Pirkan blogit – kehitysblogaus

Tämän blogauksen tulen tavalla tai toisella nostamaan esiin jatkuvasti ja päivitän sen sisältöä myös.

Ylläpitosuunnitelma elokuu 2017

Johtuen erittäin suuresta määrästä vapaaehtoistöitä itsellä tällä hetkellä, ylläpito on ainakin Worldconin loppuun asti säästöliekillä. Hoidan roskapostitunnusten poiston, oikeiden tunnusten kirjoituslupapyynnöt ja teknisen ylläpidon. Moderaattoripuoli auttaa muutoin ja jos on iso hätä, puhelinnumeroni on nyt ja vastakin kohdassa ”Tietoja palvelusta”. Ounastelen että seuraava iso ruljanssi on syyskuun puolivälin huitteilla, mutta sitäkin ennen tehdään kohtuuvaivan vaativia hommia.

Toivelistaus

Sitä mukaa kun palautetta tulee, lisätään tähän listalle toiveita ja kommentteja toteutuksesta.

 • Kirjoittajakohtaiset RSS-syötteet – koitan etsiä tähän ratkaisun, tämä on ihan perusteltu toive.
 • Yksittäisen blogauksen sivuasettelu isoilla näytöillä – sama homma, katsotaan olisiko asettelua muutettavissa varovasti.
 • Moderointipolitiikan tarkastelu – kerätään kommentteja. On toivottu että olisimme hieman tiukempia todella tiuhaan ja vähäisellä omalla sisällöllä blogaaville. Kertokaa mietteenne.
 • Sähköposti-ilmoitus kommenteista. Tutkintalistalla.

Pyydän erittäin rohkeasti kommentoimaan tähän toiveita, ehdotuksia, pyyntöjä, kysymyksiä. Kaikkiin vastataan jos ehkä pienellä viiveellä ja kaikki vähänkin toteutuskelpoinen ja fiksun oloinen toteutetaan.

28 vastausta artikkeliin “Pirkan blogit – kehitysblogaus”

 1. Hyvä kun otit puheeksi, piti juuri amulla pyytää muiden blogistien mielipiteitä.

  Alkaa tuntua melko turhauttavalta selata sivutolkulla määrättyjä pelkkiä lainauksia jostain muualta ja yrittää vielä lukea niitä.

  Mitä mahtaa tapahtua ulkopuolella kukijoiden silmissä sivustomme imagolle, tuskin monikaan uskaltaa edes tänne tulla.

  Sanokaapa mielipiteenne olisiko blogien rajaus vuorokaudessa muutamaan esim. pari vuorokaudessa yksi vaihtoehto. Eihän täällä montaa meitä ole, jotka edes yhden blogin saavat aikaiseksi vuorokaudessa.

  Eihän se ole sananvapauden rajoittamista, eihän, pelkästään tilan rajoittamista.

  Kertokaa mielipiteenne nyt ihmeessä, saa sitten ylläpito ratkaista, onko se edes teknisesti mahdollista ja mitä hän muuten ajattelee.

 2. Määrän rajoitus vuorokaudessa on selvästikin tarpeen. ”Koivula” hukuttaa roskapostiinsa koko foorumin.

  Olisiko maksimissaan kaksi avausta vuorokaudessa ja keskimäärin korkeintaan yksi vuorokaudessa (seitsemän viikossa) sopiva? Joskus nimittäin sattuu enemmän kuin yksi akuutti tilanne vuorokaudessa.

 3. Kyllä avausten määrässä / vrk saisi jokin ”tolkku” olla, vaikka se toisaalta on ”perusteetonta rajoitamista”.

  Mikäli mahdollista niin kuvan liittäminen kommenttiin olisi mukava, vaikka ei välttämätön.

 4. Juhani on tuossa aika lailla oikeassa ja tuo toinen kun ei ole joka päivästä olisi sopiva määrä viikko olisi keskimäärin kuitenkin aivan sopiva .
  Monasti tuo on kiinni uutisoinnista joinakin päivinä niitä on vaan enempi terv tepivaari

 5. Ei kahta bloggausta vrk samasta aiheesta !

  Sallitaanko kommentointi ellei itse bloggaa esim.täällä ?

  Vielä että onko blogia lainkaan,jos on vain lause tai pari ?

  Liika tehtailu vrk ”vain” näytön vuoksi samalta bloggaalta ei liene hyvästä kuin ei myöskään tarpeeton mustamaalaus raflaavasti esitettynä.

 6. En minä minkään ”yhden miehen boikotin” kannalla ole, varsinkin kun muutamalla muullakin on samaan taipumusta. En minä nyt mitenkään puolustele tämmöisiä toistuvia avauksia, samojen asioiden joka paikkaan tunkemista, tolkuttomia liitetiedostomääriä yms. Kaiken lisäksi se on sivustolla esteettinen tahra, kuten Penttikin mainitsi.
  Henkilön syyttäminen epähenkilöksi, varsinkin ilmeisen perustelemattomasti, lienee sekin tuomittavaa (henkilöön kohdistuva arvostelu).
  Ensi alkuun pitäisi tämmöisistä antaa esim määräaikainen ”jäähy” ja vasta sitten järeämpiä keinoja.
  Kaiken kaikkiaan asioiden tiimoilta toivoisin laajaakin keskustelua.

 7. Hyvä kun tulee mielipiteitä. Minä en nyt tällä hetkellä halua osoittaa ketään sormella, enkä ketään henkilökohtaisesti nimellä. Eikä minun mielestäni olisi tarkoitus paaluttaa blogeja mihinkään lukumäärään pysyvästi, jos on asiaa, niin on asiaa. Eikä kommenttien määrää olisi tarkoitus rajata mihinkään.

  Tähän mennessä ei ole montaakaan blogia poistettu ja nekin harvat yleisesti katsoen hävyttömän kielenkäytön takia. Muutaman kommentin on itse blogisti poistanut omalta sivultaan ja siihen on jokaisella oikeus, niihin emme puutu.

  Juhani ja joku muukin ehdotti, että seurattaisiin viikkotasolla lukumäärää. Sekin on ihan hyvä ehdotus, jos se toteutuu itsekritiikillä. Sellaista laskuria ei löydy, joka pystyisi niin tekemään.

  Jos nyt joku ei halua sanoa julkisesti jotain, niin minun sp. osoitteeni löytyy tuolta säännöistä ihan sitä varten. Ja jos nyt joku haluaa minua ”kehua” niin löytyy sieltä ylläpidonkin osoite.

  Millään en ainakaan minä haluasi ”ruuvia kiristää”, mutta jos on pakko, niin sitten on.

 8. Hiukan toin näköjään sekavasti asioita esiin näin aamusella ja vielä kännykällä. Jokainen kuitenkin varmasti ymmärtää, mistä on kysymys.

 9. Seppo minäkin tarkoitin kaht eri aiheest olevaa blokiavausta samasta ei tarvii tehdä edes viikossa kun yksi . terv tepivaari

 10. Toivoisin ettei samasta aiheesta tehtäisi uusia avauksia vaan lisättäisiin oma mielipide jo olevan avauksen yhteyteen kommenttina.

  1. Itse uskon kuvalliseen kerrontaan.
   Siinä tapauksessa olisi oleellista, että kommentteihin voi liittää myös kuvia ja multimediaa. Miksei muutenkin.

 11. Koivula häiriköi.
  Se on niin speciaalia että siihen voi vaikuttaa järeästi.
  5 aanelosta kopiointia on jo liikaa.
  Oma juttu pitäisi kaiketi olla se tarkoitus ei kopiointi ??

 12. Seppo

  ”Sallitaanko kommentointi ellei itse bloggaa esim.täällä ?
  Vielä että onko blogia lainkaan,jos on vain lause tai pari ?”

  Miksi ei sallittaisi ja miksi ei olisi yksi lause blogaus, jos todellakaan ei keksi sitä toista ja kolmatta lausetta. Yleensä vaan se pituus tahtookin olla se ongelma. Toki muutama rivi olisi mukava lukea mielipidettä, jo ihan mielenkiinnosta.

  1. Kyllä kommentoida saa ilman kirjoittajaksi rekisteröintiä ja se on mielestäni ok. Kertokaa toki jos olette nähneet ongelmia tästä.

   Mitä tässä tulee blogausperiaatteisiin ja sääntöihin, teknisesti on hyvin vaikea toteuttaa ”x blogausta päivässä” rajoitusta. Sen sijaan säännön tästä toki voi tehdä, se pitää vain sitten reagoida käsin – ja jos ei sääntö maita, sitten jäähyä.

   Toisaalta, ystäväni joka myös verkkoyhteisöjen hallintaa tekee, muistuttaa minulle että kun kyse ei ole julkisesta vallasta tai kauppasopimuksista, mikään ei kiellä järjen käyttöä. Jos on ongelma, tärkeintä on reagoida siihen, ei kirjoittaa kilometrin pykäläviidakkoa sitä selvittämään.

 13. Olemme Tuomisen Pentin kanssa tekemässä muutoksia per ym. toiveet ja pohdiskelut sopivista sanamuodoista.

  Tulemme suosittamaan kahden blogauksen määrää päivässä, mutta tapauskohtainen jousto esim. tapahtumareportaasin tai muun perustellun syyn vuoksi toki hyväksytään.

  Korostamme myös blogauksen sisällön jakaumaa – sen on oltava pääosin omaa sisältöä. Lainaukset ovat hyväksi, mutta on luettavuuden lisäksi myös alkuperäistä tekijää kohtaan kohteliaampaa lainata sitaatti ja linkata koko materiaaliin.

 14. Minusta olisi hyvä, jos voitaisiin toteuttaa sellainen, että oman kommentin jälkeen tulevista kommenteista tulisi vähintään ilmoitus niin halutessaan omaan sähköpostiin. Ellei jopa ao. kommenttien teksti samalla.

  En tiedä, onko toteuttaminen mahdollista, mutta iloa tästä olisi.

  1. Olen samaa mieltä. Haluttaessa sähköposti ainakin omaan blogiin tulleista kommenteista.

   Ymmärrän kyllä, ettei Kyuu voi vapaaehtoistyönä toteuttaa kaikkia toiveita.

 15. Tuossa juuri äsken totesin kommenttini poistetun; kuitenkin jäljelle jää kommentoijan nimi/nimimerkki ja se on hyvä asia. Lukija (niitäkin ehtii olemaan) sitten päättelee avauksen tekijän reaktiot.
  Itse en poista yhtään kommenttia, kaikki kommentit ovat tervetulleita, erittäin kriittisetkin. Tämä on keskustelupalsta ja kaikki mielipiteet rikastavat keskustelua.

 16. Harri, se ei ole mielipidekysymys esimerkiksi olenko minä ollut kehittämässä 130 mm tornikanuunan automatiikkaa – olen ja sillä siisti.

Kommentoi