Totuus alkaa paljastua Turun terrorismista

Jos mm. Ylen verkkouutisten tiedot pitävät paikkansa, jota ei ole syytä epäillä, että Turun tappajan vaarallisuudesta oli ilmoitettu etukäteen Pansion vastaanottokeskukseen ja heidän toimestaan poliisille ja Suopolle, niin kansalainen kysyy, missä mättää viranomaisyhteistö? Olisiko mm. kaksi murhaa voitu estää, jos Suopo olisi ottanut saamansa vinkit todesta?

Nyt hallitus käyttää yleistä mielipidettä hyväkseen saadaksen läpi lakiehdotuksen, jolla poliisille annetaan lähes vapaat kädet suorittaa mm. kansalaisten puhelinten kuuntelua.

Kyse Turun tapauksessa ei ollut lainkaan siitä, että poliisilla ei ollut riittävästi valtuuksia tutkia ennakkoon mahdollisia terrotekoja, vaan kyse oli yksinomaan VIRANOMAISTEN YHTEISTYÖSTÄ JA KYVYSTÄ TEHDÄ SAADUISTA TIEDOISTA OIKEITA JOHTOPÄÄTÖKSIÄ.

Nyt jää nähtäväksi tullaanko tämä ISO MOKA SUOPOSSA tutkimaan ja hutkimaan perusteellisesi?

Huom. kaikki edellä oleva, jos tiedot pitävät paikkansa.

19 vastausta artikkeliin “Totuus alkaa paljastua Turun terrorismista”

 1. ”Suopolle, niin kansalainen kysyy, missä mättää viranomaisyhteistö? Olisiko mm. kaksi murhaa voitu estää, jos Suopo olisi ottanut saamansa vinkit todesta?”

  Moderni tulkinta täysistä ja jakamattomista eli vähentymättömistä ihmisoikeuksista estää kaiken ennaltaehkäisyn ja pitää myös harkita ampumahaavapotilaan päästämistä erityiseduin vapaaksi mm. valtion vahingonkorvauksin.

  Demlajuristi Halonen astuu kohta asiassa esiin. Jos siltikään ei tapahdu edistystä, niin toinen demlajuristikin on jo lähtöasemissa, nimittäin Astrid Thors, unionin tasa-arvovaltuutettu, joka aikoinaan vaati Suomen kansalaisuutta eli kansalaisoikeuksia välittömästi kaikille, joiden nenä oli tullut jo tullut Suomen rajan yli.

  Jukolan pojat sanovat, että jukopliut, samoin kuin koko Toukolan kylä, mutta se ei nyt auta.

  Täysjärkinen sisäministerimme, Paula Risikko, joka oli suosikkini kokoomuksen puheenjohtajaksi, ei kauaa siinä hommassa vanhene. Sanokaa minun sanoneen.

 2. Markku Savikivi; mihinkäs se Lipponen jäi, Halonen kuvioissa mukana?
  Muuten Suopo ei ole nykyinen turvallisuuspoliisi vaan Supo.

 3. Parhaillaan Li Andersson selittää radiossa, että eihän Turun tapaus ollut kiinni tiedustelupalvelusta, vaan viranomaisten toiminnasta. Siis Supon ja muun poliisin olisi pitänyt ymmärtää annettujen vihjeiden vakavuus.

  Kovin viisaasti ja äänekkäästi ainakin ottaa kantaa uuteen tiedustelulakiin ja sen tarpeeseen.

 4. Ehkä huvittavin piirre tässä ”Turun jälkeisessä” ajassa on se miten mm. Keskusta ja Kokoomus poliitikot lähes kilvan vaativat palautusten tehostamista ja laittomasti maassa olevien tarkempaa seurantaa.

  Aiemmin tämä oli silkkaa rasismia.

  1. Niinpä niin. Nyt yrittävät Kepu ja Kokoomus ottaa kaiken irti Turun tapauksesta, mutta ei taida onnistua. Kansa alkaa olla niin valveutunutta,että ”kyllä kansa tietää” missä mennään.

   Halla-aho hykertelee, kun odotettavissa voi olla jopa hytky.

 5. Nyt katseet kohdistuvat sisäministeri Risikkoon (kok), joka on Supon päällikön pomo. Mitä tekee nyt Risikko. Vaatiiko tyhjentävän selvityksen siitä, miksi ei pantu tappajaa seurantaan? Vai painetaanko asia villaisella, kun osallisena on myös Kokoomuksen kannatus?
  Olisiko oikeusasiamiehellä syytä puuttua asiaan? Voiko yksityinen kansalainen tehdä rikosilmoituksen asiasta?
  Joka tapauksessa kyseessä on virkavirhe pahimmasta päästä Supossa.

 6. Jospa Okaruusu ottaisi ensin selvää tosiasioista ennen virkavirheistä jauhamista.
  Et tiedä, minkälaisia ilmoituksia supolla kaikkiaan oli, joten et kykene arvioimaan, miten merkittävä tätä puukottajaa koskenut ilmoitus oli näihin muihin verrattuna.
  Varsinainen virhe on ollut se, että tätä puukottajaa ei välittömästi palautettu takaisin Marokkoon, koska se on edelleenkin turvallinen maa.
  Tällaisista maista tulleiden turvapaikkahakemukset pitäisi hylätä samantien ja välittömästi poistaa henkilö maasta.

  1. Juhak: ”Tällaisista maista tulleiden turvapaikkahakemukset pitäisi hylätä samantien ja välittömästi poistaa henkilö maasta.”

   Juuri näin asia on.

 7. Supo on ilmoittanut, että suomessa on n. 350 seurannan alla olevaa, potentiaalista pahantekijää.

  Kuvitteleeko joku nyt tosissaan, että nämä 350 on henk.koht. seurannassa 24/7? Eli ovat aina valvovan silmän alla? Eivät todellakaan ole. Ei näillä resursseilla.

  Kylmä totuus on, että tälläisiä tekoja ei kyetä millään täysin ennakolta ehkäisemään.

  Joten missä on se virkavirhe?

 8. ”Olisiko mm. kaksi murhaa voitu estää, jos Suopo olisi ottanut saamansa vinkit todesta?”

  Hyvin todennäköisesti. SuPo sanoi, että vihjeitä on tuhansia ja ko. terroristi ei noussut prioriteetissa. Eli Suomessa on potentiaalisesti yli tuhat vaarallisempaa tapausta! Aikapommit tikittävät.

  1. Harri: ”Eli Suomessa on potentiaalisesti yli tuhat vaarallisempaa tapausta! Aikapommit tikittävät.”

   Näin valitettavasti on.

   Potentiaaliset terroristit ovat Suomessa vapaalla jalalla ja tekevät mitä haluavat. Se ei ole Supon syytä, vaan poliittisten päättäjiemme syytä.

 9. Supo totesi, että tämä henkilö ei ollut ns. seurattavalla terroristilistalla, koska hänet oli Saksassa rangaistu muista rikoksista, jotka eivät tällaiseen asiaan kuuluneet.

  1. Kysymys on ammattinsa osaamisesta. Tappaja olisi voitu panna ”läpivalaisuun” ennen kuin hänet pantiin vain ”muiden vastaanvanlaisten ryhmään”.

   Kun hallitus hyvin tietää, että maan alla piileksii tuhansia paperittomia aikapommeja, niin olisi pitänyt tajuta lisätä resursseja Supossa valvonnan tehostamiseksi. Joten pääsyyllinen siihen, että viattomia kansalaisia tapetaan kaupukimme kaduilla on maan hallitus.
   Hallitus vastaa Suomen sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta. Siinä se. Hallitus on epäonnistunut tärkeimmässä tehtävässään, joten hallituksen on erottava.

 10. Lähes joka ikinen Euroopan iskijä on ollut raportoituna viranomaisille.

  Bostonin pommittajasta oli annettu nimenomainen, yksityiskohtainen varoitus CIA:lle, hyökkäysdetaljien kera.

  Mutta kun viranomaiset ovat niin naama sokeana vain sille korkeammalle vakoilutiedolle että perinteinen poliisityö kärsii.

  Jos Suomeen tulee vakoilulaki, se tarkoittaa terroristeille kissanpäiviä.

 11. Vakoilulaki ??
  Supo ei koskaan kykene kuuntelemaan kaikkien puheluita.
  Poteeko moni itserakkautta : mä oon niin tärkee ja mua supo kuitenki kuuntelee ??????
  Supo joutuu aina ja ikuisesti valikoimaan kuunneltavat kohdehenkilöt. Mitään yleiskuunteleua ei tule koskaan

 12. Ei vielä läheskään selvillä Turun tapaus kokonaisuudessaan ja lisää kiinniotettujakin.
  Miksi otamme henkilöitä ilman oikeita tietoja ikä nimi rikostausta jne.
  Miksi …

 13. Israel testaa terroririskejä tutkittavan äänen mikroilmiöihin perustuvalla valheenpaljastustestillä.

  Suomen kaikki maahanmuuttajat voitaisiin testata samoin. Testauksen pitäisi olla vapaaehtoista samoin kuin turvapaikan myöntämisenkin.

  Jos vihervasemmisto edellyttää rasismin nollatoleranssia, niin henkilöt, jotka valheenpaljastuskokeessa osoittautuisivat rasistisia asenteita omaaviksi voitaisiin hylätä jo rajalla.

  Valheenpaljastustesti löytäisi jollakin todennäköisyydellä myös ne henkilöt, jotka yrittävät soluttautua muiden tulijoiden sekaan suorittaakseen sotilaallisluonteisia iskuja Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *