Oikeistolainen väkivalta ON pahempaa

Oikeistolainen väkivalta, vasemmistolainen väkivalta ja miljoona kolumnia pyörittelemässä, jättäen kissat ja kuumat puurot työttömäksi. Olen puolustanut sananvapautta ääni käheäksi pitkän aikaa, mutta en aio koskaan tehdä sitä totuuden kustannuksella. On aika vuodattaa vähän sydänverta ja muistuttaa tasapuolisuusharhasta (myös tämä).

Oikeisto on pahempi

Koska muu media on sen jo tehnyt, jätän diipadaapan tähän. Äärivasemmisto on ikävä toimija eikä tätä ole kyseenalaistanut edes pääosa ns. valtamediasta. Mutta kun äärioikeisto tappaa. Jukolauta nyt, tässä on vaan yksinkertaisesti äärimmäinen ero. Vaikka miten luettelisin äärivasemmiston kärhämöintejä, sillä ei ole mitään väliä kun paikalle tulee Jesse Torniainen ja pian soitetaan pappia. Ei näitä vain voi eikä saa verrata.

Samat esimerkit löytyvät jenkeistä. Äärivasemmiston uhka on herättänyt jopa liberaalin median huolen demokratian tilasta,
mutta sitten tulee Trumpin ydinjoukon valkoisin edustusto ja taakse jää ruumiita, toistuvasti. Ei näitäkään voi vertailla eikä kyse ole kahdesta tasavertaisesta osapuolesta. Vaikka kuinka olen kriittinen maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan (kahteen suuntaan, toim huom) ja miten paljon vasemmisto ajoin vatuttaa, tiedän että lopulta vain kuolema on lopullinen – ja siinä kohtaa äärioikeisto omaa kyseenalaisen kärkitittelin. Se ei vaan muutu vaikka voissa paistaisi. Toki pahaa pelkään että tilanteen eskaloituessa tilanne voi kehittyä vaikka miten hirveäksi, mutta se on spekulaatiota ja tykkään elää faktoissa visioiden sijaan.

Tietenkin kyse on oikeasta ääripäästä. Keskiverto hommalainen ei koskisi pitkällä tikullakaan vastarintaliikkeeseen ja tuskinpa keskiverto republikaanikaan suvaitsee white power -sontiaisia. Tässäkin maassa on ihan oikeasti paljon maahanmuuttokriittisiä ihmisiä jotka pitävät odineita ja svl:ää ym. akuuttina uhkana yhteiskunnalle, varauksetta. Tämä on hyvä asia yhteiskuntarauhan kannalta. Harmaalla osalla pelikenttää on monenlaisia pelaajia, mutta on myös niitä jotka menevät selvästi reunan yli. Ne sijoittuvat nykyterminologiassa äärioikealle.

Mitä tästä voi oppia?

Ei ole uutinen että Trump on idiootti. Sen sijaan olisi keskustelulle hyödyllistä ymmärtää, että monella meistä on ns. oman aatesuunnan parissakin tahoja jotka ovat haitaksi yhteiskunnalle, keskustelulle ja sovulle. Paljon tätä pahempia ovat ne jotka ovat valmiita murhaamaan aatteensa vuoksi. Ihminen ei menetä aatteestaan mitään tunnustamalla sen johtavan väärissä käsissä äärimmäiseen väkivaltaan. Se on vain tervettä tosielämän ymmärtämistä. Murhaa ei voi eikä saa selitellä, pehmitellä tai jossitella. Se pitää tuomita aina, ilman konditionaaleja tai ”mutta noikin riehuu” vässyköintejä. Tragedian taustojen tutkimus on asia erikseen, mutta sille on aikansa ja paikkansa.

Alustavan testin perusteella moni mamukriitikko syöksee tulta ja tulikiveä suuntaani tällaisen nöyristelevän jutun perusteella – siitä vaan! Oikeistolla on helvetin iso ongelma niskassaan enkä aio leikkiä ettei niin olisi. Se ei ole minun syytäni millään muotoa, mutta se koskettaa minua. Jos poliittinen murha ei kosketa sinua, katso peiliin.

7 vastausta artikkeliin “Oikeistolainen väkivalta ON pahempaa”

 1. Kyuu, tiedoksi että kommunistien eli vasemmiston saldo murhattuina, kuoliaaksi raiskattuina ja kuoliaaksi kidutettuina ylittää 100 000 000 ihmistä. Suosittelen lämpimästi Stephane Courtoisin et al kirjaa: Kommunismin musta kirja.

 2. Euroopassa viimeisten vuosikymmenten aikana n. 90% poliittisista syistä murhatuista murhaajat ovat olleet vasureita.
  Se ei toki millään perusteella vähennä oikeiston tekemiä murhia ja niiden törkeyttä, mutta jokin suhteellisuus pitää olla kuitenkin.

 3. Onko Trump idiootti, onko puolet Yhdysvaltojen väestöstä idiootteja, kun äänestivät häntä? Miten idiootti yleensä mitataan, onko sille olemassa jokin määritelmä?
  Minusta tuntuu, että puolet meistä ja maailman väestöstä on enemmän tai vähemmän idiootteja.

 4. ”Miten idiootti yleensä mitataan, onko sille olemassa jokin määritelmä?”

  Muistaakseni joskus taannoin historiassa idiootiksi määriteltiin henkilö, jonka älykkyysosamäärä jäi alle 35, no se historiasta.

  Minun on kovin vaikea ymmärtää eroa äärioikean ja äärivasemman väkivallassa, enkä suoraan sanoen ymmärrä ”kohua” Trumpin lausunnosta, jossa hän tuomitsi molemmat, mutta ehkä poliittinen korrektius tavoittaa vielä hänetkin.

 5. Ensinnäkin on ykköstyypin tärähtäneistö ja toisena on kakkostyypin tärähtäneistö.

  Ykköstyypin tärähtäneistö on nykyään enemmän muodissa kuin tuo kakkonen. Mutta osat vaihtelevat historian aaltoillessa.

 6. Kyuu on oikeassa siinä, että äärioikeiston jälki on ollut pahempaa viime aikoina. Mutta eikö tilanne usein mene niin, että äärioikeisto tai jokin kansallismielinen järjestö järjestää laillisen mielenosoituksen tai kulkueen ja sitten äärivasemmisto tulee sitä väkivaltaisesti häiriköimään? Jos laki sallii vaikka natsien marssia kadulla niin miten voi hyväksyä äärivasemmiston toiminnan? Tai onko se sitten natsien vika jos tulee tappelu kun joku tulee lyömään nenään tai heittää pulloilla? Eikö äärivasemmiston tarvitse noudattaa lakia? Nyt näyttää siltä, että media ja monet poliitikotkin ovat valmiita hyväksymään jonkinlaiset äärivasemmistolaiset katutappelujoukot. Jos natsien marssi halutaan kieltää, se pitää tapahtua lain turvin, ei oman käden oikeudella. USA:ssa poliisi oli näköjään ihan kädetön kun se antoi porukoiden nuijia toisiaan. Onko se sitten ihme jos tulee ruumiitakin, olisi niitä voinut tulla ihan siinä hakkaamisessakin. Yksi isku voi tappaa.

Kommentoi