA purkauksesta kyllä löydä ainuttakaan faktaa.

 9. Oikeastaan ”Ja näinhän Neuvostoliitossa ja Venäjälläki tapahtuu?”,
  kaikki tuota ennen oleva teksti.

 10. ”Puhumakos ensteksi vähän tuosta Amerikasta, sielähän sotateollisuus on se, mihin tallous perustuu?”

  Totaalisen väärin. USA:n bruttokansantuotteesta n. 80% muodostuu palvelusektorin toiminnasta. Kotimaan kulutuksen osuus bruttokansantuotteesta on 2/3. Tärkeimpiä vientituotteita ovat muun muassa lentokoneet, autot ja autojen osat, tietokoneet, tietoliikenneteknologia sekä lääketeollisuuden tuotteet.

  ”Kouluissa luettaan yhä vieläki joka aamu se niitten lippuvala…”

  Mihinkähän tietoon tuokin väite perustuu?

  USA:n asevoimiin liitytään monista syistä. Ei sinne ainoastaan köyhät slummien kasvatit päädy. Armeija eri muodoissaan on kyllä tarjonnut ponnahduslaudan monelle vaikeista oloista lähteneelle. Samaa on tehnyt myös esim. urheilu. Urheilustipendien avulla moni köyhä opiskelija on saanut mahdollisuuden.

 11. No en tarkottanu kehua Venäjää, siis Suomessaki putoaa heikoimmat ja aattelen, että se kuvio tarkottaa havilisten nuorten tarttumista armeijjan tykin ruuaksi, ko ei muitakkaan vaihtoehtoja ole, siis jatkossa meiläkkään?

  Kysymysmerkit tarkottaa oikeasti, että totuutta ei ees sanoin voi ilmasta ja nämät ajatukset on niinko minun käsityksiä.

  Siis JuhaU, mitenkhän sie hahmotat vaikka Usan tallouen, ei se toimi niin, että toinen toista palvelemalla tulis tulosta, myymällä ees takasin palveluja kansalaisten kesken.

  Sota taas tarkottaa sotateollisuuen kukoistamista sielä missä sodittaan, Suomikihan myy Syyrialla jne, sotateollisuustuotteita.

  1. ”…Usan tallouen, ei se toimi niin, että toinen toista palvelemalla tulis tulosta, myymällä ees takasin palveluja kansalaisten kesken.”

   Hilkka-pien,
   kuka puhuu palvelujen edestakaiseta myynnistä?
   Kansantalous toimii ja kasvaa niin, että esim. yritykset ostavat toisilta niitä palveluja, joita tarvitsevat liiketoiminnassaan eivätkä näe järkeväksi itse suorittaa.

   1. No kuitenki , jos aatelhaan vaikka Usan tai vaikka tuon Ruottin talloutta, Ruottihan onki hyvä esimerkki, niilähän tallous ok-kunnossaki ja miettikääpä miksi, tiättäkös sen Wallenberg kuvion, eli raakaa sotateollisuutta, jokon luonu koko Ruottin ja on mahtijuttu koko Skandinaavian tallouelle, vaikkei net itte ruottalaiset ees ole sotihneet, mutta ruokkivat sottaa.

    Amerikkaa pittää edelleen pinnalla iso sotateollisuus, sen tallous ois jo kaatunu, eikös teän tietojen mukhan?

    No siis tuo keskinäisten palvelujen vaihto ei ole se, joka valtion tallouen nostaa, joskus pittää pinnalla, muttei se niin toimi…

 12. Hilkka on oikeilla jäljillä; aseteollisuus on USA.n talouden veturi, rönsyineen.
  Sotia pitää olla, jotta aseteollisuus saa tuotteensa kaupaksi. Varsin yksinkertainen yhtälö.
  Sama pätee Venäjälläkin.

 13. Jenkkilä on maailman rikkain valtio. Siksi, että siellä yritystoiminnan edellytykset ovat erinomaisen hyvät.

  Maailman paras tekninen yliopisto MIT kouluttaa erinomaisia, osaavia yrittäjiä, jotka ovat kehittäneet mm. parhaat mikroprosessorit, tietokoneet, matkapuhelimet, jne., jne.

  Microsoft, Apple, HP, IBM, Intel, AMD, jne., jne.

 14. Eemelin noin kolme vuotta vanhan linkin takana on juttu, jossa Jan Hurri kirjottaa:

  ”Samoin Yhdysvalloille tärkeä sotateollisuus hyötyy sitä enemmän, mitä innokkaammin esimerkiksi kriisin säikäyttämät EU-maat ryhtyvät paisuttamaan varustelumenojaan.

  Tällaiset kauppapoliittiset ja kaupalliset tavoitteet voivat olla Washingtonin kolmas syy sekaantua Ukrainan kriisiin.

  Olipa demokratian edistämisen halu kuinka vilpitön tahansa, se tuskin on koko totuus.”

  – nyt hilkkapien sannoo, että taitaa olla usan tallous heipparallaa tämän uuen johdon ja hallinnonki takia?

  Samoin vielä sanon, että Ukraina eijjole järjestäytyny yhteiskunta, niin tottakait siinon takana muuko huoli ukrainalaisistako usa ja eu sekkaantuu sinne.

 15. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan – valitettavasti USA ja EU-maat eivät ole toimittaneet aseita Ukrainalle, että Ukraina voisi paremmin puolustaa itseään.

  Ukrainan venäjämielinen presidentti Viktor Janukovitsh kieltäytyi 21.11.2013 odottamattomasti allekirjoittamasta assosiaatio- ja vapaakauppasopimusta Euroopan Unionin kanssa ja antoi selvästi ymmärtää suuntautuvansa Venäjän isännöimään Euraasian liittoon.

  Ukrainan kansa reagoi tähän presidenttinsä petokseen ja valtasi Kiovan keskustan. Massojen taktiikka oli yksinkertainen – kaduilta ei poistuta ennen kuin hallituksen politiikka muuttuu.

  16.1.2014 Ukrainan vallassa ollut koalitio rikkoi totaalisesti Ukrainan Parlamentin sääntöjä ja sääti ilman opposition paikallaoloa epädemokraattisen lakipaketin.

  Ukrainan pitkäaikainen pääministeri Mykola Azarov joutui eroamaan 28.1.2014 ja pääministeriksi tuli varapääministeri Serhyi Arbuzov.

  Rauhanomainen mielenosoitus muuttui veriseksi alkaen 18.2.2014 ja venäläisten tarkka-ampujien suorittamaksi mielenosoittajien ja poliisien joukkomurhaksi 20.2.2014. Joukkomurhan jälkeen yli 50 hallituskoalition kansanedustajaa siirtyi opposition leiriin ja suuri osa viranomaisten joukoista kieltäytyi täyttämästä käskyjä ja poistui.

  22.2.2014 Ukrainan parlamentti äänesti parlamentin johdon vaihtamisesta ja presidentti Janukovitshin erottamisesta. Päätöksen puolesta äänesti 328 kansanedustajaa, eli sillä oli hyvin vahva kannatus. Virkaatekeväksi presidentiksi nimitettiin Oleksander Turtshinov.

  23.2.2014 venäläiset vaihtoivat väkivalloin Sevastopolin kaupunginhallituksen ja pienet vihreät miehet (Venäjän erikoisjoukkojen sotilaat) alkoivat valumaan Sevastopolin sotasatamasta koko Krimin niemimaalle.

  27.2.2014 ne Venäjän erikoisjoukkojen sotilaat ilmaantuivat Krimin alueparlamentin rakennukseen ja niiden paikallaollessa ”äänestettiin” Krimin johtoon porukka, joka oli vaaleissa saanut viisi prosenttia äänistä ja joka välittömästi tiedotti halunsa liittää Krimi Venäjään.

  27.2.2014 pääministerin tehtäviä hoitanut Serhyi Arbuzov luovutti pääministerin valtuudet Arseni Jatsenjukin hallitukselle, jolla oli parlamentin enemmistön tuki takanaan.

  Eli sotilasvallankumous tapahtui Krimillä (Sergei Aksjonov valtaan), eikä aseellinen vallankaappaus Kiovassa, kuten Venäjän propaganda valehtelee.

 16. Siis ihan oikeasti, eri maiden kansantalouden muodostus on julkista tietoa samoin kuin on esim. koulutuspolitiikka ja sen sisältö, hakeva löytää, luuleva ei halua löytää.

  Urheilukin ollaan mainittu mahdollisuutena nousta varjoista valoihin USA:ssa, missä se ei sitä ole?

  Pikanttina yksityiskohtana, USA:ssa tähtiurheilijoista iso osa tulee ns.yliopistosarjoista ja kuinka ollakaan juuri pari päivää sitten uutisoitiin suomalaisesta nuoresta, joka olisi saanut NHL-seuran kautta mahdollisuuden siirtyä USA:n yliopistosarjaan, mutta kouluarvosanat eivät riittäneet, joten hän joutuu tyytymään Jokereihin.

 17. Isishän on Usan masinoima projekti, sannoo jokku salatieteilijät ja miksikhän minusta niin ussein näyttää just siltä.

  Siis Ukrainan historiaan voisit kans tutustua Juhani Putkinen, mikähän se Ukrainan historia onkhan, kelle niitä asseita sielä ois toimittanu, ko son ko systeemi aivan eri matematiikallako esimerkiksi Suomi, siis mie näen, että Ukraina ei ole järjestäytyny yhteiskunta.

 18. Tuosta Ukrainan sodan synnystä, Eemelin linkistä pääsee aika moneen jatkolinkkiinkin, saa käsityksen, mistä oikein oli kysymys. Hanna Smith muuten kirjoitti sodan alkusyistä varsin hyvän analyysin. EU:lla, NATO:lla ja USA:lla oli selkeästi myöskin omat etunsa Ukrainan suhteen kuten myöskin Venäjällä.
  Tuommoisia selontekoja Ukrainan kriisistä kuin tuolla edellä oli, mukamas faktoina, niitä on helppo sepitellä kun oma asenne on niin kuin on.

 19. USA taistelee erittäin menestyksellisesti ISISiä vastaan tappaen sen johtohenkilöitä kuin liukuhihnalla.

  Venäjä sen sijaan ei ole todistetusti taistellut tarkoituksellisesti ISISiä vastaan.

  Näistä kahdesta faktasta olisi syytä vetää oikeat johtopäätökset.

  Nimenomaan Venäjä on hyökännyt Ukrainaan, miehittää parhaillaan laittomasti Ukrainan Krimiä ja osaa Donbasista. Venäjä käy sotaa demokraattista Ukrainaa vastaan – ei suinkaan länsimaat.

 20. Ukrainan Oranssi vallankumous

  Ukraina on hyvin merkittävä naapuri Venäjän kannalta, sekä väkiluvultaan, että myös strategiselta sijainniltaan. Niinpä Venäjä on kautta aikojen vähintäänkin painostanut ukrainalaisia aseellisesti. Ukrainan kansanmurhasta on artikkeli täällä, Ukrainan vapaustaistelusta vuonna 1941 täällä ja vapaustaistelusta 1943-1956 täällä. Vuonna 2005 näytti siltä, että Ukraina olisi pääsemässä Venäjän karhua karkuun länteen, kiitos sekä USA:n, että EU:n tuen ja varsinkin ukrainalaisten itsensä ”kansannousun” (oranssi vallankumous) vuoksi.
  Ukrainassakin yritettiin, Venäjän normaalin perinteen mukaisesti, väärentää presidentinvaalitulos Venäjälle mieleisen ehdokkaan hyväksi, sen lisäksi Putin oli jo julkisesti tukenut nimenomaan mieleistään venäläismielistä ehdokasta Janukovitshia (törkeä naapurin sisäisiin asioihin puuttuminen). No tämäkään ei tietysti riittänyt, kilpaileva presidenttiehdokas, joka halusi johdattaa kansansa länteen Euroopan Unionin jäseneksi (pitkällä tähtäimellä) piti tietenkin varmuuden vuoksi yrittää myrkyttää hengiltä KGB:n perinteiden mukaisesti. Tähän mennessä on hyvin vahva näyttö myrkytysyrityksestä – vaikka käytettiin myrkkyä, jota ei pitänyt olla mahdollista huomata testeissä. Onneksi presidenttiehdokas Jushtshenkon vaimo lähetti miehensä itävaltalaiseen sairaalaan, joka osasi lähettää näytteet parhaisiin läntisiin laboratorioihin, joten  myrkky löytyi (monenkohan FSB-laisen päät lensivät).

  Viktor Jushtshenko nimitettiin presidentiksi (karvas kalkki Putinille) ja pääministeriksi nimitettiin Julia Timoshenko – jonka ryssät olivat panneet poliittisista syistä Interpolin etsintäkuulutettujen listalle aivan kuten myös Tshetshenian laillisen presidentin Aslan Mashadovin erityisedustajan Ahmed Zakajevin (jonka jo sekä Tanskan, että Englannin tuomioistuimet ovat vapauttaneet).

  Jushtshenko ajoi Ukrainaa NATOn ja EUn jäsenyyttä kohti, sekä tuki Georgiaa Venäjän hyökättyä Georgiaan elokuussa 2008. Jushtshenko ei halunnut uusia Venäjän kanssa solmittua Sevastopolin laivastotukikohdan vuokrasopimusta.
  Valitettavasti Venäjän harjoittama hajoita ja hallitse-politiikka onnistui, Justshenko ja Timoshenko rupesivat riitelemään keskenään – venäläismielinen Janukovitsh voitti vuoden 2010 presidentinvaalit.

  Niinpä Ukraina nyt (huhtikuu 2010) on sitten lipumassa Kremlistä johdetuksi sen sijaan, että olisi päässyt Venäjän karhua karkuun.

  —–

  Tänne ei näy kopioituvan linkit, joten alkuperäisen artikkelini linkit täällä:
  http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Oranssi_vallankumous.htm

 21. Niin, olihan se tämän aamun uutisissa tämä USA:n ”menestyksekäs taistelu Isisiä vastaan. Kahden tarkàmpujan eliminoimiseen tarvittiin 230kg:n lentopommi. Kuulemma ampujat kuolivat, mitä nyt sitten 105 siviilihenkilöä samassa rytäkässä.

 22. ”Köyhät kärkihankkeeksi”?

  Köyhät teillä on aina keskuudessanne, mutta minua teillä ei ole aina.
  ~Evankeliumi Matteuksen mukaan 26:11

 23. http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000723189.html
  Laitanpa tuon linkin, jos jollain on kiinnostusta niin se on aika hyvä kooste siitä; mistä oikeastaan on kyse Ukrainan tapahtumien suhteen.
  Köyhistä puheenollen; on hyvä, että meillä asunnon saa lähes kaikki halukkaat, nälkään ei kuole kukaan, sosiaaliset avustukset ovat ennätyshyvällä tasolla, terveydenhuolto toimii mutta perustarpeiden tyydyttäminen ei nykypäivin olekkaan enää riittävä kaikkien mielestä.

  1. ”… toimii mutta perustarpeiden tyydyttäminen ei nykypäivin olekkaan enää riittävä kaikkien mielestä.”

   Maahantulevien elintasopakolaisten perustarpeisiin näyttää kuuluvan 800€:n iPhone.

 24. Koska nyt tekstiäni lainataan, kommenttini. Nämä maahanmuuttajat eivät ole asialistallani vaan suomalainen sosiaaliturva suomalaisille.
  Tätä maahanmuuttajateemaa pitävät yllä aivan muut henkilöt; minun ei tarvitse siitä kantaa huolta eikä tehdä avauksia/kommentteja.

 25. Miten tämä muuten kääntyy maahanmuuttajhiin, miehän alustuksessani esitin, että nuorisosta pittää pittää huolta vai onko tarkotus puottaa osa nuorista joukosta ja ohjata tykin ruuaksi, niinko Venäjällä ja Amerikoissa?

 26. ”Miten tämä muuten kääntyy maahanmuuttajhiin,…”

  Ensin köyhyys yleensä, sen jälkeen todettiin, että meillä asunnon saa lähes kaikki halukkaat, nälkään ei kuole kukaan, sosiaaliset avustukset ovat ennätyshyvällä tasolla jne.
  Tähän voidaan lisätä, että näitä sosiaaliavustuksia jaetaan myös avokätisesti niille, jotka eivät ole osallistuneet niiden rahoittamiseen.

  Hilkka, tämä on sinun blogisi, ja sinulla on valtuudet siivota kommentteja pois, jos ne eivät sinua miellytä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *