Joukkotappeluiden aika

Jälleen on uutisoitu isosta ja vaarallisesta joukkotappelusta Tampereella (AL, IS, Tamperelainen). Tämä ei ole suinkaan harvinainen uutinen tänä päivänä ja näitä tuntuu tulevan yhä lisää.

Outoja merkkejä tässä on että poliisia uhkaillaan rankasti koska kehtaakin keskeyttää joukkomurhan alkuunsa – niin, onhan moinen todella törkeää. Asevalikoima (IS:n juttu) näyttää myös todella omituiselta. Muilta osin tämä on kai vain tätä nykyajan ihanuutta. Somekupla kypsyttää mutta kun se ei riitä, pitää käydä hoitamassa asia perinteisin asein. Mikä lie tässäkin tarinan tausta, sitä voi vain arvailla kunnes poliisi kertoo lisää.

Tampereen tapauksessa oma veikkaukseni olisi urheilufanien tappelu, aika paljon samoja merkkejä kun siinä toiminnassa mitä jäähallin luona uutisoidaan tapahtuvan tuon tuosta, jos nyt isommassa mittakaavassa tällä kertaa. Mahtaako olla paras idea pistää verorahoja tällaisen tukemiseen, pohdin mä…

11 vastausta artikkeliin “Joukkotappeluiden aika”

 1. Lätkä ja futis pitäisi lopettaa, koska ne tuovat liikaa lieveilmiöitä ei vain Suomessa vaan muualla enemmänkin. Laidoilla huutelevat äidit häkkiin.

 2. Täysin järjenvastaista touhua.

  Englantilainen jalkapallohuliganismi rantautettiin aikoinaan Suomeen ja eräs Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja toimi yhtenä pukarina.

  No jalkapallo on pieni laji ja niin se on nyt levinnyt jääkiekkoon.

 3. Aivan aluksi vois alkoholin noissa paikoissa heittää muualle ei se jalitsu eikä kiakko otteluun kuulu . terv tepivaari

 4. Toimettomuus ja alakynteen jääminen saa sapen kiehumaan sitten nyrkit puhuvat sillä sanat eivät riitä jne.
  Olisko Konnunsuolla vielä kuokittavaa ja sinne vaan viikoksi kuokkimaan ylimääräiset höyryt.

 5. Pelicansin peleissä kun olen käynyt, niin ei ole ollut pahempia järjestyshäiriöitä. Urheilutapahtumien huliganismi on kyllä ikävä asia.

 6. Konnunsuo on tänä päivänä turvapaikkaa hakevien paikka ja kyllä siellä suot on kuokittuna terv tepivaari

 7. Eiväthän nämä tappelut mikään uusi ilmiö ole. Hyvin muistan, kun niitä oli eri kylien välillä ja niihin saattoi osallistua parhaimmillaan kymmeniä nuoria miehiä.

  Aseet jo silloin oli hyvinkin kovia, kettingin pätkiä, pesäpallomailoja, pyöränketjuja jne. Ei silloin mitään poliiseja, eikä hautureita tarvittu, tappelu lopeteattiin, kun toinen kylä myönsi hävinneensä.

  Tappelu vaan otettiin joskus uusiksi ja selvitettiin herruutta. Pienet verenvuodot hoidettiin laastareilla ja mustelmat korjaantuivat itsestään. Harvoin tuli mitään pahoja vammoja.

  Tappelut vaan olivat se ajan huveja ja ajankulua, kun ei ollut muutakaan tekemistä.

  1. Sellainen on ihminen, lähinnä nuori mies. On joukossa heitä joita veri vetää tappelemaan. Niin otettiin kiivaasti yhteen Seitsämässä veljeksessäkin. Ei ole ihminen paljon aikojen saatossa kehittynyt.

   Joku syy kai pitää olla aina minkä mukaan joukkueet muodostetaan, nyt kai tosiaan jalkapallo ja jääkiekko nostattavat sappea. No jos ei niitä olisi uskoisin että tappeluksia halajavat keksisivät jonkun muun perusteen siheen jonka tiimoilta voimia koeteltaisiin.

 8. Väkivaltaa sallitaan kiakkopelissä ja sitä katsoo ne jotka väkivaltaa ihannoivat? Siitäkös mallia tosin pukareilta puuttui kiakkomailat.

  1. Joskus puuttuu, joskus ei. Muistanemme ”kiakkovieraat” tapauksen jossa mailoilla hakattiin mm. poliisihevosia jokunen vuosi sitten.

   En väitä asiaa tuntevani, mutta sen tiedän mitä Yle Puheen urheilun keskusteluillassa todettiin. Jos missään kadulla tekisit sellaista väkivaltaa mitä teet jääkiekkokentällä, olisi käytännössä varma linnareissu, siitä ei sekoilla selviäisi. Mutta olemme päättäneet että laki ei ulotu tänne alueelle. Onkohan paras mahdollinen viesti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *